Digidexo.com

mat du bør unngå ved nyrestein

Mat som bør unngås med nyrestein

En nyrestein kan være en svært smertefull opplevelse. Det er vanligvis dannet av enten en urinveisinfeksjon eller en opphoping av kalsium og oksalat eller fosfat. En persons urin inneholder vanligvis et kjemikalie som holder krystallisering som kreves for en nyre stein skjer, men noen ganger disse kjemikaliene ikke fungerer så bra som de burde.

Kjemikalier

De tre mest vanlige kjemikalier som brukes i etableringen av nyrestein er kalsium, oksalat og fosfat. Disse kjemikaliene er en del av en kroppens vanlig kosthold, og er også brukt i etableringen av bein og muskler.

Mat som bør unngås

Hvis en person opplever nyrestein, kan en lege anbefaler at hun ikke spise mat rik på oksalat.

Oksalat-rik mat

Spinat, peanøtter, sjokolade og søte poteter er oksalat-rik mat som en person utsatt for nyrestein bør unngå å spise.

Medium-oksalat mat

Grits, druer, grønn paprika og jordbær har en medium mengde oksalat. Selv om disse matvarene kan spises av folk med nyrestein, bør de spises kun i små mengder.

Forebygging

Rikelig med vann, appelsinjuice, kan kalium-rik grønnsaker og små mengder rødt kjøtt bidra til å forebygge nyrestein fra forming.

Hva er farene ved nyrestein?

Ifølge kidney.org, har antallet mennesker i USA med nyrestein vært økende de siste 30 årene. I tillegg vil en i 10 mennesker lider en nyrestein gang i sitt liv.

Nyreskader

Noen nyrestein passet på sine egne; derimot, er det fare nyrestein sin uforutsigbarhet og skadepotensial. En stein fast i en av de viktigste urinveiene kan blokkere urinstrømmen og forårsake nyre for å stenge ned. Hvis urin flyt er delvis blokkert, kan bakterier samle oppstrøms, forårsaker nyre infeksjoner som kan være livstruende. Hvis nyrene ikke er i stand til å tømmes i blæren, svulmer opp og brister.

Symptomer

Symptomer kan inkludere blod i urinen, frysninger og feber, oppkast eller kvalme, sterke smerter på hver side av korsryggen, og / eller urin som ser skyet eller lukter råtten.

Risikofaktorer

Ifølge National Kidney Foundation, følgende er risikofaktorer for nyrestein:

Folk mellom 20 og 50 er høy risiko for nyrestein.
Hvite amerikanere er mer utsatt for å utvikle nyrestein enn afro-amerikanere.
Menn er mer sannsynlig å utvikle nyrestein enn kvinner.
Hvis en person har hatt ett smekk, han har en 50 prosent sjanse for å ha en annen stein innen fem til sju år.

Barn og nyrestein

Barn så unge som fem kan utvikle nyrestein. Ikke drikker nok vann og spise mat høy i salt er to hovedgrunner til at barn får nyrestein.

Forebygging

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, kan du bidra til å forhindre nyrestein etter:

Drikker minst 12 fulle glass vann daglig
Drikker ingefærøl, sitron-lime brus og fruktjuice med eller mellom måltidene
Begrense forbruket av kaffe, te og cola til to kopper eller mindre per dag

Hva slags mat du bør unngå med Crohns sykdom

Hva slags mat du bør unngå med Crohns sykdom


Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), "ingen spesiell diett har vist seg effektiv for å forebygge eller behandle Crohns sykdom." Holde en matdagbok er den beste måten å finne ut hvilke matvarer for å unngå eller begrense. Skriv ned hva du spiser og hvordan du føler deg etterpå slik at du kan gjenkjenne hvilke matvarer forårsake dine symptomer (gass, oppblåsthet, kramper og diaré) til å blusse opp.

Meieriprodukter

Meieriprodukter kan føre til en oppblussing av symptomer. Hvis du finner disse matvarene plagsom, snakk med legen din om mulig laktoseintoleranse. Han kan anbefale enzymer for å hjelpe deg å bryte ned laktose, eller sukker, i melkeprodukter, som kan gi lindring.

Fakta om Fat

Ifølge Mayo Clinic, personer med Crohns sykdom som påvirker tynntarmen
har problemer med å fordøye fett normalt; ufordøyd, kan fettet forverre diaré. Smør og margarin, kremete sauser og fritert mat kan forverre symptomene.

Hva Om Fiber?

God ernæring er basert på en diett høy i fiber, men frukt, grønnsaker og bønner kan forårsake fakkel-ups for de med Crohns. Cruciferous grønnsaker, blant dem brokkoli, rosenkål, blomkål og kål gir gass og kanskje må unngås.

Drikkevarer

Vann er best, ifølge Mayo Clinic; drikke mye av det. Drikker med koffein eller alkohol kan gjøre diaré verre. Kullsyreholdige drikker kan føre gass smerter.

Vær fleksibel

Dersom rå frukt og grønnsaker bry deg, koker dem. Hvis store måltider er plagsomme, spise mindre måltider oftere. Administrerende Crohns sykdom kan være frustrerende, men med utholdenhet og kreativitet, er det mulig å finne en sunn, tiltalende diett plan.

Mat og aktiviteter for å unngå Med Intrakraniell Hypertensjon

Intrakraniell hypertensjon (også kjent som Pseudo cerebri) er forårsaket av en overdreven oppbygning av cerebrospinalvæske rundt hjernen. I noen uten problemet, følger denne væsken normalt fritt i hele hjernen og ryggmargen. Men hos personer med intrakraniell hypertensjon, slik oppsamling av trykket forårsaket høyt blodtrykk, alvorlig migrene, oppkast, en ekstrem følsomhet for lys og synsproblemer. De med denne tilstanden bør være forsiktig om ting de spise og drikke, medisiner de tar, og aktiviteter der de deltar.

Foods

Unngå fet mat og salt mat. Siden vitamin A og tyramin har vært forbundet med intrakraniell hypertensjon, bør du prøve å unngå matvarer som inneholder disse. Lever, gulrøtter, tomater og grønne bladgrønnsaker alle har store mengder vitamin A. Cheese, salami, liverwurst, øl og pepperoni alle har høye nivåer av tyramin. Selvfølgelig, siden du prøver å unngå fett og salt, mange av disse matvarene ville være av deg handleliste uansett. Koffein synes også å gjøre tilstanden verre.

