Digidexo.com

herpes munnsår faser

Hvordan virker en munn sår Utvikle?

Outbreak!

Det er ikke mange ting mer irriterende enn en munn sår eller canker sår. Du bruker munnen til å spise, snakke og puste. Å ha noe smertefullt rundt munnen bare gjør alle disse aktivitetene mye vanskeligere. Men ved å vite hvordan munnsår form, kan du lære å få dem sjeldnere. Denne artikkelen vil utforske røttene av munnsår.

Canker sår og Herpes

Leppene til munnen er beskyttet av en tynn slimhinne. Membranen hjelper med absorpsjon av fuktighet og holder munnen din fra å bli for tørr i vinden. Det er mindre arterier i leppene som er ansvarlig for sirkulerende blod. Når det er en pause i membranen, kan leppen danne et magesår. Siden det er veldig vanskelig å immobilisere en leppe, kan sårene bli større og dypere i løpet av dager.

De fleste munnsår er kjent som canker sår. De kan dannes hvis du får et kutt på leppen eller i munnen. Men en overreaksjon av kroppens immunsystem kan også provosere canker såre formasjoner. Stress og hormonelle endringer har også vært kjent for å forårsake canker sår. Hvis du nylig har sluttet å røyke, kan du også få en canker sår.

Den andre mindre vanlig type munn sår er en sammentrekning av herpes. Både Herpes simplex virus 1 og 2 er kjent for å forårsake forkjølelsessår rundt munnen og andre ikke-så-utsatte områder. Med herpes munnsår, formasjonene er vedvarende og kan raskt tilbake i små utbrudd gjennom hele livet. Herpes er også smittsom, enda mer under et utbrudd.

Behandling og forebygging

Forebygging canker sår er svært vanskelig, men du kan bidra til å helbrede dem når de begynner. Unngå tannkrem med natrium laureth sulfat kan bremse ned formasjoner. Hvis du er utsatt for bakterielle infeksjoner, gargling to ganger om dagen kan bidra til å holde canker sår fra forming. Forebygging kan også skje hvis du sikre at immunsystemet har rikelig med vitaminer B, C og sink.

Såvidt behandling går, de fleste er aktuell. Medisiner som Orajel kan midlertidig lindre smerten, men slike medisiner kan egentlig ikke kurere din canker sår. Hvis du har herpes, kan behandling inkluderer antivirale medisiner som acyclovir. Holde et nivå inntak av væske kan holde munnen fuktig, slik at sår mindre smertefull. Naturlig rettsmidler inkluderer drikke kamille te for smertelindring.

Herpes virus hos barn

Herpes er et virus som kan føre til flere typer av infeksjoner. Herpes simplex 1 er svært vanlig og vanligvis forårsaker forkjølelsessår på eller i nærheten av munnen. Herpes simplex 2 er også vanlig og fører vanligvis genital herpes. Herpes påvirker ikke bare voksne, men også barn. De fleste barn kontrakt herpes simplex 1 på et tidspunkt og ikke lider noen alvorlige konsekvenser. Men hos nyfødte, kan herpes føre til alvorlige komplikasjoner.

Generelle symptomer

De vanligste symptomene på herpes infeksjoner er sår, blemmer og sår på enten lepper eller kjønnsorganene. Noen ganger andre kroppsdeler kan bli berørt, spesielt øynene. Barn som opplever en første bout med herpes får ofte gingivostomatitis, som betyr sår inne i munnen. Noen ganger kan en feber og generell sykdomsfølelse, inkludert influensalignende symptomer, er til stede. Hos spedbarn sykdommen kan noen ganger utvikle seg til alvorlige systematiske forhold. Herpes symptomer for en stund og deretter forsvinner, da viruset retreats inne i kroppen langs nerveceller og ligger i dvale. Det kan reaktivere midlertidig for å forårsake symptomer igjen. Så det er ingen kur, er herpes ansett som en livslang sykdom.

Gingivostomatitis

Etter den tid de når puberteten, har om lag 62 prosent av amerikanerne kontrakt herpes simplex 1. Det er ganske vanlig for babyer å bli smittet når foreldre eller andre slektninger, velmenende men faktisk bærer viruset på sine lepper, kysse dem. Det første utbruddet hos barn er vanligvis et tilfelle av gingivostomatitis, noe som fører til smertefulle sår i munnen sammen med en feber, irritabel temperament og manglende appetitt. Barn med tilstanden kan oppleve dehydrering fordi munnen smerte gjør det vanskelig å drikke noe. Selv om tilstanden er ubehagelig, betyr det ikke krever medisinsk behandling, og det vanligvis klarner opp i løpet av fem dager. Noen ganger - 20 prosent til 40 prosent av tiden - infeksjonen gjentar seg innen et år. Den andre gangen rundt, vil symptomene ikke være så alvorlig. Barnet vil sannsynligvis få typiske munnsår på leppene, som varer mindre enn 10 dager.

Fødsel

Noen babyer fange herpes under fødselen prosessen med potensielt alvorlige konsekvenser. Dette skjer vanligvis når mor, i løpet av tredje trimester av svangerskapet, opplever en primær episode av genital herpes, noe som betyr at hun har bare fanget viruset. Hun kan ha lesjoner, eller hun kan ha en asymptomatisk tilfelle der viruspartikler er, likevel, likevel skur. Hvis det er kjent at en kvinne opplever en primær eller sekundær (tilbakevendende) episode av genital herpes nær tidspunktet for levering, skal hun behandles med antivirale medisiner for å redusere risikoen for å spre smitte til barnet sitt. Vanligvis, hvis aktive sår er til stede i underlivet når det er på tide å levere barnet, legen vil utføre keisersnitt.

Neonatal Herpes

Neonatal herpes kan presentere på flere måter. Noen ganger er det bare påvirker huden, øynene og munnen. Men andre ganger den reiser på sentralnerve-systemet, i hvilket tilfelle det kan forårsake hjernebetennelse, en infeksjon i hjernen. Det kan også bli formidlet til leveren, lungene og andre kroppsdeler. Tegn på en slik systemisk infeksjon kan inkludere irritabilitet, feber, kramper og apati. Når encefalitt er til stede, om lag 15 prosent av spedbarn dør, og når sykdommen spres, om lag 57 prosent dør. For å unngå slike utfall, må behandlingen gis tidlig: Vanligvis høye doser av intravenøs aciklovir i to til tre uker.

