Digidexo.com

Kolesterol Medisin Pain

Kolesterol medisin smerter er vanlig. De fleste kolesterol forbundet muskelsmerter og myalgier er ikke alvorlige, med unntak av rabdomyolyse, en oppløsning av muskelvev.

Årsaker

Noen kolesterol medisiner forårsake tilstedeværelse av høye nivåer av sirkulerende enzymer i blodet som er kjent for å forårsake muskelsmerter. Statiner, som de kalles, kan forårsake myositt, som er en betennelse rundt muskelceller.

Identifikasjon

I mange tilfeller kan kolesterol medisin smerte ikke skilles fra hverdagslige smerter og plager. Hvis du legger merke til muskelsmerter, bør du ringe legen din umiddelbart. Han kan diagnose kolesterol medisin smerte ved å skaffe seg en blodprøve som sjekker for enzymet CPK. Ved høye nivåer av CPK er funnet, kan det tyde på betennelse og varsle legen til muligheten for statin induserte muskelsmerter.

Betydning

Symptomer på kolesterol medisin smerte kan smerte og stivhet i skuldre, armer, lår, rumpe, ben, rygg og nakke, samt muskelsvakhet. Smerten er vanligvis ikke ødeleggende.

Behandling

Behandling for kolesterol medisin smerte kan inkludere å ta anti-inflammatoriske medisiner. Hvis du ikke får noen lindring fra smertestillende medikamenter, kan legen seponere statin behandling og velge alternative behandlinger.

Alternative behandlinger

Alternativ til kolesterol medisiner som forårsaker smerte kan inkludere øvelsen, et fett diett, og niacin. Niacin er et B-vitamin som selges over-the-counter som kan senke kolesterolet. Pasientens etterlevelse, er imidlertid ofte dårlig på grunn av den betydelige flushing som ofte resulterer i terapeutiske doser.

Betraktninger

Mens de fleste tilfeller av kolesterol medisin smerte er mild, er det viktig at du varsle legen din dersom smerten vedvarer. Alvorlige muskelsmerter og svakhet kan indikere rabdomyolyse, en potensielt livstruende tilstand. Selv alvorlig i naturen, kan rabdomyolyse behandles hvis oppdages tidlig.