Medisiner

Hold en nøye oversikt over alle medisiner du bruker, og sørg for at noen lege behandler deg er klar over hva du tar. Ikke ta noen over skranke medisiner uten først å rådføre deg med legen din, siden en medisin som kan ha liten effekt på noen andre kanskje har en ekstrem effekt på deg. Med de medisiner du er foreskrevet, ta dem akkurat som beskrevet, og ikke slutte å ta dem uten først å la legen din vite.

Aktivitet

Unngå aktiviteter som kan forverre symptomene. Fysisk trening kan gjøre at symptomene forverres hvis aktiviteten innebærer mye bøying eller innstramming av magemusklene. Negativt, siden en av de viktigste årsakene til denne tilstanden synes å være fedme, bør du prøve å gå ned i vekt, noe som ville innebære litt mosjon. Derfor må du snakke med legen din om å sette opp en øvelse plan som vil fungere for deg og dine spesielle behov.

Hvordan unngå å få nyresteinFørst av alt, hva er en nyre stein? Nyrestein er salter og mineraler i urinen at holde sammen for å danne små småstein. Disse steinene kan dannes i nyrene og i rørene som fører fra nyrene til blæren, ofte kalt urinlederne. De vanligste typene av nyrestein er oksalat og kalsium. Den vanligste årsaken til nyrestein er ikke drikker nok vann, selv om en familiehistorie med nyrestein kan også være den skyldige.

Bruksanvisning

Hindre nyrestein starter med noen få endringer i livsstil.

Hyppig vannlating er viktig, så drikk mer vann. Hvor mye du spør? To til tre liter per dag. Drikk nok vann hver dag for å holde urinproduksjonen klar eller lys gul i fargen. Vann bidrar til å spyle bort stoffer i nyrene som danner nyrestein.

Begrense mat rik på kalsium oksalat, som for eksempel mandler, rødbeter, okra, rabarbra, spinat og søtpoteter, er nøkkelen hvis du har en tendens til å danne kalsium oksalat stener. Dessuten er en diett lav i animalsk protein og salt anbefales. Dietter høy i protein, spesielt kjøtt protein, er ikke anbefalt.

Innføre mer fiber i kostholdet ditt. Det har vist seg at en rekke høy fiberplanteføde, som inneholder et naturlig forekommende stoff som kalles fytat, ser ut til å bidra til å forhindre krystallisering av kalsiumsalter. Fytat kan finnes i belgfrukter, hele korn og nøtter.

Til slutt, men enda viktigere, bør du oppsøke lege. Hvis du opplever smerte, kan du være midt oppe i passerer en nyre stein. Det kan føre til alvorlig smerte, blødning, og til og med blokkere strømmen av urin.

Hva er farene ved Yerba Mate for kreft?

Hva er farene ved Yerba Mate for kreft?


Yerba mate er en blandet drink inneholder stekt bladene av urten, Ilex paraguariensis og vann. Yerba kompis sin opprinnelse i Sør-Amerika og har blitt stadig mer populært i USA. En god del informasjon har blitt tilgjengelig om fordelene og risikoen rundt yerba mate. Selv om fordelene ved Yerba Mate blir nå debattert, er farene ved yerba kompis for kreft som støttes av en rekke studier.

Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) og kreft

Nyere studier har funnet at drikken Yerba Mate inneholder polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH). PAH er klassifisert som kreftfremkallende eller kreftfremkallende stoffer. Mens mange matvarer inneholder spormengder av PAH, er spormengder av PAH ikke betraktes som en helserisiko. Yerba kompis, men inneholdt nok PAH som skal sammenlignes med å røyke en pakke sigaretter per dag.

Stimulerende effekt og kreft

Yerba mate er et sentralstimulerende som inneholder koffein. Ved inntak i overkant, kan koffein forårsake skjelvinger og angst. I tillegg kan høye nivåer av koffein øke hjerterytmen og blodtrykket. En fersk studie ved University of San Francisco har knyttet kreftdødelighet med hypertensjon (høyt blodtrykk).

Leversykdom og kreft

Studier har vist at inntak av store mengder av yerba kompis har negativ effekt på leveren. Leveren er ekstremt viktig i avgiftning av avfallsprodukter i medisiner, inkludert kreft medisiner. I tillegg, har nyere kliniske studier oppdaget en direkte kobling mellom leversykdom og dannelsen av kreft.

Hvordan unngå risikoen ved en Water Fast

Hvordan unngå risikoen ved en Water Fast


Selv om fasten har blitt et stadig mer populært praksis for en rekke medisinske og kosttilskudd formål, kan det også være svært farlig, særlig når utført i lengre perioder av gangen. Fasting setter en betydelig belastning på kroppens vitale organer, som hjerte og hjerne. Over tid, fratar det dem av den energien de trenger for å fungere skikkelig. Det er mange alvorlige risiko knyttet til å fullføre et vann fort at du kan være i stand til å unngå ved å følge noen viktige skritt.

Bruksanvisning

•  Stopp vann raskt umiddelbart hvis du opplever alvorlige fysiske bivirkninger, som for eksempel besvimelser eller hjertebank. Stoppe en rask før planlagt varighet betyr ikke at du mister alle de som allerede er oppnådd positive helsemessige fordeler. Fasting handler om å være sunn og healing kroppen din, så det er viktig å være oppmerksom på risikoen og sakte bygge opp til lengre vann faster.

Lær å skille mellom de vanlige ubehagelige symptomer ved et vann raske og mer alvorlige komplikasjoner og helserisiko. Hodepine, kvalme og milde perioder med svimmelhet er vanlige symptomer assosiert med den naturlige prosessen med avgiftning under en vann raskt, og vil vanligvis passere i løpet av få timer. Disse symptomene ikke forårsake noen permanent skade på kroppen og kan fungere som tegn på at kroppens fordøyelsessystemet og leveren tar en sårt tiltrengt pause.

Unngå vann fasting i mer enn 3 dager om gangen. Vann faster av en uke eller mer er generelt ansett farlig på grunn av den medisinske risikoen for kroppen din, særlig de som berører ditt hjerte og hjerne. Glukosenivået i kroppen reduseres dramatisk i løpet av en vann rask og kan berøve kroppen av den energi som er nødvendig for å utføre grunnleggende kroppsfunksjoner.

Unngå anstrengende fysisk aktivitet og trening under et vann raskt. Kroppens blodsukkernivå har en tendens til å bli ustabil under et vann raskt, og kan føre til at du føler deg svak eller svak, spesielt når pulsen øker. Hvis du besvimer under en vann raskt, bør du slutte med det umiddelbart og oppsøke lege så snart som mulig.

