Digidexo.com

Hvordan Les RNA HIV testresultater

Hvordan Les RNA HIV testresultater


Teknisk kalt en HIV-polymerase kjedereaksjon (PCR) test, er en RNA HIV-test benyttet for å detektere tilstedeværelsen av det genetiske materialet som hører til HIV-virus i blodet. Mens en RNA HIV test kan gi nøyaktige resultater så lite som 2 dager etter en eksponering for HIV-viruset, anbefales det at du venter minst 12 uker etter en eventuell smitte for å gi deg den beste muligheten til å motta nøyaktige resultater.

Hvordan Les RNA HIV testresultater

Dechiffrere RNA HIV testresultater

•  Ha en lege eller annet kvalifisert seksuell helse profesjonell administrere RNA HIV test. Mens det er selvtester på markedet som bruker RNA metode for å oppdage virus, blir de betraktet vill unøyaktig av de fleste helsepersonell.

Gi en blodprøve, slik det kreves i RNA HIV test. Den profesjonelle gi testen vil da få den analysert av et laboratorium, som vil produsere en rapport som du kan lese ved hjelp av testeren.

Gjør en avtale for å gå inn for å lese resultatene av testen, som ledes av den personen som gir den til deg. Siden det er ofte et etterslep på HIV-testing laboratorier, må du kanskje vente på klinikken som utfører testen å ringe deg for å informere deg om at resultatene er klare.

Unngå å få testresultatene lese for deg over telefon. Ved et positivt resultat, du kommer til å ønske å gjøre umiddelbar bruk av mestringsressurser som din fastlege eller annet helsepersonell vil trolig gjøre tilgjengelig for deg.

Har legen eller seksuell-helsepersonell forklare testresultatene til deg. Du vil motta en positiv eller negativ lesing, basert på om blodprøve eller ikke du hadde utført viste fragmenter eller hele sekvenser av DNA og RNA assosiert med HIV-viruset.

Fortsett å bli testet regelmessig hvis du får et negativt resultat likevel forbli seksuelt aktive.

Hint

  • En PCR, eller RNA HIV, er test regnes som en av de mest nøyaktige øyeblikket. Den produserer positive resultater i tilfeller av infeksjon, selv når alle andre testmetode har kontinuerlig produsert falske negative resultater.
  • Ikke vent på symptomer på en HIV-infeksjon å manifestere seg før du går å få testet. Smittede personer kan forbli asymptomatisk i mange år, noe som øker sjansen for at de vil uforvarende passere HIV-viruset videre til fremtidige seksualpartnere.