Digidexo.com

Hjertesvikt Vs. Hjertesvikt

Hjertesvikt er en alvorlig og potensielt livstruende tilstand. Hjertesvikt er også referert til som hjertesvikt (CHF) som betyr at hjertet ikke klarer å pumpe nok blod til å tilfredsstille kroppens behov. Ifølge National Institute of Health, ca 5 millioner mennesker i USA har hjertesvikt. Det er en faktor i 300.000 dødsfall årlig.

Definere Hjertesvikt

NIH sier hjertesvikt betyr ikke at du har hatt et hjerteinfarkt eller at hjertet ditt er i ferd med å stoppe. Det betyr at hjertets evne til å pumpe blod har svekket. Denne nedgangen i evnen kan føre til blod og væske til å samle seg i lungene og forårsake en rekke tegn og symptomer som kan ha en negativ innvirkning på livskvaliteten.

Symptomer

Det er flere symptomer som kan tyde på hjertesvikt. De omfatter svakhet eller tretthet, manglende appetitt, kvalme, en rask eller uregelmessig hjerterytme, kortpustethet og mindre evne til å utøve.

Symptomer på CHF kan også omfatte hevelse i buk, ben, ankler og føtter. Du kan oppleve konsentrasjonsproblemer og blir mindre i stand til å være oppmerksom.

Årsaker til CHF

Ifølge American Heart Association de viktigste årsakene til hjertesvikt (CHF) eller hjertesvikt er tidligere hjerteinfarkt, medfødte hjertefeil (tilstede ved fødselen) eller hjerteklaffsykdom (når en eller flere av dine hjerteklaffene ikke fungere skikkelig ).

Forebygging CHF

The Mayo Clinic sier den beste måten å avverge hjertesvikt er å redusere risikofaktorer og håndtere eventuelle kjerneforhold. Disse kan omfatte høyt kolesterol, høyt blodtrykk, diabetes og fedme.

Diagnostisering hjertesykdom

Legen kan avgjøre om du lider av hjertesvikt basert på dine symptomer, en fysisk eksamen, blodprøver og røntgen.

Du kan også gjennomgå et elektrokardiogram (EKG). Denne testen overvåker den elektriske aktiviteten i hjertet ditt gjennom elektroder festet til huden din. EKG kan identifisere hjerterytmeproblemer og mulig skade på hjertet forårsaket av et hjerteinfarkt

Behandlinger

Mange av forholdene som fører til hjertesvikt kan ikke omgjøres, men CHF kan bli vellykket behandlet.

Visse medisiner kan lette noen av symptomene på hjertesvikt og bidra til å forlenge overlevelse. AHA sier disse inkluderer betablokkere, diuretika og blodfortynnende.

Grunnleggende endringer i livsstil som trener, redusere stress og senke saltinntaket kan bidra til å stoppe væske buildup og forbedre livskvaliteten.

Akutt hjertesvikt

Akutt hjertesvikt anses å være en nødsituasjon og krever øyeblikkelig legehjelp. Det oppstår når noe brått svekker hjertets evne til å fungere. De symptomer på akutt hjertesvikt er lik CHF, men er mer alvorlige, og kan blusse opp uten forvarsel.