Utvid vann raskt med sporadiske porsjoner med frukt og grønnsaker for å holde blodsukkernivået stabilt. Det kan være nyttig å starte med en servering av juice per dag inntil kroppen din blir vant til å bli nektet fast føde. Etter hvert som du blir mer erfaren med fasting, kan du være i stand til å fjerne disse porsjoner og holde seg strengt til vann.

Tips og advarsler

 • Vann faste tendens til å være den raskeste og mest dramatiske metode for å oppnå vekttap. Derfor tar det en mye mer betydelig toll på kroppen enn andre typer faste. Vær forberedt på å håndtere noen negative fysiske bivirkninger, som hodepine og kvalme, spesielt hvis dette er din første fort.
 • Revurder gjennomgår en vann raskt hvis du drikker en betydelig mengde kaffe hver dag. Hodepine kan være alvorlig for folk som vanligvis drikker
 • Ta kontakt med din primære omsorg lege før du prøver en væske fort. Medisinske fagfolk kan ha ulike meninger om sikkerheten ved faste, spesielt avhengig av hvor lenge du planlegger å gjøre det.

Hvordan å lette leddgikt smerte ved å redusere bearbeidet mat

Hvordan å lette leddgikt smerte ved å redusere bearbeidet mat


Noen typer leddgikt smerte kan forbedres gjennom livsstilsendringer, herunder å følge en anti-inflammatorisk kosthold, får regelmessig moderat fysisk aktivitet, og administrere medisiner og kosttilskudd. Mange bearbeidet mat er ansett pro-inflammatorisk. Det er, kan de bidra til leddgikt smerte. Ved å eliminere bearbeidet mat, og velge hele matvarer i stedet, kan du oppleve at du smertene avtar.

Hvordan å lette leddgikt smerte ved å redusere bearbeidet mat

Lette leddgikt smerte ved å redusere bearbeidet mat

•  Vurdere cupboards.Start ved å ta en titt rundt kjøkkenet. Hvor mye av maten du spiser kommer ut av en pakke, klar til å spise? Før kaste ting, lage en liste over hele matvarer som kan erstatte bearbeidet mat du spiser nå. Et lite forskning på hele matvarer kan være nødvendig.

Start forsiktig for success.Unless kan du få litt støtte fra en ernæringsfysiolog eller annet helsepersonell, kan det være lurt å starte sakte. Økning av frisk frukt og grønnsaker du spiser er en flott og enkel måte å starte. Vet du at de optimale antall porsjoner med frukt og grønnsaker er 5-9 porsjoner hver dag? Denne strategien med å legge gode ting først kan gjøre det lettere å redusere bearbeidet mat du spiser.

Spor din suksess. Hjelpe å holde en logg over kosthold, aktivitet, medisiner og symptomer kan du se hva som fungerer best. Alle er forskjellige, så du kan oppleve at enkelte matvarer egentlig bry deg, mens du tåler andre også. Hver del av din livsstil - kosthold, aktivitet, meds, etc - vil være en faktor i hvor godt du føler. Det å finne den rette balansen og justere det er trikset - men du er verdt det.

Se etter matvarer som er hel-mat versjoner av bearbeidet mat du liker. Hvis du elsker pakket cookies og spiser dem regelmessig, heller enn å gå "cold turkey", prøve å finne et bedre alternativ. Flere lokale bakerier gjør sunnere, mindre bearbeidet bakevarer. Eller, kan du prøve en organisk versjon.

Vit at du er ikke alene - finner støtte. Det finnes steder på Internett for å finne mer informasjon og støtte for leddgikt. Dine helsepersonell kan ha ideer om hvordan du kobler med andre.

Hint

 • Akkurat hva er behandlet mat? Jo mer som er gjort til en mat mellom gården og tallerkenen din, jo mer bearbeidet det er. Måltider som er klar til å sprette i mikrobølgeovnen er svært behandlet. Et eple rett fra gården er ubehandlet, eller hele mat. Hermetisert eller frosne grønnsaker er i mellom - de er behandlet, men ikke så svært behandlet som en TV-middag. Jo mer bearbeidet mat er, jo flere kjemikalier ugjenkjennelig for menneskekroppen den vil inneholde. Det er disse kjemikaliene at folk som tilskriver til anti-inflammatorisk spising si er skyldige i å utløse betennelse og gjøre leddgikt smerte verre.
 • En kostholdsekspert kan hjelpe deg å identifisere de matvarer som påvirker din smerte.
 • En annen måte å gjøre dette på er en "eliminasjonsdiett", en veldig enkel diett som er fulgt i flere uker, og deretter sakte liberalisert. Fordelen med denne "cold turkey" tilnærming er at du kan raskt føle seg dramatisk bedre - og hvis du gjør det, vil du vite at du er følsom for mat du spiser. En kostholdsekspert kan hjelpe deg med en eliminasjonsdiett.
 • Alltid snakke med legen din før du gjør disse eller andre endringer i livsstil.
 • Samarbeid med helsepersonell på en omfattende leddgikt smerte management program. De er der ute!

Er det en sammenheng mellom gjær infeksjoner og nyrestein?

Er det en sammenheng mellom gjær infeksjoner og nyrestein?


Nyrestein kan være en svært smertefull tilstand, som ofte krever kirurgi. I de senere årene har det vært økende bevissthet om ødeleggende sett av symptomer assosiert med mikroben candida albicans, som forårsaker gjær infeksjoner som spenner fra trost til langt mer alvorlige lidelser. Mange eksperter nå tyder på at det faktisk kan være en kobling mellom candida albicans og utvikling av enkelte vanlige typer nyrestein.

Candida albicans

Candida albicans er en gjær finnes vanligvis i mage-tarmkanalen. I en frisk person, kan det føre til noen skade, men i pasienter med lav immunitet eller et svekket fordøyelsessystemet har det vist seg å spre seg og forårsake mange helseproblemer. Studier har vist at et underskudd på "gode" bakterier i magen, som er ofte forårsaket av en antibiotikakur, kan tillate candida albicans gjær til å spre og negativt påvirke helsen.