Unngå Transmission

Selv etter fødsel, spedbarn er utsatt for alvorlige herpes infeksjoner fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet. Når barna er seks måneder gamle, er de bedre rustet til å bekjempe viruset. Hvis du har herpes, enten muntlig eller genital, kan du ta skritt for å beskytte det nyfødte fra infeksjonen. Kvinner som har munnsår på leppene bør bære en kirurgisk munnbind før lesjonene tørke opp og skorpe over. Ikke kysse babyen mens du har aktive herpes munnsår. Hvis du har genital herpes, beskytte barna ved å ta sunne fornuft skritt som å vaske hendene etter at du trykker på en herpes lesjon.

Hva er en Herpes kalde sår?

Hva er en Herpes kalde sår?


Den muntlige formen for herpes er det som forårsaker forkjølelsessår og deres forekomst er ganske vanlig. I motsetning til canker sår som utvikler seg på innsiden av munnen, herpes munnsår på eksterne områdene rundt munnen som lepper, hake, kinn og rundt halsen området. Viruset som forårsaker oral herpes er svært smittsom og blir ofte referert til som "kissing sykdom".

Hva er Herpes?

Herpes.com forklarer at herpes forkjølelsessår er forårsaket av HSV-1-virus. Omtrent åtte prosent av individer har hatt noen form for eksponering mot HSV-1-virus. Viruset kan føre til overdreven utbrudd i begynnelsen, sakte trappe ned etter hver forekomst.

Identifikasjon

Forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, kan være ganske smertefullt og ofte vises som væskefylte blemmer som er visuelt merkbar, rød og crusty. Noen ganger den kalde sår kan sive væsken; som er når tilstanden er mest smittsom til andre individer.

Oral til Genital og Reverse

Det er en annen form for herpes som er kjent som genital herpes, forårsaket av HSV-2-virus. Ifølge KidsHealth.org, er det mulig å overføre begge former av viruset til et annet individ. For eksempel, selv om kalde sår er forårsaket av HSV-1-virus, som mottar oral sex fra et infisert individ overføringer virus på kjønnsorganene. Akkurat som en kald sår på munningen kan overføre viruset til de ytre kjønnsorganene, kan det også forekomme banen i revers.

Transmission

Et herpes kalde sår kan overføres gjennom kroppsvæsker og spytt fra et infisert individ, selv når det ikke er noen åpenbar utbrudd. "Micronutra Health Journal" forklarer at overføring av herpes uten tilstedeværelse av et forkjølelsessår er referert til som "asymptomatisk virusutskillelse". Hastigheten for asymptomatisk virusutskillelse er ganske høy, med en hastighet på omtrent 70 prosent.

Redusere Herpes kalde sår utbrudd

Ifølge SkinTherapyLetter.com, et utbrudd av herpes forkjølelsessår en tendens til å vare rundt sju til 10 hele dager. Behandlinger er tilgjengelige som kan redusere alvorlighetsgraden av herpes forkjølelsessår, så vel som varigheten. I løpet av denne tiden, den beste måten å begrense spredningen av forkjølelsessår, og redusere deres forekomst, er gjennom riktig hygiene. Siden bruk av såpe og varmt vann kan stoppe herpes virus døde i sitt spor, hyppig håndvask og huske å holde hendene borte fra ansiktet og utbruddet området vil i stor grad hjelpe din innsats for å kontrollere viruset.

Munn herpes behandling

Oral herpes, vanligvis kjent som forkjølelsessår, er forårsaket av HSV-1-virus, en virus fra den samme familie som HSV-2 (genital herpes) og varicella-zoster (vannkopper og helvetesild). Behandling kan inkludere både piller og aktuelle medisiner og vil variere basert på hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene. The Mayo Clinic rapporterer at de fleste forkjølelsessår utbrudd klart på egen hånd innenfor ca en uke.

Antivirale

Antivirale midler som acyclovir, famciclovir valacyclovir og blir brukt i behandling av herpesvirus. Ifølge American Social Health Association (ASHA), senere er Valtrex (Valacyclovir) tatt under prodrom (symptomer på herpes som oppstår før et utbrudd) og igjen 12 timer effektiv i behandling av forkjølelsessår.

Aktuelle medisiner

Skam rapporterer at to aktuelle resepter blir brukt i behandling av munnsår: disse er former valacyclovir og penciklovir (den aktive ingrediens i famciklovir). Disse behandlingene kan brukes i starten av et utbrudd (prodrom) eller under den.

OTC behandlinger

Ifølge ASHA, de fleste over-the-counter (OTC) behandlinger for forkjølelsessår er ikke antivirale midler, og er ikke så effektiv som resepter; disse inkluderer bedøvelsesmiddel som kan fungere som smertestillende midler. Abreva er den eneste OTC behandling godkjent av Food and Drug Administration for bruk i å lindre symptomene på en kald-sår utbruddet.

Kroniske Utbrudd

Ifølge Mayo Clinic, kan de som opplever hyppige utbrudd bli satt på undertrykkende antiviral behandling. Dette betyr at antivirale medikamenter tas regelmessig for å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av utbrudd.

Differensiering

Mange forveksler canker sår med forkjølelsessår. Canker sår blir vanligvis finnes i munnen, mens forkjølelsessår oppstår utenfor munnen. Se din lege for en diagnose slik at du kan bruke den mest effektive behandlingsplan.

Hvordan behandle Herpes av lepper og munn

Hvordan behandle Herpes av lepper og munn


Herpes Simplex En eller HSV1 er kjent som herpes i munnen, og det er enten kontrakt med sex eller ved å komme i kontakt med andre slimhinner av noen som har dette viruset. Det finnes ingen kur for herpes siden den er forårsaket av et virus; Imidlertid vil denne artikkelen lære deg hvordan å behandle hsv1.

Hvordan behandle Herpes av lepper og munn

•  Identifiser hva som kan være årsaken til dine outbreaks.Outbreaks under HSV1 er nesten uunngåelig. Du kan imidlertid gjøre ting for å finne ut hva som forårsaker dine utbrudd og minimere dem. Noen ting som kan utløse en hsv1 utbrudd er: sykdom, stress, dårlig kosthold, å ha for mye sex og overdreven soling. Hvis du legger merke til en ting som forårsaker utbrudd mer enn andre, anbefales det at du eliminere eller minimere hva du gjør for å føre dem.

