Digidexo.com

Hvordan unngå sprukne hæler

Hvordan unngå sprukne hæler


Sprukne hæler er vanlig og vanligvis forårsaket av tørr hud. Det er spesielt et vanlig problem hos personer som står for en lengre tidsperiode, er overvektig, og slitasje åpne høyhælte sko eller ingen sko i det hele tatt. Sprukne hæler som går ubehandlet kan føre til mer alvorlige problemer som infeksjoner og sår. Forebygging er den beste behandlingen. Les videre for å lære hvordan du kan unngå sprukne hæler.

Bruksanvisning

•  Bruk en god fuktighetskrem minst to ganger om dagen til hver hæl. Kremen bør være oljebasert å legge til ekstra fuktighet.

Bruk en fot fil eller pimpstein for å redusere fortykkelse av huden og hard hud. For best resultat, bruk en pimpstein når føttene er tørre.

Bruk en havsalt skrubb på anledningen. Oljebaserte salt skrubber er en skånsom måte å eliminere tørr hud og fuktes frem på samme tid.

Oppsøk behandling av en podiatrist hvis problemet vedvarer og blir uutholdelig.

Bruk sko med god hæl støtte. Sokker bør også brukes med sko til alle tider. Om nødvendig kan sålene kjøpes for å legge til ekstra støtte.

Unngå å være barfot, spesielt på hardt underlag som betong, tregulv og fliser.

Tips og advarsler

  • Får regelmessig fotpleie er en god måte å unngå sprukne hæler. Dette er spesielt viktig hvis du er diabetiker, på grunn av økt risiko for infeksjon.
  • Oppsøk en podiatrist eller en fotpleie butikken for riktig montering og support av sko.
  • Ikke bruk et barberblad på tørre hæler eller hard hud. En fil eller pimpstein er et mye tryggere alternativ.