Nyrestein

Den eneste funksjon av nyrene er å fjerne avfall fra blodet. Avfall blir overført til blæren til å bli utskilt i urinen. Imidlertid kan visse avfallsstoffer utkrystallisere innenfor nyrene, og til slutt danne smertefulle nyrestein. De fleste nyrestein er hovedsakelig sammensatt av kalsium forbindelser, særlig kalsium oxalates. Oksalater er naturlig forekommende forbindelser som finnes i mange forskjellige matvarer, for det meste av frukt og grønnsaker, men i lave nivåer. Candida albicans, så vel som andre gjær og sopp er kjent for å være kilder oksalater.

Oxalates

Siden oxalates forekommer naturlig i mat er det vanskelig å unngå sitt forbruk, men det er noe som tyder på at candida albicans overvekst øker tilstedeværelsen av oxalates. Den naturopathic lege Tracy Tranchitella tyder på at ikke bare er candida albicans en direkte kilde til oksalater, men også at mangel på normal "gode" fordøyelses bakterier-forårsaket av candida overvekst-kan forverre opptak og effekt av oxalates.

Lavt immunforsvar

Det er ytterligere bevis på at oksalater hemmer immunsystemet. Når dette skjer, er kroppen mindre i stand til å forsvare seg mot patogener som candida albicans. Indirekte kan dette føre til spredning av candida gjær, som igjen øker nivået av steindannende oxalates. Kliniske studier har funnet noen nyre-og blærestein for å være infisert med candida gjær, utfelt med oksalat krystaller og invadere de omkringliggende områdene.

Bevis

Det er overbevisende bevis for en sammenheng mellom gjær infeksjoner og kalsium oksalat nyrestein. Oksalat nivåer økes ved tilstedeværelsen av Candida, og i sin tur candida overvekst stimuleres av økt oksalat aktivitet. Men mens forskningen viser en ond sirkel som forbinder de to lidelser i noen tilfeller, er det ingen bevis som tyder på at de to lidelser alltid eksistere.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Hvordan kurere nyrestein Pain

Hvordan kurere nyrestein Pain


Nyrestein smerte kan være uutholdelig, og kan komme plutselig uten forvarsel. Nyrestein smerte er på grunn av små steiner som vanligvis er forårsaket av kostholdsfaktorer, dehydrering, kroniske urinveisinfeksjoner, syrenøytraliserende, alder og familiens historie. Symptomer inkluderer redusert vannlating, ryggsmerter, feber, kvalme, magesmerter, og muligens blod i urinen. Prøv noen naturlige botemidler for å unngå uutholdelig nyrestein smerte.

Hvordan kurere nyrestein Pain

Persille er anbefalt å bli spist daglig, opptil seks sprigs en ​​dag for å hindre nye nyrestein fra forming. Det kan også bremse veksten av dagens steiner og vil redusere oppblåsthet skyldes at det er en naturlig vanndrivende.

Sørg for å drikke mye vann, men vær forsiktig med glitrende vann som kan inneholde kalksteinsforekomster som kan forårsake nyrestein. Drikk minst seks til åtte glass vann per dag for å hindre nyrestein smerte.

Leger anbefaler en høy fiber, lav protein og høy flytende diett. .

Hvis du allerede har en stein, sørg for at legen ønsker å ha det analysert for å finne ut hva den er laget av, og kan bidra til å formulere din behandlingsplan. For eksempel, hvis steinen er hovedsakelig fra urinsyre, legen din vil sannsynligvis anbefale deg å unngå rødt kjøtt, skalldyr, gjær, sardiner, ansjos, makrell, etc og andre purine kilder til mat.

Drikk 100% ren tranebærjuice som er usøtet. Du kan ta kapsler eller konsentrater.

Kontroller at du får folsyre i din multi-vitamin. Folat er nyttig for å hindre urinsyre som ofte er årsaken til nyre sotne smerte.

Hint

 • Se legen din dersom du mistenker en nyre stein, eller hvis du har noen symptomer du mistenker kan være nyrestein smerte
 • Alltid diskutere med legen din noen naturlige behandlinger du er interessert i å prøve.

Hvordan å bryte ned nyrestein Innskudd

Passerer en nyrestein kan være så smertefullt at det er ofte likestilles med fødsel. Bryt ned nyrestein innskudd før du passerer dem for å unngå dette dødskamp. Legen kan foreslå ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) som anbefalt behandling. Det vil bryte ned nyrestein, slik at du kan passere dem lett.

Hvordan å bryte ned nyrestein Innskudd

Hvordan å bryte ned nyrestein Innskudd

•  Her er hvordan ESWL bryter ned nyrestein innskudd. Sjokkbølger er rettet til nyre-stein innskudd og bryte det ned. Ifølge National Institutes of Health, "Sjokkbølger som er opprettet utenfor kroppen reise gjennom huden og kroppens vev før de treffer tettere steiner. Steinene bryte ned i små partikler og er lett gått gjennom urinveiene i urinen. "

Forbered deg ESWL behandling. Unngå medikamenter som inhiberer blodlevring, inkludert aspirin, i flere uker før prosedyren. Fortell legen din dersom du tar noen urte rettsmidler eller vitaminer, som de kan ha aktive komponenter som hemmer koagulasjonsfaktorer.

En ESWL behandling er generelt en poliklinisk medisinsk prosedyre. Det er vanligvis anbefales å spise et lett måltid på forhånd. Bruk komfortable klær som vil være lett å sette på etter ESWL behandling.
På den dag i behandlingen vil du motta en kort fysisk undersøkelse og din helse historie vil bli gjennomgått med deg. I tillegg kan legen din gi deg et beroligende middel for å hjelpe deg å slappe av. National Institutes of Health sier avhengig av både leger og pasientens preferanse, "Av og til, er en pasient gitt anestesi --- enten generell anestesi, som induserer en søvnlignende tilstand, eller en regional anestesi, som bedøver underkroppen. "

Legg deg ned på behandlingsbordet som anvist av din fastlege eller annet helsepersonell. Nyrestein innskudd er plassert ved hjelp av en X-ray eller ultralyd enhet; ligge helt stille og ta grunne åndedrag. Vann-basert gelé tilføres behandlingsområdet og deretter prosedyren begynner. Under prosedyren sjokkbølger er rettet gjennom kroppens vev på nyrestein innskudd. Du hører en klikkelyd, og du kan føle små elektriske pulser. Smerte er variabel fra person til person. Iført hodetelefoner er en god måte å distrahere deg selv dersom legen godkjenner det. Denne prosessen tar fra 20 minutter til to timer å fullføre, avhengig av plasseringen og alvorlighetsgraden av nyrestein innskudd.

