Digidexo.com

Hva er tegnene på ITP?

Hva er tegnene på ITP?


ITP er en medisinsk lidelse som involverer blodet. ITP står for idiopatisk trombocytopenisk purpura. Når en person har ITP, fører hennes immunsystem til unormalt redusert blodplatenivåer, som til slutt bringer på hyppige blodpropper, blødning og blåmerker. Tilstanden er vanlig hos barn og voksne, og hos begge kjønn.

Purpura

Purpura er en av de mest synlige symptomer på ITP. Purpura beskriver blåmerker og blødninger for lett. Personer som har ITP kan også blø for mye lengre perioder sammenlignet med andre mennesker. For eksempel, hvis en person med ITP skraper kneet sitt på bakken etter et mindre fall, han sannsynligvis vil blø mer enn bare fem minutter. Blåmerker er spesielt vanlig på leggene og armene.

Spots

Utseendet av små røde flekker over hele kroppen kan også vise til tilstedeværelse av ITP. Disse små flekker kan ligne på utslett, og vanligvis dukker opp i klynger. Flekkene blir referert til medisinsk som "punkthudblødninger" og er forårsaket av blødning og ødelagt blodkar fra rett under huden. Flekkene er også tidvis lilla i tonen.

Neseblod

Hvis en person som ofte opplever uforklarlige neseblod (også kjent som neseblødning), som også kunne vise til ITP.

Urinering

Nærvær av blod i urin er også et symptom av ITP. Blodig urin kalles hematuri.

Menstruasjonen

For kvinner, er en indikasjon på ITP lengre og sterkere menstruasjonsblødning i perioder. Hvis en kvinne oppdager at hennes periode er tyngre og mer vedvarende enn vanlig, kan ITP være den skyldige.

Tilfeldig Bleeding

Tilfeldig og uforklarlig blødning også er forbundet med ITP, særlig fra enten nesen, på innsiden av munnen eller tannkjøttet.

Generelt ubehag

Personer med ITP også kan oppleve intense følelser av tretthet og tap av energi, så vel. Sammen med trøtthet, kan ITP også påføre sove problemer (for eksempel urolig søvn og søvnløshet), kroppslige smerter, irritabilitet, humørsvingninger og depresjon, konsentrasjonsvansker og svimmelhet.