Digidexo.com

Pain Relief for diabetikere

Personer som lider av diabetes (både type 1 og type 2) er ofte utsatt for "perifer nevropati", som er en langsiktig komplikasjon av sykdommen. Perifer neuropati er forårsaket etter lengre perioder med svært høyt blodsukker. Det fører til kroniske smerter i nerveender ekstremiteter, særlig hender, føtter og leggene.

Fakta

Perifer neuropati kan behandles lokalt med smertelindring aktuelle medisiner, eller med både reseptbelagte og over-the-counter smertestillende midler. Naturlig rettsmidler inkluderer avslapping metoder, beregnet pusteteknikker og massasje. Men den eneste måten å virkelig avlaste perifer neuropati for godt er å permanent redusere blodsukkernivået til å holde diabetes i sjakk.

Symptomer

Vanlige smerteproblemer hos diabetikere inkluderer skarp eller murrende smerte, nummenhet og generelt ubehag. Oftest er disse symptomene forstyrre folk om natten, som også kan føre til søvnløshet og andre søvnmangel relaterte spørsmål.

Behandlinger

Den enkleste behandling for nervesmerter er avslapping. Varm bad, massasje, meditasjon og hypnose er alle effektive behandlinger for mild nervesmerter. Over-the-counter kan også brukes til medisiner til å behandle følsomme nerveender. Populære alternativene inkluderer smertestillende som for eksempel Tylenol (acetaminophen), NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: Advil, Motrin, aspirin, Aleve) og aktuell numbing kremer som Capsaicin-P, Zostrix og Lidokain.

For mer alvorlige smerter, leger ofte foreskrive sterkere-dosering NSAIDs som Celebrex, Lodine og Relafen. Anti-anfall medisiner som Neurontin og Lyrica er også ofte foreskrevet for sine anestesi fordeler. Selv antidepressiva brukes til å hjelpe fordi depresjon er ofte en direkte bivirkning av kroniske nervesmerter hos diabetikere.

Bivirkninger

Det er bivirkninger forbundet med visse smertestillende medisiner, og disse effektene kan bli forverret med langvarig bruk. Over-the-counter NSAIDs sette folk med diabetes på et høyere risiko for nyreskader, nyre og leversvikt, mage irritasjon og blødninger, høyt blodtrykk og væskeansamling. For å redusere risikoen, kan du bruke dem med måte og bare når det er nødvendig. Selv paracetamol har vært forbundet med leverskade med langvarig bruk. Reseptbelagte NSAIDs øker risikoen for hjerteproblemer over tid også.

Advarsler

Rådfør deg alltid med lege før du foretar noen ny kurs for medisiner, selv over-the-counter produkter. Noter noen merkelige bivirkninger du støte fra noen behandling, og la legen få vite umiddelbart hvis du har alvorlige og plutselige symptomer.