Recovery tid er kort for ESWL. Selv hos pasienter som opplever blåmerker, er det vanlig for pasienter å engasjere seg i sine daglige aktiviteter i bare noen få dager.

Hint

 • Ta forebyggende tiltak, som å drikke mye vann, for å unngå fremtidige nyrestein innskudd.
 • Hvis ESWL behandling mislykkes, må du kanskje konvensjonell kirurgi.

Electric Shock Prosedyre for fjerning av nyrestein

Nyrestein er vanligvis ikke en livstruende tilstand, men de kan være svært smertefullt, og ødeleggende. Til tross for den intense smerten som ofte følger nyrestein, vil om lag 90 prosent klare seg på egen hånd, ifølge Health Central. I de resterende tilfellene er medisinsk intervensjon er nødvendig for å fjerne steiner eller å oppmuntre dem til å passere gjennom kroppen din. Sjokkterapi behandling er en minimal invasiv prosedyre som ofte brukes til å behandle store nyrestein.

Forstå nyrestein

Nedsatt lithiasis, også kjent som nyrestein, er klumper av mineraler og salt som bygges opp på nyrene vegger. De mineraler og salter som utgjør nyrestein er vanligvis oppløst i urin, men hvis urin er for konsentrert, vil de holde seg i nyren veggen, og krystalliserer og danner steiner. Ifølge Mayo Clinic, er det vanligvis vanskelig å fastslå nøyaktig hvorfor nyrestein utvikle, selv om flere medisiner og medisinske forhold kan gjøre deg mer utsatt for steiner. Det finnes fire typer nyrestein, hver oppkalt etter mineralet som utgjør mesteparten av steinen: kalsium, struvitt, urinsyre, og cystin. Den type stein kan noen ganger gi legen din en anelse om årsaken. Likeledes kan kjenne sammensetningen av steinen være nyttig i utvikling av en plan for å unngå fremtidige nyrestein.

Shock Therapy Treatment

Ifølge Mayo Clinic, kan du passere de fleste nyrestein på egen hånd ved å drikke 2-3 liter vann om dagen. Bortsett fra smertestillende medikamenter, er medisinsk intervensjon sjelden nødvendig. Men når steinene er for store til å passere på egen hånd eller de forårsaker blødninger eller infeksjon, er ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) ofte den første linjen av behandling. Først vil legen din finne din stein ved hjelp av en ultralyd maskin. Deretter vil sjokkbølger gis for å bryte opp steinen i mindre biter som du kan passere ut av kroppen din. Under behandlingen, vil du bli gitt en lett narkose og vil enten bli sittende i vann eller ligge på en pute. Legen din vil avgjøre hvilken metode som er best for å nå din stein. Du vil også trenge å bruke hodetelefoner for å forhindre hørselstap forårsaket av høy lyd sjokkbølger gjør. Etter behandlingen, vil du passere de mindre steinene ut av kroppen ved å drikke mye vann, og trener, men det kan ta måneder før steinene er helt borte.

Post Shock Therapy Treatment

Etter behandlingen kan du oppleve blåmerker på behandlingsstedet, og blod i urinen. Du vil også sannsynligvis oppleve smerte som du passerer nyrestein, så legen kan anbefale over disk smertestillende medikamenter eller foreskrive en sterkere smertestillende. Det hender at sjokkbehandling ikke bryte stein i små nok biter, i så fall kan du kreve en ny runde med behandling. Hvis ESWL fortsatt ikke bryte opp nyrestein, kan legen vurdere andre behandlingsalternativer.

Matvarer for å unngå når du tar betablokkere

Matvarer for å unngå når du tar betablokkere


Betablokkere behandle høyt blodtrykk, angst, migrene og glaukom. Disse stoffene blokkere effekten av adrenalin på hjertet så det trenger ikke å jobbe så hardt for å pumpe blod. Ettersom betablokkere påvirker hjertet, er det viktig å unngå matvarer som kan redusere deres effektivitet, eller som øker blodtrykket.

Mat tilberedt med alkohol

Leger fra Cedars-Sinai Heart Institute anbefaler å unngå alkohol mens du tar betablokkere. Alkohol kan endre måten disse stoffene virker, noe som gjør dem mindre effektive ved behandling av høyt blodtrykk og angst. Alkohol kan forsterke svimmelhet og søvnighet bivirkninger forbundet med noen betablokkere. Mange tror at vin og brennevin fordampe helt når det brukes til matlaging og baking. Mark Bittman av New York Times melder at opptil 50 prosent av alkoholen kan forbli i en rett hvis det er bare ulmet i 20 minutter. Begrense forbruket av alkohol fylt sjokolade, rum baller og andre matvarer tilberedt med vin og brennevin.

Lakris

Lakris er en urt som brukes i bakevarer og medisiner som brukes til å behandle sår hals, bronkitt og andre luftveisplager. Colorado State University rapporterer at noen tar en betablokker bør unngå lakris. Høye doser av lakris kan føre til høyt blodtrykk, benektende effekten av betablokkere som brukes for å redusere blodtrykket. The National Institutes of Health viser at økt blodtrykk er mest sannsynlig et resultat av glycyrrizinsyre, en kjemisk komponent av lakris.

Internett-natrium mat

Natrium øker blodtrykket ved å fremme vannretensjon. Overflødig væske øker blodvolum og tvinger hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blod. Hvis du tar en betablokker for høyt blodtrykk, unngå høy-natrium matvarer som lunsj kjøtt, hermetisk supper, rask mat, hermetiske grønnsaker, frosne måltider og bearbeidet kjøtt. Effekten av overskytende natrium på blodtrykket kan utjevne fordelene med å ta en betablokker for hypertensjon.

Koffeinholdige Foods

Koffein kan føre til sterk økning i blodtrykket, ifølge Dr. Sheldon Sheps fra Mayo Clinic. Noen tar en betablokker bør begrense inntaket av matvarer som inneholder koffein. Unngå bakevarer, godteri og iskrem tilberedt med melkesjokolade eller mørk sjokolade.

Grapefrukt

Katrina Claghorn, en registrert kostholdsekspert fra University of Pennsylvania Abramson Cancer Center, forteller at grapefrukt forstyrrer et enzym som trengs for å forbrenne spesifikke medisiner. Fordi tarmen ikke kan absorbere disse medikamentene, stoffet blir værende i blodet og kan akkumuleres til farlige nivåer. Ikke kombiner betablokkere med grapefrukt eller grapefruktjuice.

