Digidexo.com

Test for hjernehinnebetennelse

Meningitt, også referert til som spinal meningitt, er en betennelse i membraner og væsken som omgir hjernen. Avhengig av smittekilden, kan meningitt bare forsvinne etter et par uker eller utvikle seg til en livstruende tilstand. Det finnes en rekke tester diagnose hjernehinnebetennelse.

Årsaker

Eksponering for bakterier eller virus kan forårsake hjernehinnebetennelse. Du kan oppleve forurensning til disse smittsomme infeksjoner gjennom kyssing, hoste, nysing, kyssing, deling av en tannbørste eller sølvtøy eller ved å være i hyppig, nærhet til noen som har sykdommen.

Symptomer

Voksne som er smittet med hjernehinnebetennelse kan oppleve følsomhet for lys, hodepine, tretthet, oppkast og stivhet i nakke og rygg.

Barn kan vise en blank ansiktsuttrykk, problemer med å våkne opp, tap av matlyst, og blek, flekkete hud.

Fysisk eksamen

Hvis du opplever symptomer assosiert med hjernehinnebetennelse, vil legen utføre en fysisk undersøkelse som vil se etter tegn på infeksjon på huden langs ryggraden samt rundt hodet og på innsiden av ørene og halsen.

Throat Kultur

En hals kultur kan finne og klassifisere den typen bakterier som forårsaker hodepine og smerter i nakken og halsen. En hals kultur er ikke i stand til å angi den type bakterier som kan være tilstede i spinalvæsken.

Røntgenbilder

Løse hjernehinnebetennelse kan omfatte røntgenbilder og datastyrte tomografi (CT) skanner i brystet, skull eller bihulene. Disse testene kan avsløre tegn på hevelse eller betennelse.

Spinal Tap

En absolutt diagnose av meningitt er ofte gjort under en spiss rygg. Denne prosedyren innebærer innsamling og undersøkelse av en prøve av cerebrospinalvæsken (CSF). Når sykdommen er tilstede, CSF fluid viser typisk et lavt sukker (glukose) nivå, samt en forhøyet antall hvite blodlegemer og overflødig protein.

Polymerase Chain Reaction (PCR) Analyse

Hvis legen mener du kan ha hjernehinnebetennelse, kan du bli bedt om å gjennomgå en DNA-basert test kjent som en polymerase chain reaction (PCR) forsterkning. Denne testen vil søke etter forekomster av visse årsaker til hjernehinnebetennelse.