Ta antivirale medisiner. Tar antivirale medisiner er et godt skritt i å lede et bedre liv med noen herpes virus, og det er en god måte å redusere risikoen for spredning av virus hvis du er gift. Det er mange antivirale medisiner tilgjengelig fra mange farmasøytiske selskaper og bare legen kan hjelpe deg å avgjøre hvilke som er riktig for deg. Det anbefales at du diskuterer behandlingstilbud godt med legen din før de bestemmer seg for en.

Øv en sunn livsstil. Siden ikke en hel masse som kan gjøres for å behandle hsv1 utbrudd, er det viktig å praktisere en sunn livsstil. Praktisere en sunn livsstil inkluderer: spise sunt, administrere diabetes eller annen kronisk sykdom nøye og administrere alle andre områder av livet ditt, inkludert ditt sexliv. Hvis du trenger tips om livsstil management (noen mennesker trenger for å administrere livsstiler litt annerledes enn andre), anbefales det at du snakker med legen din slik at han eller hun kan hjelpe deg.

Hint

  • Det er viktig at du tar godt vare på deg selv om du har herpes eller andre kroniske virus, slik at du har en bedre sjanse til å holde den under kontroll.

Er munnsår det samme viruset som genital herpes?

Herpes er en svært vanlig virus, og rammer over 90 prosent av amerikanerne, ifølge HerpesOnline.org (Referanse 1). Genital herpes og forkjølelsessår er vanligvis forårsaket av ulike stammer av viruset, men hver stamme kan påvirke enten kjønnsorganene eller i ansiktet.

Typer

Forkjølelsessår og genital herpes er forårsaket av herpes simplex virus (HSV). Forkjølelsessår, men er som oftest på grunn av herpes simplex 1-stamme (HSV-1), mens genital herpes er vanligvis forårsaket av herpes simpleks 2 stamme (HSV-2), i henhold til HerpesOnline.org (Referanse 1).

Spread

Begge herpes simplex 1 og 2 kan overføres til andre områder av kroppen, slik at folk med en kald sår kan gi sin partner genital herpes av HSV-1 type under oral sex. På samme måte kan HSV-2 overføres fra kjønnsorganene til munnen, i henhold til herpes-Coldsores.com (Referanse 2).

Symptomer

Symptomene på forkjølelsessår og genital herpes er svært like og inneholder vanligvis rød, sensitiv hud og nupper eller blemmer (Reference 3). Men noen mennesker med herpes aldri vise noen symptomer.

Anbefalinger

Herpes viruset er svært smittsomt og uhelbredelig, slik at alle opplever et utbrudd av enten forkjølelsessår eller genital herpes bør avstå fra hud-til-hud kontakt i det berørte området.

Betraktninger

Ifølge HerpesOnline.org, er det også mulig å spre herpes, selv når det ikke er noen merkbare symptomer (Referanse 1), som kan hjelpe til å forklare hvorfor viruset er så utbredt.

Hva er symptomene på Oral herpes?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), mer enn 80 prosent av amerikanerne er bærere av viruset som forårsaker oral herpes, kjent som HSV1 (herpes simplex virus I). Hsv2 kan også forårsake oral herpes, ellers kjent som munnsår, men HSV1 er den vanligste cuprit i denne irriterende tilstand. Det finnes andre typer leppe sår, men oral herpes forårsaker forskjellige symptomer eksklusive til HSV.

Prikking

Når oral herpes begynner å aktivere en kald sår det første symptomet er et kløende eller tingly følelse i nerveendene på stedet der sår vises.

Blemmer

Den andre oral herpes symptom er vanligvis en rød, smertefull bump toppet av små blemmer.

Weeping

Symptom på oral herpes som signaliserer den mest smittsom fase av en kald sår gråter. I denne fasen av oral herpes blemmer briste og væske siver ut.

Skorpedannelse

Symptomer på de slutter stadier av oral herpes er avskalling og healing. Vabler skorpe enn kontinuerlig til bare nye huden blir etterlatt.

Forebygging / løsning

Oral herpes er gått gjennom spytt enten ved kyssing, deling av drikke eller kasseroller og noen ganger ved å dele håndklær eller makeup. Unngå disse handlingene hvis det er en kald sår stede.

Advarsel

Herpes kan overføres gjennom oral-genital kontakt. Unngå muntlige relasjoner hvis enten partner har en aktiv oral eller genital lesjon.

Herpe Simplex 1 Behandlinger

Herpes simplex 1 er den vanligste årsaken til munnsår. Disse sårene er smertefulle væskefylte blemmer som vanligvis vises på leppene eller huden rundt munnen.

Herpes simplex 1 behandlinger varierer fra naturlige behandlinger til reseptbelagte legemidler, og bidra til å redusere varigheten og alvorlighetsgraden av et utbrudd, og hindre fremtidige utbrudd.

Herpes Simplex 1

The American Social Health Association sier at Herpes Simplex 1 har ingen kur. Når du har viruset, forblir det med deg for livet, gjemmer seg i nerverøtter. Utbrudd er uforutsigbar, ofte utløst av stress, hormonelle forandringer eller en sykdom.

Blemmer på eller rundt leppene, men kan også utvikle inne i munnen, og normalt vare fra 7 til 12 dager.

Faser av Herpes Simplex 1

Ifølge Animated-Teeth.com, herpes simplex en sår utvikle og fremgang over flere dager. De faser av utviklingen er:

Den Tingle Stage - sår er ennå ikke synlig, men kan føles.
The Blister Stage - Små blemmer dannes på stedet av den kalde sår.
The Weeping scenen - blemmer sprekke og den kalde sår "gråter."
Crusting Stage - Såret har dannet en tørr, brun skorpe.
The Healing Stage - De sår leges og forsvinner.

Du kan bruke kalde sår behandlinger gjennom alle stadier for å hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Over-the-counter behandlinger

Over-the-counter medisiner bidra til å bli kvitt forkjølelsessår og kan brukes så snart du føler en start. Ifølge MayoClinic.com, en topisk krem ​​som inneholder dokosanol kan hemme virkningen av den kalde sår virus, og hindre en fullverdig angrep.

