Digidexo.com

Hvordan bruke ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er medisiner som brukes for å lindre ubehag forbundet med muskel- og skjelettskader eller sykdommer. Betennelse tilfører ytterligere smerter til den primære skade eller sykdom, og kan redusere kroppens evne til å sende midler for reparasjon til området. NSAIDs lindrer smerte i hjernen, samt å redusere betennelse på stedet av skaden.

Bruksanvisning

•  Bestem alvorlighetsgraden av skaden din. Dette kan være ganske subjektive fordi noen mennesker er mer tolerante overfor smerte enn andre. Mindre smerter som hodepine eller muskelsmerter trenger ikke de anti-inflammatorisk effekt av medisinen og vanligvis bare kreve en eller to doser for å løse ubehag. Mer alvorlige forhold som forstuinger, tøyninger, leddgikt eller brukket bein krever høyere doser, økt frekvens av doser og lengre tid tar medisin for å dra nytte av både smertelindrende og betennelsesdempende egenskapene til stoffet.

•  Bestem hvilke NSAID du ønsker å bruke. Ibuprofen (Motrin) og naproxen (Aleve) er populære NSAIDs, og de er begge veldig effektive, samt tilgjengelig over-the-counter. Naproxen er en sterkere NSAID, men det er også bærer den høyeste risikoen for alle NSAIDs å forårsake mage eller tarm sår. Dersom NSAID må tas i en lengre periode, er det beste valget ibuprofen, fordi den bærer den laveste risiko for alle NSAID å forårsake magesår. Det er mange flere NSAIDs, men de er tilgjengelig på resept bare, og bør diskuteres med lege før du bruker. Ibuprofen og naproksen ved høye doser er også tilgjengelig på resept bare.

Følg legens ordre og ta riktig dose av NSAID for riktig lenge. NSAIDs har smertestillende egenskaper atskilt fra de anti-inflammatorisk virkning. Av denne grunn, folk har en tendens til å ta NSAIDs bare når deres ubehag er på sitt høyeste, eller ved reduserte doser hvis smertene er mildere enn vanlig. Dette vil gi en viss grad av smertestillende, men ikke anti-inflammatorisk virkning. NSAIDs må tas i minst 3-7 dager for å redusere betennelse effektivt. Dette er fordi det må være visst nivå av NSAID i blodet som bringer konstant anti-inflammatoriske effekter til skadestedet. En lege bør bestemme hvor lang tid bør du ta noen form for medisin.

Ta NSAIDs med noen form for mat eller melk. Alle NSAIDs bære risikoen for å forårsake magesyke og sår, men denne effekten kan reduseres ved å ta medisinen med noe i magen.

Tips og advarsler

  • Hvis en NSAID ikke virker eller skaper uønskede bivirkninger, kan du prøve noen av de andre før de gir opp på NSAIDs helt. Legen din bør kunne gi deg veiledning i denne forbindelse.
  • Aldri starte, stoppe eller endre medisiner uten å konsultere lege.
  • Hvis du er i tvil om noen aspekter av en skade eller tilstand, bør du kontakte lege.