Digidexo.com

Liste over prestasjonsfremmende narkotika

Liste over prestasjonsfremmende narkotika


Listen over mistenkte profesjonelle idrettsutøvere blir større år etter år. Deretter, når de blir konfrontert med påstandene, de ofte peke fingeren av skylden i alle andres retning. De kan uttale setninger som "det var min trener skyld," eller "Jeg kan ikke huske noen gang å bruke dem." Uavhengig av hvilke idrettsutøvere har brukt dem, har prestasjonsfremmende stoffer blitt en vanlig foreteelse i verden av idrett.

Anabole-androgene steroider

Bruken av anabole-androgene steroider er knyttet til utøvere som ønsker å forbedre sin muskelmasse og styrke. Denne type steroid fremmer produksjon av hormonet testosteron i kroppen, noe som hjelper til å øke ytelsen. Methyltestosterone, Oxandrolone og Oxymetholone er vanlige typer av anabole-androgene steroider som kan tas som piller, injeksjoner eller aktuelle kremer.

Designer Steroider

Ifølge Mayo Clinic, designer steroider er en farlig klasse av anabole-androgene steroider. Designer steroider er syntetisk fremstilt for det formål å være umulig å oppdage når legemiddeltester administreres. Tetrahydrogestrinone, Desoxymethyltestosterone, og Norbolethone er typer designer steroider.

Diuretika

Bruken vanndrivende medisiner aktivere kroppen til å manipulere sin naturlige balansen av væske. Dehydrering er en vanlig foreteelse på grunn av bruk av diuretika. Idretts er i stand til å slippe vekt gjennom tap av vann, da i stand til å konkurrere på et høyere nivå i en lavere vektklassen. Acetazolamide, Spironolactone og Furosemid er vanlige typer diuretika.

Naturlige steroider

Et eksempel på et naturlig hormon som supplement, også kjent som en naturlig steroid, ville være DHEA. DHEA er et hormon produsert i det menneskelige legeme i binyrene. Naturlige steroider som dette avviker fra designeren typen basert på det faktum at de ikke er kjemisk forandret i et laboratorium. Androstenedion er en annen type naturlig steroid som brukes til å øke idrettsutøver styrke.