Digidexo.com

Botemidler for sirkulasjonsproblemer

Problemer med sirkulasjonssystemet kan ha en effekt på bestemte områder av kroppen som hender og føtter, eller hele kroppen når hjerteproblemer skyldes dårlig sirkulasjon. Sirkulasjonsproblemer kan behandles med medisiner, kirurgi og noen ganger med bare med noen få endringer i kosthold og livsstil.

Perifer karsykdom

Karsykdommer er den primære årsaken til dårlig sirkulasjon, da den inkluderer en tilstand som påvirker sirkulasjonssystemet, som kan variere fra sykdom i arterier, vener eller lymfe noter til blodsykdommer. En av de mer vanlige vaskulære sykdommer er perifer arteriell sykdom (PAD). PAD oppstår når blodårene blir trange, noe som reduserer blodstrømmen til lemmer og ekstremiteter. Sykdommen fører til smerte og eller nummenhet i ekstremitetene mens oppreist eller ligge og er et vanlig tegn på aterosklerose. Hvis venstre ubehandlet, kan PAD føre til åpne sår på føtter og ben som er utsatt for smitte og kritisk lem iskemi (CLI), der vevet dør, og kan kreve amputasjon.

Fordi PAD er ofte forårsaket av en opphoping av fettavleiringer i blodårene, kan det ofte bli reversert ved å spise et riktig kosthold, ikke røyke og øker daglig mosjon. Medisiner kan også være foreskrevet for å hjelpe balanse kolesterol, blodtrykk og blodsukker. I saker som har kommet utover denne typen behandling, kirurgi kan være nødvendig. Angioplasti er ofte utført for å bidra til å åpne blodårene og tillater blodet å strømme mer fritt.

Reflex Sympatisk dystrofi

En annen lidelse av dårlig sirkulasjon er refleks sympatisk dystrofi (RSD). Hos pasienter med RSD, sirkulasjonssystemet og nervesystemet både forårsake blodårene til å trekke. Når blodårene blir for smale de hindrer oksygen og næring fra å komme til alle deler av kroppen. De berørte områdene er vanligvis ekstremiteter, som blir smertefull, hoven, stiv og misfarget.

Det er ofte ingen årsak utgjorde i tilfeller av RSD, men medisiner er foreskrevet for å redusere betennelser, administrere smerter i det berørte området, lindre muskel tetthet og forebygge muskelkramper. I noen tilfeller kan RSD behandles med et sympathectomy, hvori det sympatiske nerve kuttes og forsegles for å kontrollere aktiviteten av det sympatiske nervesystem. I andre tilfeller RSD kan behandles med opiater som påvirke sentralnervesystemet og fungerer som en bedøvelse.

Kosthold og trening for å forbedre sirkulasjonen

Hvis dårlig sirkulasjon er ikke symptom på en underliggende sykdom, kan en rekke ting gjøres for å bedre blodsirkulasjonen. Bearbeidet mat, full-fett meieriprodukter og sukkerholdig snacks kan føre til buildup i arteriene, men en diett høy i frukt, grønnsaker, korn, fisk og nøtter kan bedre blodsirkulasjonen. Kosttilskudd og vitaminer som hjelper er B-kompleks, vitamin C, kalsium, magnesium og omega-3 fiskeolje. Drikker minst åtte glass vann per dag er også bra for blodsirkulasjonen.

Holde aktiv er en annen måte for å opprettholde riktig blodsirkulasjonen, spesielt hvis du tilbringer mesteparten av dagen sitter. Flytte rundt på noen måte minst en gang i timen. Enkle aktiviteter som kan hjelpe er å lage små sirkler med armene, peke og bøye føttene, eller lett punching knærne eller lårene. Gjør en avtale med en lege hvis du opplever dårlig sirkulasjon fordi blodtrykket medisiner er noen ganger foreskrevet for å regulere blodsirkulasjonen.