Digidexo.com

Methyphenidate bivirkninger

Metylfenidat er et reseptbelagt legemiddel som brukes i behandling av ADHD (en medisinsk tilstand som er preget av problemer med å sitte stille og betaler oppmerksomhet), samt narkolepsi. Det er allment kjent under sitt merkenavn, Ritalin. Som med alle typer av medikamenter eller næringstilskudd, er det noen mulige negative bivirkninger som er forbundet med metylfenidat.

Vanlige bivirkninger

Bivirkninger som vanligvis forbindes med metylfenidat inkluderer tap av appetitt, kvalme, svimmelhet, svimmelhet, nervøsitet, angst, ekstrem søvnighet, hodepine, magesmerter, vekttap og søvnløshet.

Forkrøplet vekst

En annen relativt vanlig bivirkning av metylfenidat er midlertidig hemmet vekst hos barn. Stoffet er i stand til å bremse vekst; Imidlertid er forskjellen generelt svært liten: i henhold til 1 tomme og mindre enn 2 kg. Med tiden barna vanligvis ta opp til sitt tiltenkte høyde.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også mulig med metylfenidat. De er: kortpustethet, tanker om selvmord, desorientering, forvirring, depresjon, kramper, besvimelse, rastløshet, uro, hallusinasjoner, unormal atferd, som enten er mer utgående eller aggressive enn normalt, hjertebank, brystsmerter eller tetthet, og ukontrollert bevegelser av munn, hode, nakke, ben eller armer. Ved potensielt skadelige bivirkninger til medisiner, søke akutt medisinsk hjelp så snart som mulig.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av metylfenidat. I tilfeller av slike allergiske reaksjoner, er akutt medisinsk assistanse avgjørende. Noen tegn på allergisk reaksjon på metylfenidat er å bryte ut i elveblest, problemer med å puste, tungpustethet, uvanlig hevelse, kløe og utslett.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er også flere svært sjeldne bivirkninger av å ta metylfenidat. Selv om de fleste av brukerne av medisinen ikke opplever disse effektene, de er faktisk mulig, og inkluderer håravfall, anemi og leverfunksjonsendringer (for eksempel hepatitt).