Andre kremer og balsamer bidra til å holde området mykt, slik at forkjølelsessår ikke sprekke og blø under skorpedannelse scenen.

Reseptbelagte behandlinger

I 1996, FDA godkjente reseptbelagte medisiner Denavir (penciclovir aktuell) for forkjølelsessår. Det leveres i kremform og bør brukes ved første tegn på en forestående kald sår.

Zovirax krem ​​(acyclovir) ble godkjent for bruk på forkjølelsessår av FDA i 2002 Tidligere hadde Zovirax blitt brukt kun til å behandle genital herpes. Behandling med Zovirax krem, som Denavir, bør begynne ved første tegn på en kald sår.

Alternative behandlinger

Herpes simplex 1 behandlinger er ikke begrenset til over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Det finnes alternative former for behandling som er blitt funnet å være nyttige som forkjølelsessår behandlinger.

Den aminosyren lysin hjelper kroppen produserer antistoffer som er nødvendige for bekjempelse av infeksjoner, og er også tenkt å inhibere herpes simplex virus. Resveratrol, et stoff som finnes i røde druer, er blitt funnet å inhibere herpes virus når de anvendes på den kalde sår-området. Og en aktuell salve laget av sitronmelisse kan hjelpe bli kvitt forkjølelsessår, redusere hevelse og rødhet raskere enn om den kalde sår ble ikke behandlet.

Hjem rettsmidler for å bli kvitt en kald sår eller Oral Herpes

Hjem rettsmidler for å bli kvitt en kald sår eller Oral Herpes


Forkjølelsessår, også kjent som oral herpes, er små, smertefulle blemmer som kan danne på ens lepper, nese, eller de ytre områdene av deres munn. De er forårsaket av herpes simplex virus (HSV) type 1 og type 2. Dette viruset er svært smittsomt, og det kan vanligvis varer mellom ti og fjorten dager. Hvis det fortsatt er til stede i mer enn to uker, er det lurt å oppsøke lege for behandling. Men hvis du legger merke til en kald sår i en tidlig fase, så er det flere hjem rettsmidler du kan bruke for å bli kvitt det.

Urter

Forkjølelsessår kan behandles ved bruk av urter som urte salvie, urte beroligende fiolett, eller tea tree olje. En annen urte behandling er salvie blad te. For effektiv behandling, kan det-te være laget ved å kombinere 2-3 salvieblader med noen ingefær pulver, eller et lite stykke ingefær. Bratte urter i en kopp med kokende vann, og drikk 2-3 kopper per dag. Ved hjelp av sitronmelisse ekstrakt kan også fremskynde helbredelses og redusere forkjølelsessår symptomer.

Ice

Bruke is til å kurere forkjølelsessår og lindre smerten fra dem også. Dersom isen tilføres tidlig, kan det forsinke metabolismen av det infiserte området, og retardere munns vekst. Gni is på sår i minst fem til ti minutter, og gjenta hver time. Isen søknader vil bidra til å redusere størrelsen på sår og vil også forhindre bevegelse av viruset.

Salt

Husholdningenes salt er en effektiv behandling for munnsår eller muntlig herpes. Hvis du vil bruke salt, Bruk en fuktig fingertupp og plassere en liten mengde salt på den kalde sår. La den på plass for et minutt eller to. Dette kan være en smertefull metode, men det er en av de raskeste botemidler for forkjølelsessår. Ved påføring av salt, bør den kalde sår forsvinner i løpet av en dag eller to.

Teposer

Påfør en yret tepose til sår i noen minutter. Dette programmet bør gjentas hver time. En varm te-pose kan også anvendes på blisterpakningen i omtrent tredve minutter. Den garvesyre i te virker mot viruset og hindrer den fra å utvikle noen ytterligere. Den enkelte kan legge merke til den kalde sår begynner å gro etter fem dager med applikasjoner.

Hvordan identifisere munnsår

Hvordan identifisere munnsår


En av de vanligste typene av munn sår er den kalde sår eller feber blemme. Disse små, blister-lignende lesjoner er forårsaket av herpes simplex virus (forskjellig fra viruset som forårsaker genital herpes). Forkjølelsessår kan være vanskelig å identifisere i sine tidligere stadier, fordi de ikke er synlige. Men når sårene blir synlige, er de lettere å identifisere. Forkjølelsessår gå gjennom fem forskjellige faser og hver fase har forskjellige karakteristiske trekk. Inspisere munnen for symptomer på hvert trinn for å vite om du har en kald sår.

Bruksanvisning

•  Føler for en kriblende følelse. I de tidligste stadier av herpes simplex virus, før den kalde sår blemme er synlig, vil du merke en brennende eller prikkende følelse på munnen, som regel på kanten av leppen. Denne kriblende området kan også begynne å føle smertefulle, stramt og litt hoven som den kalde sår begynner å utvikle seg.

Inspiser dine lepper for en blemme-lignende lesjon. Når den kalde sår har blitt synlig, vil det vises som en væskefylt blemme. Forkjølelsessår er vanligvis på leppene, men kan også forekomme i ansiktet nær munningen. Forkjølelsessår kan utvikle seg som enkelt blemmer eller en klynge av blemmer i ett område.

Se etter tegn på lekker væske. Snart etter en kald sår vises, vil den begynne "gråt" eller lekker klar eller gulaktig væske. Dette er vanligvis den mest smertefulle stadium av viruset. Blemme vil føle rå og sår, og har en brennende følelse.

Føl blemme etter tegn på skorpedannelse. Når den kalde sår er ferdig lekkende fase, vil den begynne å skorpe over, danner en skorpe. Den skorpedannelse fasen vanligvis er ledsaget av kløe eller svie. Noen ganger blir skorpen irrated og blør litt.

Se etter tegn på helbredelse. En kald sår vanligvis bare varer i ca en uke til 10 dager før det begynner å gro. Skorpen vil sakte begynne å flasse bort, avslører klar hud under tørr, død hud. Forkjølelsessår vanligvis ikke forårsake langsiktige arr.

