Digidexo.com

Polycystisk nyresykdom symptomer

Polycystisk nyresykdom symptomer


Polycystisk nyresykdom, eller PKD, er en sykdom som har genetiske årsaker, noe som betyr at det er gått gjennom genene fra foreldre til barn. Sykdommen har fått navnet sitt fra de mange cyster som klynger seg sammen på nyrene. Disse cyster ikke er ondartede, men de er fylt med fluidum. Med denne sykdommen, kan cyster vokse i andre deler av kroppen din, så vel som bukspyttkjertelen eller leveren. Cyster forstyrre normal funksjon og arbeidet i nyrene, og på et tidspunkt, kan det bli for mye, og nyrene kan svikte. Det er mange symptomer assosiert med denne sykdommen.

Nyre Symptomer

Fordi nyren kan være dekket i cyster, kan dette føre til at størrelsen av nyrene til å bli utvidet. De kan også være så stor som en fotball. Nyre infeksjoner og UVI (urinveisinfeksjoner) er ikke uvanlig hvis du har polycystisk nyresykdom. Du kan også lider av nyrestein. Når du tisser, kan du oppdager blod i urinen; du kan ha hyppigere oppfordrer til å urinere om natten også.

Kardiovaskulære symptomer

Cystene er fylt med væske, og som de vokser større med mer og mer flytende, kan de legge press på nyrenes blodkar, som kan i sin tur føre til høyt blodtrykk. Målingene kan bli svært høy, og bli kritisk, så det er viktig at du holder en daglig oversikt over blodtrykket opplesninger hvis du lider av denne sykdommen. Hjerteklaffene kan påvirkes også, noen ganger fører til mitralklaffprolaps.

Andre symptomer

Andre symptomer er hodepine og utvidelse av mageområdet. Du kan ha mye smerte, selv spasmer, i mageområdet, samt din flanke området. Denne smerten kan være forårsaket av blødning eller blodpropp eller steiner. Størrelsen på nyrene kan også forårsake mye smerte i ryggen eller sidene. Du kan føle deg trøtt hele tiden og har smerter i leddene.

Potensiell

Polycystisk nyresykdom har potensial til å utvikle seg til noe som er livstruende. Nyresvikt er, selvfølgelig, en svært reell mulighet, men PKD kan også føre til forstørrelse av ditt hjerte og en aneurisme i hjernen din, samt aortaaneurisme. Hvis blodtrykket ditt stiger for høyt, kan du være i faresonen for å utvikle et hjerneslag. Hvis du er gravid, kan du få en tilstand som kalles pre-eklampsi, som har å gjøre med høyt blodtrykk. Komplikasjoner kan også oppstå i kolon, forårsaker diverticulosis eller brokk.

Diagnose

For å diagnostisere deg, vil legen vurdere symptomene dine og gjøre det skikkelig testing i henhold til de symptomene du beskriver, og at han ser. Han kan gjøre en urinprøve, som trolig vil vise mengder protein eller blod i urinen. En komplett blodprosent kan gjøres. Ultralyd vil vise bilder av nyrene dine, så vil en CT scan eller en MR, magnetisk resonans imaging. Han kan også bestille genetiske tester.