Digidexo.com

Dental Implant Home Care Instructions

Dental Implant Home Care Instructions


Den langsiktige suksessen av et tannimplantat hengsler på pasientens hjemmesykepleien, og det innebærer to etapper. Den første er under og umiddelbart etter dine implantater er plassert. Den andre fortsetter omsorg etter dine implantater har etablert seg. Riktig hjem vare på tannimplantater vil bidra til å forhindre peri-implantat gingivitt (en mild form for tannkjøtt infeksjon), peri-implantat osteitis (betennelse i benet), og skade på kunstig tann.

Umiddelbart etter operasjonen

Plassering av implantater krever tannkirurgi. Du må kanskje ha ett eller flere besøk for å oppnå implantatet, som til slutt vil vokse inn i kjevebenet. Under scenen en av hjemmepleier, umiddelbart etter operasjonen, kan du oppleve hevelse i tannkjøttet og ansikt, blåmerker, liten blødning og smerter. Hvis din periodontist har forskrevet antibiotika, ta dem som anvist før de er alle borte. Også, hvis du har smerter, forteller kirurgen eller tannlege, som kan henvise deg til å ta resept eller over-the-counter smertestillende medikamenter. Du kan også få beskjed om å begrense din diett for å myk mat i opptil en uke.

Rutinemessig Home Care

Under fase to, er pasienter oppfordres til å ta vare på sine tannimplantater som naturlige tenner. Dette betyr tannpuss og tanntråd, å være selektiv i hva som er spist, og planlegging vanlige tannlege besøk.

Eksepsjonell Oral Hygiene

Mens mange tannleger anbefaler at du rengjør dine implantater som du gjør de andre tennene, anbefaler Mayo Clinic praktiserer "eksepsjonell munnhygiene." Pensle etter hvert måltid. Spesielle børster kan brukes til å børste bak og over eller under de kunstige erstatninger. Den interdental pensel, for eksempel glir mellom tennene, og er designet for å få i og rundt tennene og tannkjøttet. Du bør også floss hver dag, omhyggelig rengjøring fra gummien til den bitende overflaten av tennene.

Common Sense

En grunn til pasienter ofte gir for valg implantater over en bro, er at det tillater dem å spise mer normalt. Imidlertid bør man være forsiktig i biting ned på harde objekter (for eksempel hardt godteri eller nøtter), tygge is, eller spiser ekstremt klebrig mat (tror: godteri epler). I tillegg kan den kunstige tann som dekker et implantat blir farget av røyking og kaffe. Sunn fornuft er som regel en god nok guide til hva og hva som ikke skal spise og gjøre når du har implantater.

Rutinemessige tannlege besøk

Til slutt, holde opp vanlige rutinemessige besøk til tannlegen hvert halvår til et år. Tannlegen vil utføre rutinemessig vedlikehold, x-stråler og tilbakekalle evalueringer etter behov. Mens et implantat kan vare lenge, tannen på implantatet lider slitasje som andre kroner og broer. Du må være flittig i omsorgen for det, akkurat som du er de andre tennene.