Hvorfor noen får munnsår

Hvorfor trenger vi får munnsår

Cold sår er forårsaket ved oral herpes simplex virus. Du kan kontrakten viruset gjennom kontakt med åpne forkjølelsessår av noen med infeksjonen, gjennom felles bestikk, håndklær, barberhøvler eller ved direkte kontakt med alt som kommer i kontakt med et åpent kald sår.

De fem stadier

Når du har kontrahert oral herpes simplex, forblir viruset latent i kroppen din, losji nær nervecellene i huden din. Det manifesterer seg først som en kløe eller ømhet rundt leppene. Forkjølelsessår passere gjennom fem faser:

Den kriblende stadiet varer en eller to dager, noe som indikerer hvor den kalde sår kommer til å danne. Blemme stadiet varer i to dager etter en væskefylt blemme eller klynge av blemmer. Scenen gråt varer bare en dag etter blemmer pause og la et åpent sår som starter ut røde og svinger til grå. Scenen gråt er når forkjølelsessår er mest smittsom Den skorpedannelse scenen følger scenen gråtende hvor en skorpe skjemaer for et par dager. Det kan klø, brenne, bryte åpne og blø. Hvor skabb pauser åpne en andre, kan en mindre skorpe dannes. Den helbredende fasen oppstår som den andre skorpedannelse tørker ut og huden leges under den. Forkjølelsessår sjelden etterlate arr mindre det er en sekundær infeksjon.

Hva utløser Utbrudd

Feber, menstruasjon, stress, overeksponering for solen eller noen utfordring for immunsystemet kan utløse et utbrudd. Du kan bruke en antiviral medisin som kan redusere lengden på syklusen eller begrense utbruddet betydelig. Mennesker som opplever hyppige munnsår kan ta en daglig reseptbelagte medisiner som bidrar til å hindre kalde sår utbrudd og kan hjelpe til med smerte og helbredelse i alvorlige tilfeller.

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?


Når en væskefylt blemme vises i eller rundt babyens munn, hun har en kald sår, som kalles en feber blemme. Dette betyr barnet ditt har kontrakt herpes simplex virus. Type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår, selv om Type 2 - vanligvis knyttet til genital herpes - kan i tillegg. Dette viruset kan forårsake forkjølelsessår bare én gang, og deretter ligge i dvale for resten av hennes liv, eller barnet ditt kan lide utbrudd for resten av hennes liv.

A Kiss

Babyen kan ha smittet av viruset som forårsaker forkjølelsessår fra et kyss på munnen. Folk som bærer herpes simplex virus passere viruset sammen gjennom fysisk kontakt med sår. Så hvis en venn eller et familiemedlem opplevde en kald sår utbruddet og kysset barnet på leppene, kan vedkommende ha gitt henne viruset. Viruset kan også være aktiv i en person som ikke opplever en synlig avslapnings. Hvis viruset er sovende eller inaktive, kan en person ikke gi det til en annen person.

Vaginal Canal

En baby kan også smittes av viruset for forkjølelsessår under fødselen. Hvis mor har genital herpes i hennes vaginal kanalen under fødsel, kan hun passere viruset til barnet hennes. Type 2 kan forårsake sår i underlivet eller munnen. Ifølge American Social Heath Association, mødre er mer sannsynlig å infisere sine barn med viruset hvis de kontrakt herpes sent i svangerskapet, fordi mor ikke har bygget antistoffer mot viruset ennå. Mødre trenger disse antistoffer for å beskytte sine ufødte barn mot viruset. Men mødre som kontraherte genital herpes før å bli gravid allerede har antistoffer for å beskytte barnet, slik at de er mindre tilbøyelige til å passere viruset til barnet sitt.

Kjøkkenutstyr

Babyen kan ha oppstått forkjølelsessår i munnen hennes fordi hun delte et redskap, for eksempel en skje eller gaffel, eller en kopp med en person aktivt bærer herpes simplex virus. Smitte skjer mye som med et kyss. Selv om en kald sår ikke hadde brutt ut på den voksnes munn-området, han fortsatt kunne ha gitt barnet viruset gjennom sin infisert spytt.

Leker

Babyen kan bli infisert med den kalde sår viruset ved å dele leker med et annet barn som bærer viruset. Babyer og små barn satt ofte leker i munnen. Hvis barnet eller barnet har et forkjølelsessår utbrudd eller viruset er aktiv i spytt, de kan passere på viruset ved å sette leken i munnen, noe som gir leken til et annet barn for ham å sette i munnen.

Sink Cure for Herpes

Herpes, en virusinfeksjon som produserer lesjoner og sår, spres gjennom direkte kontakt med sår eller kontakt med kroppsvæske av en person infisert med viruset. Om lag 25 prosent av amerikanere lider av genital herpes, og om lag 70 til 80 prosent lider av oral herpes. For å redusere graden og hyppigheten av utbrudd forårsaket av både oral og genital herpes, prøve behandling med sink.

Hvor befinner Zinc

Selv om ingen kjent kur for herpes eksisterer, vil leger ofte foreslå å bruke sink, et mineral som ofte finnes i sjømat og andre proteiner, som et middel for å bidra til å helbrede blemmer og minimere kviser.

Daglig sink inntak hjelper i vekst og utvikling, metabolisme funksjon og styrking av immunsystemet, som det bidrar til å produsere T lymfocyttceller --- viktige i kampen mot virus. Mens kosttilskudd gir en god sinkkilde, kan du også finne dem mineral i slike matvarer som biff, krabbe og svinekjøtt. For en stor sink boost, spise østers; de inneholder omtrent over 76 mg eller mer sink per porsjon (seks østers).

Hvordan Sink Hjelper

Hvis du lider av herpes viruset, øke inntaket av sink, pluss gjelder sink kremer og salver på lesjoner forårsaket av et utbrudd. Sink er en komponent i mer enn 300 enzymer som trengs for å reparere skader. Leger anbefaler at menn gjelder det lokalt for å hjelpe tørke ut blemmer og ofte lindre kløe og brenning forårsaket utbruddene. Ikke påfør sink topically til herpes blemmer hvis du er en kvinner; Tørkemidler kan skade slimhinnene der blemmene ofte vises i kvinner.

Bruk også sink topically på forkjølelsessår. Sink hjelper velig redusere varigheten av forkjølelsessår med 30 til 40 prosent og lindrer smerten de ofte føre. For forkjølelsessår påvirker munn, tannkjøttet eller lepper, vil noen leger gir et bilde av en liten mengde protamin-sink --- en protein-sink kombinasjon.