Hvordan lære barn om mat etiketter

Childhood fedme er et voksende epidemi i dette landet. For å unngå de alvorlige helsemessige konsekvenser som følger med fedme, barn trenger å få vite om riktig valg av mat. En av de beste måtene å hjelpe elevene lage sunn mat valg er å lære dem om mat etiketter. Informasjonen på mat etiketten forteller forbrukerne en god del informasjon om healthfulness av matvarene de kjøper. Lære elevene å tyde disse etikettene, slik at de kan få kunnskap om maten de spiser og ta bedre kosten valg.

Hvordan lære barn om mat etiketter

Start leksjon ved å gi studenter med emballasje fra noen av deres favoritt mat. Du kan be dem om å bringe en pakke med sin favoritt godbit med dem, eller du kan lagre tomme pakker opp og distribuere dem til elevene. Ved å ha faktiske matemballasje til stede, skal studentene være i stand til å anvende den kunnskapen som de henter til virkelige situasjoner og gjøre utdannet dommer om maten de inntar daglig.

omtale servering størrelse og antall porsjoner. Trekke elevenes oppmerksomhet til toppen av maten etiketten om servering størrelse er notert. Vanlige studenter gjør feilen å ignorere servering størrelse og feilaktig tror at en matvare er sunn når det i virkeligheten, i de mengder som de spiser, er det ikke. Peke ut til elevene at mange av de pakkene av maten som de spiser alt på en gang faktisk inneholder flere porsjoner. Studentene vil bli overrasket over hvor små porsjonsstørrelser er, og overrasket når de innser at de ofte bruker mer enn en visning hver gang de snack.

•  Sjekk kalori teller. Rett under servering størrelse, skal studentene finne kalori teller. Minn elevene på at de fleste kostholdseksperter anbefaler en diett av ikke mer enn 2000 kalorier per dag. Drøft med elevene hvordan disse kaloriene kan raskt bli overskredet ved å spise flere porsjoner med mat og fritid, og selv ved å drikke flere brus. Dette er et godt tidspunkt å introdusere begrepet tomme kalorier og forklare elevene at tomme kalorier er kalorier som ingen ernæring er oppnådd.

Direkte studenter til fett og natrium deler av ernæring etiketten. Diskutere disse elementene med elevene, og forklar at kostholdet inneholder lite fett og natrium er best. Rede for elevene at bearbeidede matvarer har en tendens til å være meget høy i natrium ettersom natrium anvendes som konserveringsmiddel i mange tilfelle. For å unngå natrium, bør elevene spise mer friske eller rå matvarer.

Se på karbohydrat-innhold. Diskuter begrepet karbohydrater med studenter og forklare at karbohydrater er hvor energien i maten er lagret. Se på de forskjellige mat label eksempler og finne ut hvilke matvarer er høy-energi, eller høy i karbohydrater, og som er lav-energi, eller inneholder færre karbohydrater.

Consult ernæring etiketten og utforske hvor mye protein som finnes i hver av matvarer. Diskuter helsefordelene som en diett rik på protein. Minn elevene om at protein er et viktig næringsstoff og at mat rik på protein er generelt sunnere enn de som bare inneholder spormengder av protein.

Utforsk sunn vitaminer og mineraler i matvarer ved å gjennomgå prosent daglig verdi delen av maten etiketten. Ta en titt på hver næringsstoff som finnes i denne delen, og diskutere hvilke av de eksempel matvarer inneholder som næringsstoff og hvor mye av det de inneholder. Minn elevene på at de vil være sunnere hvis de spiser en diett der fikk de den fulle anbefalte daglige verdien av hver av disse næringsstoffene.

Når du har gjennomgått de elementene som finnes i mat etiketter, arbeide med elever å rangere matvarer. Bruke informasjon hentet fra etiketter, finne ut hvilke matvarer er sunneste og som inneholder minst næringsverdi. Vise matemballasje og rangeringer i klasserommet for å minne elevene å lage sunn og informerte beslutninger når de bestemmer seg for hva de skal spise.

Hvordan unngå LDL

Hvordan unngå LDL


Du er stadig omgitt av mat som inneholder raffinert sukker, mettet fett og mais sirup. Resultatet av å spise slike matvarer er en økning i lav tetthet lipoproteiner, kalles LDL kolesterol. LDL kolesterol regnes som "dårlig kolesterol" og kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdom, hjerteinfarkt og slag når det blir for høy. Du kan unngå en økning i LDL kolesterol ved å endre matvaner og hvilke typer mat du spiser.

Hvordan unngå LDL

•  Utdanne deg selv på hvordan å lese mat etiketter riktig for å unngå eller lavere LDL kolesterol. Kolesterol-fri mat betyr mindre enn 2 mg kolesterol og 2 g eller mindre av fett, men det betyr ikke null kolesterol. Lav kolesterol maten har 20 mg eller mindre av kolesterol og 2 gram eller mindre av mettet fett.

Unngå matvarer som inneholder transfettsyrer. The University of Maryland Medical Center sier at transfett øker LDL kolesterol og samtidig redusere de high-density lipoprotein kolesterol, eller HDL. HDL er gode kolesterolet som samler dårlig kolesterol fra blodet og overfører det til leveren for avhending. Trans fett finnes i matvarer som fast food, frossen mat, pakket mat, ramen nudler og suppe kopper, melkeprodukter, cookies og kake.

Eliminer mettet fett fra kostholdet ditt. The American Heart Association anbefaler å begrense disse fett som finnes i hel-melk melkeprodukter, fett kjøtt, delvis herdet vegetabilsk olje og eggeplommer. Disse fettsyrene øke totalkolesterol ved å heve skadelige LDL.

Legg HDL mat til kosthold som inneholder gunstig fett. Enumettede og flerumettede fettsyrer, eller godt fett, er sunt for hjertet og de fleste andre deler av kroppen. Disse fettsyrene kan bidra til å redusere LDL kolesterol og øke HDL kolesterol. Enumettet fett kommer fra olivenolje, rapsolje og sesamolje. Flerumettet fett inneholder omega 3 og linoleic fettsyrer som lavere kolesterolnivå. Fisk er en god kilde for polyumettede fettsyrer.

Hint

 • Du kan senke LDL nivåer ved å begynne en øvelse diett eller en sportslig aktivitet.
 • Umettet fett er å foretrekke siden det senker det dårlige kolesterolet og øker det gode.
 • Fyll maten din handlekurv med frukt, grønnsaker og sunne korn.
 • Rådfør deg med din lege før du endrer matvaner.

