Digidexo.com

Hvordan snakke med barn om diabetes

Men ofte betraktet som voksen sykdom, diabetes er på vei oppover hos barn. Til syvende og sist, er behandlingen den samme for både juvenil og voksen diabetes, men barn reagerer ulikt på diagnosen, og oppleve en dypt annen psykologisk reaksjon på å ha denne typen sykdom. Med dette i tankene, er det viktig å lære å snakke med barna om diabetes for å hjelpe dem å effektivt kontrollere og overvåke deres helse.

Hvordan snakke med barn om diabetes

•  Fokus på barnet som du snakker med dem om diabetes. Slå av TV, radio eller andre distraksjoner slik at barnet vet at du er helt fokusert på dem. Hvis telefonen ringer, la telefonsvareren plukke den opp.

Bruk åpne spørsmål for å oppmuntre reell kommunikasjon. Hvis du bare spørre ja eller nei-spørsmål, så vil du sannsynligvis bare får enkelt ja eller nei svar. Dette gjelder spesielt med en tenåring, så pass på å frase dine spørsmål for å få mest mulig ut av din tale.

•  Vær tålmodig. Noen barn kan ennå ikke har de verbale ferdigheter eller mental kapasitet til å formidle sine følelser lett eller tydelig. Tillate barnet å danne sine tanker i sitt eget tempo uten noe press.

Bruk konstruktiv språk og unngå merking. Et barn sliter med å tilhøre, og å bli stemplet som en diabetiker vil bare undergrave dette behovet for aksept og identitet med en gruppe. Identifisere barnet ditt som å ha diabetes motsetning til å være en diabetiker.

Unngå skylden og negative reaksjoner. Å ha en sykdom som vil vare hele livet kan bli litt av en byrde på et barn, så det virker naturlig at de vil vokse lei av å utføre alle de oppgaver som å teste sine blodsukkernivået og tar sine medisiner. Hvis de begynner å ha problemer med disse vanlige oppgaver, være støttende stedet for å være akkusativ og straffe barnet.

Oppmuntre barnet til å lufte om sine frustrasjoner, frykt og sinne. Å ha diabetes kan være ekstremt frustrerende, spesielt for et barn som kan ha å passere opp visse erfaringer på grunn av denne sykdommen. Ikke avbryt når hun trenger å gråte eller bruke aggressive språk selv om du føler det er upassende for noen på hennes alder.

Lev i nåtiden. Trusler om hva som kan eller ikke kan skje i fremtiden grunn til å ha diabetes vil bare gjøre barnet ditt leve i frykt i stedet for å lære å konstruktivt forholde seg til sykdommen. Ikke fortell dem at de kan bli blind senere fordi de ikke holder opp med sine blodsukkernivået. I stedet spør dem hvordan du kan hjelpe dem nå så ting vil holde under kontroll senere.

Hint

  • Skape et miljø der barnet føler seg trygg og komfortabel kommer til deg når de trenger å snakke. Tvinge dem til å snakke når de ikke er klar vil skape helt motsatt effekt. Gjør at de føler seg elsket og støttet vil hjelpe dem å håndtere sine problemer når de er klare.