Digidexo.com

Kilder til linolensyre

Betydningen av "EFA" eller essensielle fettsyrer er godt dokumentert i ernæringsmessige tidsskrifter, diett bøker og på pågående forskning. Hva er fettsyrer og hvorfor er de viktige? Hvorfor trenger vi dem i vårt kosthold?

Essensielle fettsyrer

Det finnes to typer av flerumettede fettsyrer som er viktig for helsen: omega 3 og omega 6. Mennesker er ikke i stand til å syntetisere disse fettsyrene uten utenfor tilskudd, er dette grunnen til at de er merket avgjørende.

Omega-3-fettsyrer er sammensatt av tre forskjellige typer av fettsyrer; alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Når ALA blir svelget det omdannes til EPA og DHA, før den blir prosessert i kroppen. EPA og DHA er funnet i høye konsentrasjoner i fisk, er ALA finnes hovedsakelig i vegetabilske og mutter oljer.

Flaxseeds og linfrø olje

Flaxseeds og linfrøolje avledet fra dem, har en høyere konsentrasjon av linolensyre enn noen annen kilde. I tillegg til ALA, frøene selv, har fiber og lingans.

Lingans er en gruppe av kjemikalier som kan beskytte kroppen mot kreft på grunn av deres antioksidantegenskaper. Forskning fra Linus Pauling Institute har funnet ut at lingans også kan etterligne effekten av østrogen i kroppen.

Dr. Johanna Budwig sin Linfrøolje Blend

Flaxseeds hadde blitt brukt av de gamle egypterne og andre tradisjonelle kulturer for sine medisinske egenskaper i mange år. De små frøene først fått verd popularitet i 1950 da Dr. Johanna Budwig av Tyskland begynte å gjøre omfattende forskning på dem. Hun har gitt ut flere bøker med fokus på fordelene med frøene, inkludert "linfrøolje som en Sann støtte mot leddgikt, hjerteinfarkt, kreft og andre sykdommer."

Dr. Budwig visstnok hjulpet mange alvorlige og dødssyke pasienter ved å mate dem en oppskrift på 2 ss. linfrø olje blandet med 1/4 kopp cottage cheese. Hennes teori var at essensielle fettsyrer av linfrø binder seg til proteinene i cottage cheese noe som gjør dem lettere absorberes av kroppen din.

Valnøtter

Den neste beste kilden til ALA er valnøtter. I tillegg til å være en rik kilde av dette verdifulle fettsyre, de inneholder også ellaginsyre, en antioksidant forbindelse som støtter immunsystemet, og som ligans, synes å ha en rekke anticancer-egenskaper.

Forskning publisert i The British Journal of Nutrition identifisert valnøtter som en av topp tre tre nøtter med høyest antioksidant-innhold (kastanjer og pekannøtter var de to andre). Den høye antioksidant eiendom kombinert med kvalitet fettsyrer de gir gjør dem en drivkraft tillegg til noen diett.

Rapsolje

Rapsolje har den nest høyeste mengden av ALA. Dessverre rapsolje har også flere ulemper, som har vært stadig under etterforskning i løpet av de siste årene. Prosessen med å lage rapsolje innebærer en kombinasjon av høy temperatur mekanisk pressing og væske ekstraksjon. Omega-3 fettsyrer er svært skjøre og denne prosessen kan ødelegge dem, og muligens skape mange av de farlige trans-fett.

Oppskrifter Høy på linolensyre

Balsamic Vinaigrette

2 ss. Dijon sennep
1/2 kopp balsamicoeddik
1/2 kopp linfrø olje
1/2 kopp olivenolje
1 ss. blandede urter

Bland alle ingrediensene og rist.

Valnøtt chocolate chip cookies

1 pinne av smør
1/4 kopp brunt sukker
1 kopp valnøtter (hakket)
1 kopp havre mel
1/2 kopp sjokolade chips

Forvarm ovnen til 350 grader F. I en bolle, fløte smør og sukker sammen. Legg nøtter, sjokolade chips og mel for å blande. Sprutbakkels ca 2 inches i diameter på stekeplate og stek i ca 20 minutter eller til de er gyllenbrune.