Luftbårne forholdsregler for Herpes zoster virus

Svineinfluensa, fugleinfluensa, SARS - verden har stått overfor smittsom sykdom pandemier de siste 10 årene. Nylig har amerikansk helsevesen og media vært fokus på vaksiner for herpes varciella zoster - kjent som helvetesild. Mange mennesker ønsker å vite om det er andre måter å hindre overføring av helvetesild.

Helvetesild

Zoster er en variant av varicella, virus som forårsaker vannkopper. Helvetesild ofte følger eller stammer fra å ha hatt vannkopper.

Selv zoster er en del av herpesfamilien av virus, er det ikke herpes simplex I og II, virus oftere referert til som "herpes" som er ansvarlig for forkjølelsessår og genitale lesjoner. Og mens helvetesild ikke vare livet ut, og er ikke seksuelt overført, det er smittsom og kan ha alvorlige farer for de med svekket immunforsvar eller som er svært ung eller gammel.

Transmission

Helvetesild er i utgangspunktet en sekundær infeksjon av vannkopper. Alle som har hatt vannkopper kan ha zoster forbli i hans system, ligget i dvale. Hvis zoster våkner, ofte reiser det til det sentrale nervesystemet som bidrar fordele den i hele kroppen.

Resultatet er et utslett svært lik vannkopper, bare det vanligvis dannes i en rad eller ordnet mønster på en side av kroppen. I mange tilfeller helvetesild vondt, med skyting smerter eller prikking rapportert.

Fordi Helvetesild kan bare skje med de som har hatt vannkopper, er det ingen direkte måte å få helvetesild. Noen som ikke er vaksinert for Varciella eller Varicella Zoster kan kontrakten vannkopper fra en helvetesild pasient. Overføring kan bare skje når helvetesild blemmer har sprukket og oser, og før de skorpe over. Når de åpne blemmer har klaka, er Varicella ikke lenger smittsom.

Airborne Forebygging

Varicella smitter ikke gjennom luften. Varicella er primært gitt videre gjennom fysisk kontakt, direkte og indirekte. Noen som aldri har hatt vannkopper eller vannkopper bør unngå å berøre noe en helvetesild pasient har berørt og spesielt unngå å berøre pasienten.

Ellers vanlig sunn fornuft regler gjelder. Hold overflater rene og desinfiseres Lysol og andre desinfisering produkter kan hjelpe med rengjøring tellere, bad, etc å sørge for at det ikke er noen levende virus fra indirekte kontakt. Vask sengetøy, håndklær og klær av pasienten raskt når hun har flyttet inn i "klaka over" fase.

Hvordan leve med genital Herpes

Hvordan leve med genital Herpes


Herpes simplex type 1 eller HSV-1 og herpes simplex type 2, eller HSV-2, som begge forårsaker genital herpes. Herpes ligger latent i kroppen mellom utbrudd. HSV-1 kan spres fra munn til kjønnsorganer gjennom oral sex. HSV-2 kan spres via genital-til-genital kontakt. Lær å leve med genital herpes med disse trinnene.

Hvordan leve med genital Herpes

•  Ta et varmt salt bad for å berolige en smertefull genital herpes utbrudd. Legg en håndfull salt eller havsalt i et kar med varmt vann og suge deg selv.

Relax. Stress kan bringe herpes av remisjon. Leve en sunn livsstil og ta deg tid til å slappe av så mye som mulig.

Purchase aminosyren lysin, som er tilgjengelig i form av tabletter, for å redusere utbrudd eller forkorte dem. Spis et balansert kosthold og ta en multivitamin daglig.

Spør legen din for en antiviral resept, hvis du lider av hyppige utbrudd. Dette reduserer hyppigheten og alvorlighetsgraden av utbrudd.

avstå fra seksuell omgang under et utbrudd eller under prodromal, eller "prikking," scenen når du føler det er et utbrudd kommer. Herpes er svært smittsomt under prodromal stadium.

Informer partneren din at du har herpes før dere har sex. Herpes kan spres med viral Shedding mellom et utbrudd. Din partner må vite dette.

Hint

  • Ikke berør de aktive herpes sår. Tørk dem med et rent håndkle etter bading, og sette håndkle i skitne klær kurv eller vaskemaskin for å unngå spredning av viruset.
  • Bruk en hårføner for å tørke sår etter bading.
  • Bli en online diskusjonsgrupper for å få støtte fra andre med herpes.

Hvordan avlaste oral herpes Symptomer

Hvordan avlaste oral herpes Symptomer


Oral herpes er en infeksjon forårsaket av herpes simplex virus. Viruset forårsaker smertefulle sår på leppene, tannkjøttet, tungen, ganen og innsiden av kinnene. Det kan også forårsake symptomer som feber og muskelsmerter. Det finnes ingen kur for oral herpes, men det er mange forskjellige måter å behandle symptomene.

Hvordan avlaste oral herpes Symptomer

Avlaste oral herpes Symptomer

•  Bruk paracetamol eller ibuprofen for feber og muskelsmerter.

Drikk rikelig med væske for å hindre dehydrering.

Skaff en aktuell bedøvelse fra legen din, som kan være foreskrevet for å lindre smerte.

Seek muntlig eller IV medisiner hvis symptomene er ekstrem. Eksisterer denne behandling for herpes, men anbefales ikke for personer med en normal immunsystem. Den brukes kun for personer med svekket immunforsvar, spedbarn yngre enn 6 uker, eller personer med alvorlig sykdom.

Bruk is til blemmer å lindre smerte og hevelse som kan oppstå i forbindelse med et utbrudd.

Lag en oppskrift med ekstra hvitløk lagt til den. Hvitløk fungerer som en sterk infeksjon fighter, og kan bidra til å redusere symptomer på oral herpes utbrudd.

