Digidexo.com

Hvordan virker Homeostase fungerer?

Hva er Homeostase

Homeostase er en naturlig prosess i kroppen som regulerer vårt interne miljø for å holde våre kroppens systemer fungerer godt. Kroppen bevarer balansere forhold eller satt punktsområder som beskytter kroppen vår mot skade ved bruk av naturressurser fra innsiden. Homeostase kan styre de fleste av våre kroppens mekanismer som puls, temperatur, og blodsukkeret gjennom nervesystemet og endokrine systemer for å korrigere endre områder. Selv om det interne miljøet er ansvarlig for å holde normale funksjoner, noen av de stimuli oppstår utenfor våre organer, slik som de som kommer fra huden tolkning system. En kroppsfunksjon, slik som et organ bruker et relésystem som tolker de organer behov og sender denne melding til hjernen. I sin tur, sender hjernen et svar for å korrigere denne tilstanden slik at kroppen kan gå tilbake til normale områder. Denne prosessen med konstant overvåking kommer fra den direkte reaksjon av en negativ feedback-system.

Hvordan virker Homeostase Work

En negativ feedback system er en prosess som tolker negative faktorer som endrer kroppens normale områder. Negative faktorer kan være enten et kredittkort eller underskudd i normalområdet. Kroppens organer og funksjoner har spesifikke reseptorer som sender beskjeder til hjernen på dagens kredittkort eller underskuddsområder. Hjernen sender en passende reaksjon på enten øke eller redusere en funksjon slik at mekanismen går tilbake til normale områder. For eksempel, når du spiser blodsukkeret stiger. Reseptorene på bukspyttkjertelen rapportere dette til hjernen gjennom nervesystemet. Hjernen svarer ved å sende meldinger til bukspyttkjertelen for å frigi insulin i blodstrømmen. Insulin hjelper transport blodsukkeret til cellene som trenger dem. Når blodsukkeret tilbake til normale områder etter denne prosessen, reseptorene sende denne informasjonen til hjernen og hjerne reagerer ved å inhibere insulinfrigjøring fra bukspyttkjertelen.

Problemer med Homeostase

Homeostase er et regulatorisk system som ligner på et hjem termostat. Når hjemmet temperaturen kjøles ned, vil termostaten din plukke opp denne informasjonen, og slå på varmesystemet. Når hjemmet stabiliserer sett termostattemperatur, slås varmesystemet av. Dette er hvordan homeostasis styrer våre kroppens systemer for å holde våre kropper regulere på fastsatt normalområdet. I noen tilfeller kan homeostase ikke får korrekt informasjon, som en brutt termostat. Noen ganger kroppen ikke kan svare på homeostase, slik som i tilfellet av sykdommer og cellemutasjon, eller toksiner og ernæring. Medisiner også påvirke homeostase, og selv om medisinering kan hjelpe en kroppsfunksjon, er det alltid forstyrrer homeostase. Homeostase er den naturlige regulatoriske metode for å kontrollere kroppens mekanismer, derfor bruker noen medisiner, enten naturlig eller syntetisk, vil alltid påvirke kroppens naturlige evne til å bruke sine egne ressurser.