Hvordan å unngå å spise før leggetid

Hvordan å unngå å spise før leggetid


Å spise senere i kveld, eller bare før sengetid kan forstyrre søvnen, og kaste din sunt kosthold ut av wack - kan det være en dårlig vane. Mange velger å snack på høy-kalori, høy-fett "junk mat" om natten. Men ved å bevisst endre dine vaner litt, kan du forbedre din søvn, og forbedre din diett og administrere din vekt.

Hvordan å unngå å spise før leggetid

•  Spis middag på en vanlig time på de fleste dager. Ofte når folk hoppe over måltider, overspise de senere på dagen. Hvis du er en lunsj skipper, og finner du skrubbsulten til middag, må du spise hele dagen.

Tøff den ut for en natt eller to. Så lenge du ikke har en medisinsk tilstand som diabetes som gjør at du må spise i kveld, har en balansert middag, deretter hoppe over kvelden snacking. Som en ernæringsfysiolog, jeg synes ofte at folk som ikke spiser frokost, det viktigste måltidet på dagen, har en tendens til å spise om natten, så selvfølgelig er de ikke sulten om morgenen.

•  Spis frokost. Som i trinn 2, hvis du hopper over kveldsmåltid, vil du være klar for en sunn frokost. Mange folk som sier "Jeg spiser aldri frokost fordi jeg er bare ikke klar til å spise i morgen" er nattetid eaters. Selvfølgelig, de er ikke sulten om morgenen, fordi de bare spiste og så forsøkt å sove på full mage! Timing måltidene jevnt utover dagen og unngå kveld snacking kan gå langt i å kontrollere appetitten.

Ha noe hver 3 til 4 timer i løpet av dagen. Å ha et sunt og balansert lunsj, en mid-morgen snack og en om ettermiddagen snack fungerer for folk flest. Fokus på sunne valg av magre proteiner, frukt og grønnsaker, rikelig med vann og hele korn. Hoppe over måltider biter tilbake med overspising senere.

Hvis du rotet opp, prøv prøv igjen. Tilbakefall er en naturlig del av endringen. Men feil er også en mulighet til å lære, slik at når du gir etter for en matbit angrep, ta notat av barrierer for å lykkes som utløste deg, og justere. Og gi det et forsøk.

Hint

 • Eksperter sier at en ny vane tar 30 dager med praksis å adoptere, så vær tålmodig.
 • En registrert kostholdsekspert kan være i stand til å hjelpe deg med dette kost overgangen.
 • Sjekk alltid med legen din før du gjør endringer i kosthold eller livsstil.
 • Noen medisinske tilstander som diabetes krever at du har en matbit før sengetid. Hvis du har en medisinsk tilstand, snakk med legen din før du gjør noen endringer.

Matvarer for å unngå på en Celiac Diet

Cøliaki sykdom er en genetisk fordøyelsesforstyrrelse forårsaket av den manglende evne til å fordøye gluten. For personer med cøliaki, spise gluten ber immunsystemet til å reagere i tynntarmen, hindrer det fra å absorbere noen næringsstoffer. Selv om ingen kur finnes for cøliaki, spise en diett fri for hvete og hvete biprodukter samt andre glutenholdig korn og matvarer kan bidra til å håndtere det, ifølge Mayo Clinic.

Beskrivelse av Disorder

For personer med cøliaki, er tynntarmen ekstra følsomme for gluten. Når gluten er inntatt, reagerer tynntarmen ved å skade eller ødelegge villi, finger-lignende anslag som tar i næringsstoffer. Dette fører malabsorpsjon og til slutt underernæring over en lang tidsperiode. Symptomer kan inkludere diaré, illeluktende luft i magen, oppblåst mage samt overflødig fett i avføringen. Hvis tilstanden fortsetter lenge nok, vekttap, anemi, blåmerker, nerveskade, osteoporose, muskelsvakhet og selv infertilitet kan forekomme.

Matvarer som inneholder gluten

Hvis du nettopp har blitt diagnostisert med cøliaki, kan du ha spørsmål om hva slags mat du bør unngå. I den mest grunnleggende forstand, bør du holde deg til en glutenfri diett. Gluten-baserte matvarer for å unngå å inkludere alt som inneholder hvete, bygg, rug og triticale (en krysning mellom hvete og rug), rapporterer National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Øl bør unngås, fordi mange øl inneholder hvete og bygg. Frokostblandinger og brød vanligvis inneholder hvete og / eller gluten fra andre kornsorter, så de bør unngås, da bør de fleste merker av hvete pasta og pizza laget med deig som inneholder gluten. Bakevarer som kjeks og kaker er også vanligvis laget med gluten-baserte ingredienser. Brus som vørterøl og flavored ale bør unngås også. Mange bearbeidede matvarer også inneholder gluten, ofte i form av modifisert stivelse, så det er viktig å undersøke de ingredienser som er oppført på slike matvarer.

Erstatninger og Tillatte Foods

Blir diagnostisert med cøliaki betyr ikke at du må gi opp alle velsmakende mat. Noen favoritter må kanskje være forberedt på en annen måte. For eksempel kan bakevarer gjøres med glutenfritt mel og fremdeles smaker godt. Soya saus laget uten hvete er trygt å spise, og kan legges til mange matvarer å legge til smaken. Ubehandlet kjøtt, melk, poteter, mais, bønner, ris og poteter er gluten-fri, ifølge National Institutes of Health. For cocktails, vin, bourbon og tequila er glutenfritt, sammen med andre brennevin stammer fra ikke-hvete eller glutenholdige kilder. Den gode nyheten er at etter hvert som mer informasjon om Cøliaki har overflater har matvareprodusenter svarte: En god tilførsel av glutenfrie produkter linjer butikkhyllene. Men alle med cøliaki bør gjøre det til en vane før man spiser en matvare for å sjekke ernæring etikettene, spesielt en bearbeidet mat element, for å se om gluten eller glutenholdige produkter (for eksempel modifisert stivelse) er en ingrediens.

Hvordan velge god mat for Health

Hvordan velge god mat for Health


Å spise god mat er en av de viktige byggesteiner til å leve en sunn livsstil. Overflod av mat valg og alternativer kan være overveldende. Forstå hvilke typer mat som er bra for deg gjør velge hvilke mat å spise lettere. Deretter, ved å følge de grunnleggende byggesteinene i et sunt kosthold, forankret i gode matvalg, kan du ta det første steget mot total helse.