Hint

  • De sår og symptomer på oral herpes vanligvis klare opp i 2 til 3 uker. Men sårene kan dukke opp igjen under visse stressende situasjoner. Hvis du kan forutse utbrudd forårsaket fra stressende hendelser, kan du hjelpe behandle symptomene bedre ved å være forberedt.
  • Fordi sår er smertefulle, kan du ha problemer med å spise eller drikke. For å unngå dehydrering, ringe legen din så snart som mulig dersom du har problemer med å spise eller drikke. Ring legen din umiddelbart dersom noen av disse symptomene, som kan tyde på dehydrering, oppstår: en nedgang i vannlating, tretthet, irritabilitet eller tørr munn. Hvis barnet ditt utvikler sår av ukjent opprinnelse, snakke med ditt barns barnelege umiddelbart.
  • Varsle legen din hvis barnet er yngre enn 6 uker og sår vises. Alvorlig infeksjon eller sykdom komplikasjoner oppstår oftere hos spedbarn. Disse hendelsene er farlig fordi de kan forårsake mulig skade hjernen på grunn av infeksjon i hjernen av herpes simplex virus.
  • Hvis du har et svekket immunforsvar eller har HIV, bør du også ringe legen når sår vises. Immunsystemet ditt beskytter deg mot infeksjoner eller kamper infeksjon. Hvis systemet er svekket, er du mer utsatt for å utvikle komplikasjoner, slik som alvorlig infeksjon eller sykdom.

Om Herpes Simplex

Herpes simplex virus er ansvarlig for infeksjoner som oppstår i ansiktet og på kjønnsorganene. Det finnes to typer herpes simplex: herpes simplex virus 1 eller hsv1, er til stede i åtte av 10 personer, og kan resultere i slike irriterende infeksjoner som forkjølelsessår; herpes simplex virus 2, eller hsv2, har en effekt på så mye som 20 prosent av befolkningen i verden og er vanligvis knyttet til genital herpes, en ofte sett seksuelt overførbare infeksjoner.

Fakta

Herpesinfeksjoner er lett spre seg fra en person til den neste i stor grad fordi så mange som en tredjedel av folk som har infeksjonen utstillings ingen symptomer i det hele tatt. De kan imidlertid likevel overføre smitte gjennom deres spytt og ved seksuell aktivitet. Herpes simplex virus er så liten at millioner på millioner får plass på et knappenålshode. De består av en kjerne av virus-DNA som er innhyllet i et lag av protein. Disse proteinene faktisk vil invadere cellene i kroppen. Når noen har blitt smittet med herpes simplex virus, vil de være en bærer av det for resten av livet.

Symptomer

Når noen utvikler sitt første tilfelle av herpes på deres ansikt fra virus, vil de ha en veldig sår hals, vil deres munn bli øm og sår, og de kan utvikle en feber. Kjertler i halsen kan hovne opp og det kan være et utbrudd av små blemmer som er fylt med væske, smertefulle og kløende. Imidlertid kan blemmer ikke vises, gjør det vanskelig å innse at herpes simplex virus er ansvarlig. I genital herpes, vil disse blemmer føre en rød gruppe av lesjoner som kan spre seg over hele regionen. Nummenhet kan oppstå, og det kan være vanskelig å urinere. Kjertler som finnes i lysken kan bli hovne, og det kan også være en feber stede.

Time Frame

Selv om blemmer som oppstår med herpes vil gå bort i 2 til 10 dager, vil selve viruset forblir latent i kroppen. Det vil leve i nervecellene og føre til et annet utbrudd når visse triggere sette den av. Disse triggere kan være slike ting som stress, en sykdom som en forkjølelse eller influensa, solbrenthet, tretthet eller samleie. Noen mennesker vil faktisk føle en kribling i området der et utbrudd av herpes blemmer kommer til å skje. De med genital herpes i gjennomsnitt vil gå gjennom 5 til 8 utbrudd i et år. Den muntlige herpes symptomer kan dukke opp igjen så ofte som en gang hver måned eller så sjelden som en gang i året. De utbrudd som opptrer over tid vil bli mindre og mindre alvorlige, men de vil vanligvis utvikles i området av den første infeksjonen.

Behandlinger

Herpes simplex virus kan ikke kureres siden eventuelle medisiner som kan håndtere det vil også skade nervecellene der viruset er levende. Utbrudd av sykdommen kan behandles med anti-virale medikamenter som acyclovir, som kan bringe ned den reproduktive krefter av simplex virus i de første utbrudd, slik at fremtidig utbrudd færre i antall. Det må utnyttes så snart de første tegn på herpes vises. Aktuelle salver som er anti-bakteriell i naturen kan bidra til å stoppe eventuelle infeksjoner som kan oppstå i blemmer som de bryte åpne. Mennesker med en herpes utbrudd bør ha på deg løstsittende klær for å være mer komfortabel, og bør unngå varme temperaturer. Det er viktig å holde den infiserte regionen rent og tørt. Sårene skal ikke røres, og hvis de er, må personen til å vaske hendene. Over-the-counter smertestillende kan håndtere med tilhørende ubehag.

Forebygging / løsning

Herpes kan forhindres fra å spre seg ved å sørge for at sår på kroppen ikke blir berørt. Noen med herpes bør unngå å ha samleie når de har et utbrudd eller opplever prikking og kløe som kan finne sted like før et utbrudd. Kondomer bør brukes for å minimalisere risikoen for spredning av sykdommen til en seksualpartner, siden viruset kan overføres til en annen, selv når ingen symptomer manifestere seg. Det er uklokt for noen med herpes simplex virus å dele elementer som håndklær eller bestikk med andre mennesker. Gravide kvinner med herpes simplex virus kan gi det videre til sine nyfødte spedbarn, men legene kan unngå dette ved hjelp av forholdsregler, så lenge de er klar over situasjonen.

Om farene ved Ubehandlet Herpes

Herpes er en meget smittsom sykdom forårsaket av en stamme av herpes simplex virus. De fleste mennesker smittet med herpes viser ingen merkbare symptomer, slik at sykdommen ofte går uoppdaget og ubehandlet. Fordi herpes virus kan overføres fra en person til en annen, selv når symptomene ikke er til stede, er det svært viktig å behandle sykdommen når det blir oppdaget. Det finnes ingen kur for herpes, men det finnes behandlinger som kan hjelpe kontroll utbrudd av viruset.

Typer

Det finnes to typer herpes, muntlig og genital. Hver type er en infeksjon forårsaket når en stamme av herpes simplex virus kommer inn i kroppen gjennom små rifter i slimhinnene i munn og genitalia.
Herpes simplex virus type 1 (HSV-1) er den belastningen som forårsaker oral herpes, et utbrudd av forkjølelsessår eller munnherpes rundt munnen.
Genital herpes er forårsaket av en annen stamme av virus, Herpes Simplex virus type 2 (HSV-2), og smitter livet.
Imidlertid kan HSV-1 også forårsake genital herpes hvis viruset overføres fra sår i munnen på en person å underlivet til en annen under oral sex. Behandling er tilgjengelig for begge typer herpes.

Funksjoner

Herpes smitter gjennom seksuell eller hud-til-hud kontakt. På grunn av at viruset kun lever i en svært kort tid utenfor kroppen, overføring av aktiviteter som hånd risting er svært lite sannsynlig. De former for hud-til-hud kontakt som overfører herpes er munn til munn, munn til kjønnsorganene, munn til anal, genital til genital, genital til anal og anal til anal.
Mens mange mennesker med herpes aldri viser symptomer, når symptomene forekommer de kan være alvorlige. Den første skjerm av symptomer, referert til som et utbrudd, skjer vanligvis i løpet av to uker etter første kontakt med viruset, og starter med smerte eller kløe.
I løpet av noen dager sår eller blemmer utvikle seg i og rundt det infiserte området. Sårene bryte åpne og kan sive eller blø. Hvis ikke behandles, vil sårene slutt skorpe over og helbrede. Men behandling kan drastisk fremskynde helbredelsesprosessen og i noen tilfeller, hvis startet tidlig nok, kan også hindre et utbrudd.

Betraktninger

Når herpes viruset kommer inn i kroppen, forblir den. Det er alltid mulighet for å ha et utbrudd og overføre viruset til noen andre. Uten behandling kan utbrudd oppstår flere ganger i året i mange år. Behandling med anti-herpes virus-midler kan forhindre eller forkorte varigheten av et utbrudd, redusere alvorligheten av symptomene og redusere risikoen for å infisere en annen person. Personer med oral herpes kan også bruke aktuelle behandlinger for å lindre symptomer.

Advarsel

Ubehandlet herpes kan sikkert føre til ubehag og forverring, men det er mer vesentlige farer for å vurdere. Personer med svekket immunforsvar kan oppleve sterke utbrudd og utvikle komplikasjoner. Venstre ubehandlet, øker herpes en persons risiko for å få humant immunsviktvirus (HIV). Selv om sjeldne, kan herpes føre til en alvorlig sykdom som hjernehinnebetennelse eller meningitt hvis venstre ubehandlet. Herpes under svangerskapet kan føre til hjerneskade, blindhet eller død hos et nyfødt spedbarn hvis forholdsregler ikke er tatt.

Forebygging / løsning

Den beste måten å unngå farene ved ubehandlet herpes er å hindre infeksjon av viruset. Den beste forebygging er å avstå fra seksuell aktivitet eller å ha bare én seksuell partner som er fri for smitte. De som deltar i seksuell aktivitet bør alltid bruke en latex kondom og aldri ha sex når symptomene er til stede i begge partner.

Hvordan er Herpes Spread?

Innledning

Herpes er en svært smittsom og uhelbredelig sykdom som resulterer i røde, smertefulle pus fylte blemmer. Det er to typer av sykdommen. Herpes type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår rundt munnen. Herpes type 2 fører stort sett genital sår. Begge typer kan lett spres ved direkte kontakt når en smittet person har et åpent sår. Men herpes kan også spres når det er ingen tegn på infeksjon. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er det mange som ikke vet at de har herpes, fordi det er ofte ingen symptomer.

Hvordan den sprer seg

En person som vet han har herpes bør avsløre denne informasjonen til familie og venner. På grunn av forskjeller i immunsystemet, og ikke alle som er utsatt for herpes virus kontrakter sykdommen. Når herpes blemmer bryte og slam pus, er viruset mest smittsom. Kyssing og berøring noen med forkjølelsessår vil spre sykdommen. Også hvis en person har et forkjølelsessår og utfører oralsex, kan dette gi sin partner genital herpes. Dele personlige elementer, for eksempel håndklær, barberhøvler, leppestift eller sigaretter, med infiserte mennesker øker sjansene for å få munnsår. Noen drikker av samme kopp, flaske eller container som en smittet person bruker, og dette kan også spre viruset. Det er også mulig å avtale herpes ved å bruke samme bestikk. Genital herpes smitter gjennom ubeskyttet seksuell kontakt. Ifølge CDC, har millioner av mennesker hadde genital HSV infeksjon.

Andre måter å spre herpes

Renslighet bidrar til å redusere spredningen av herpes. Vaske hendene ofte er viktig for å redusere sjansene for smitte. CDC uttaler at "virus dør raskt utenfor kroppen", men det kan fremdeles være spredt gjennom kontakt. Ikke vaske hendene grundig etter eksponering eller mulig eksponering for viruset kan spre herpes. Mangel på renhet kan spres herpes fra en lokasjon til en annen del av kroppen. Dette er vanligvis hvordan folk får herpes på fingrene, i deres øyne, og på andre områder. Herpes kan også inngås ved fødselen. Herpes-Coldsores.com (se Ressurser) sier, "En mor kan passere viruset til barnet sitt under svangerskapet eller ved fødselen."

Herpes Symptomer på munnen

Herpes er forårsaket av herpes simplex virus. Det er hovedsakelig to stammer av herpes simplex virus, og den første belastning er den som vanligvis forbindes med herpesutbrudd på munnen. Herpes simplex virus forblir i kroppen i løpet av vertens levetid og kan føre til andre sykdommer, inkludert encefalitt hjernen.

Første symptomene

Før det oppstår en herpes sår, kan det være smerte, kløe og svie på stedet av infeksjon.

Sår

Herpes kan føre til sår som er mest smertefulle når sykdommen blir først sammentrukket. Disse sårene kan skje på taket av de munn, kinn, leppene, tannkjøttet og på forsiden av tungen.

Utvendig sår

Disse sårene kan også bli funnet på halsen og haken.

Lymfeknuter

Lymfeknutene som finnes i halsen kan bli smertelig hoven også.

Throat

Folk i 20-årene kan også utvikle en sår hals med ganske grunne sår og et grått belegg på mandlene.