Hvordan velge god mat for Health

Spor spise mønster. Gjør et kosttilskudd journal for to uker før du tar fatt på en endring i matvaner. Legg merke til hva du spiser, når du spiser og mengder mat konsumert. Gjøre notater om formildende omstendigheter slik som å spise i løpet av lunsjpauser, spise mens du kjører mellom avtaler eller på sosiale sammenkomster. Marker maten du pleier å spise oftest i én farge og markere alle stekt, fet og søt mat i en annen farge. The Cleveland Clinic anbefaler å holde en food journal som det er en velprøvd metode for å skape og opprettholde en sunnere livsstil.

Velg sunnere drikkevarer. Bytt til kosthold eller kalorifrie brus hvis du drikker mye brus fylt med sukker. Bedre ennå, innlemme vann inn i ditt daglige kosthold. Dessuten reduseres mengden av koffein, alkohol og sukker som du forbruker daglig. The Mayo Clinic er enig med de fleste leger at åtte til ni kopper vann per dag er det minimum som kreves. Soda bør som en godbit etter at daglig inntak av vann er oppnådd.

•  Reduser fett. Fjern mettede oljer og usunt transfett fra pantry og kostholdet ditt. Bytt vegetabilsk olje med flerumettet og enumettet fett som solsikke, oliven eller rapsolje. Hvis du spiser kjøtt, trimme fettet før matlaging og spising. Fjerne hud fra fjørfe vil redusere mettet fett. Ved tilberedning av matvarer, redusere eller eliminere mengden av fast fett benyttes i kokeprosessen, og preparatet. Smør, forkorting, smult og margarin er best brukt i moderering.

Øk mengden av frisk frukt og grønnsaker forbrukes daglig. Fresh er å foretrekke, men hermetikk og frosne grønnsaker kan brukes når frisk er ikke lett tilgjengelig. Salatdressinger er en stor kilde til skjulte fett og sukker. Bruk dem med måte eller det aller beste, velger redusert, lavt eller null fett salatdressinger. En annen måte å øke din frisk frukt og grønnsaker er å legge fersk presset juice i din daglige diett rutine. Å spise et utvalg av frukt og grønnsaker vil avverge måltid tid kjedsomhet og du kan finne en ny favoritt mat i prosessen.

Skjær ut mer fett. Velg magre kjøttstykker når innkjøp av mat for å lette overgangen til bedre å spise. Erstatte høyere fett kjøtt, som biff, med mager kjøttdeig, kalkunbryst og kylling. Hold bruk av oljer, fett, sauser og sauser til moderate nivåer for å unngå skjulte fett. Husk at ikke alle fjærfe er skapt like. Mørkt kjøtt har et høyere fettinnhold enn hvitt kjøtt. Og bake, broil, grill, stek eller kok i motsetning til steking.

6. redusere mengden av hvitt sukker forbrukt daglig. Erstatt hvitt sukker med sukker erstatter for bruk i drikkevarer og bakervarer. Les mat etiketter og begrense mengden av mais sirup og raffinert sukker mat spist. Fikk en søt tann? Spis frukt i stedet for godteri og bakevarer.

Spis mer fiber. Øk mengden av fiber fortært på en daglig basis ved å spise matvarer som hele korn, bønner og nøtter. Økende fiber vil holde deg følelsen fyldigere lenger, og det er avgjørende for god fordøyelseskanal helse. Øke mengden av vann som forbrukes med fiber, medhjelpere i å flytte fiber gjennom fordøyelsessystemet. The National Academy of Sciences 'Institute of Medicine anbefaler menn under 50 år bør spise 38 gram fiber daglig, mens kvinner trenger 25 gram.

Hint

 • Hold en food journal på rutinemessig basis for å hjelpe illustrere områder som må forbedres.
 • Ikke gjør noen plutselige eller radikale endringer i kostholdet uten å konsultere legen din dersom du har noen pre-eksisterende medisinske tilstander som kan bli negativt påvirket av et skifte i matinntaket.

Slik unngår strekkmerker mens gravide

En av ulempene til graviditet er strekkmerker som kan oppstå på mage, sider, lår, rumpe og bryster. Disse langstrakte, innskårne, pigmenterte merker er forårsaket av den hurtige strekking av de elastiske vev like under huden. De fleste kvinner er genetisk disponert for å utvikle disse "merker" av morskap. Mens fargen på merkene vil forsvinne over tid, merker selv ikke vil. Men det er noen trinn du kan ta for å minimere strekkmerker.

Bruksanvisning

•  Unngå solen og solarium, samt eksponering for kaldt vær og varme dusjer og bad. Alle disse aktivitetene kan ta fuktighet fra huden din og gjøre deg mer utsatt for å få strekkmerker under svangerskapet, samt føre til merkene du kanskje allerede har for å bli mer synlig.

Drikk åtte glass vann daglig for å fukte huden din og skylle bort giftstoffer. Ved fuktighetsgivende huden din, du maksimere sin elastisitet. Mate din hud og kropp ved å spise en balansert diett som inneholder kalsium, protein, hele korn, fersk frukt og grønnsaker.

Hold vekten innenfor normalområdet for din høyde og bygge. Jo mer vekt du får, akkumulerer mer fett i kroppen din, og jo mer huden må strekke seg for å imøtekomme den ekstra bulk.

Bruk en kroppsbørste mens du er i dusjen eller badekaret for å stimulere blodsirkulasjonen. Dette vil bidra til å maksimere blodstrøm og spredning av næringsstoffer og vann til hudcellene.

Fukte huden din ved å gni den med naturlige oljer, som kakaosmør, ren lanolin, olivenolje, hvetekimolje, vitamin E og shea smør. Dette vil holde huden fuktig og smidig, og vil minimere strekkmerker.

Ta kontakt med en hudlege om måter å redusere strekkmerker. Hun kan foreskrive 0,1 prosent tretinoin (Retin-A) krem ​​som kan hjelpe krympe strekkmerker. Legen din kan også foreslå laser terapi som kan redusere pigmentering av strekkmerker, og kan også øke veksten av kollagen som øker elastisiteten i huden og kan fylle ut fordypninger av merkene.

Tips og advarsler

 • I stedet for å kjøpe dyre strekke merke kremer, lage din egen ved å blande to eller tre av oljer i Trinn 5 sammen.
 • Pass på at oljer du bruker er ren og inneholder ikke parfyme og andre tilsetningsstoffer som kan tørke ut huden.