Digidexo.com

Kosthold for blære infeksjon

Kosthold for blære infeksjon


Blære infeksjoner (også kalt urinveisinfeksjoner eller urinveisinfeksjoner) er en vanlig tilstand, spesielt blant gravide kvinner, eldre og barn. Symptomene er små og tilstanden kan behandles relativt enkelt. Hvis venstre ubehandlet, kan en blære infeksjon spre seg inn i nyrene. Nyre infeksjoner kan være alvorlige, smertefulle tilstander som krever sykehusinnleggelser og forårsake uopprettelig skade. Den beste behandlingen for blære infeksjoner er forebygging, og kosthold spiller en viktig rolle i å forebygge urinveisinfeksjoner.

Blære infeksjon

En blære infeksjon er en betennelse i kroppens urin produserende system, inkludert nyrer, urinblæren og urinrøret. Blære infeksjoner vanligvis sted i blæren eller urinrøret, røret som fører urinen fra blæren til utsiden av kroppen din. Blære infeksjoner vanligvis behandles med en runde med antibiotika foreskrevet med veibeskrivelse til å drikke mye vann for å skylle ut systemet.

Årsaker

Blære infeksjoner er forårsaket av vanlige bakterier som finnes på huden, i tarmen eller avføring. Seksuelle handlinger, katetre og normal avføring kan alle føre til urinveisinfeksjoner. Gravide kvinner er utsatt for blære infeksjoner fordi deres forstørrede uteruses trykke ned på blæren og hindre urin fra å bli fullstendig tømt. Når bakteriene finne sin vei inn i blæren eller urethra, fester det til foring og begynner å formere seg og forårsake infeksjon.

Symptomer

Både den plutselige behovet for å urinere ofte og manglende evne til å urinere er symptomer på en urinveisinfeksjon. Hvis urinen er blodig, skyet eller stinkende, kan det også være et tegn. Nedre del av magen eller ryggen kramper eller en brennende følelse ved vannlating også er tegn på en blære infeksjon. Hvis du opplever noen av disse symptomene, se din lege for en profesjonell diagnose.

Diett

Drikk mye væske, særlig vann. Vann vil skylle giftstoffer og bakterier fra urinveiene. Du bør ta en multivitamin som inneholder vitamin C og sink, samt vitamin A og kalsium. Det kan øke immunforsvaret og hjelpe deg å bekjempe alle slags infeksjoner, inkludert blære infeksjoner. Du kan prøve å drikke 2-4 kopper urtete, for eksempel grønn te eller melk tistel. Begge er antatt å øke immunforsvaret og inneholder antioksidanter.

Studier viser at tyttebær og blåbær inneholder epicatechin, en antioksidant som hindrer bakterier fra å feste seg blæren vev. Fordi bakterier ikke kan feste til blæren fôr, har det å passere gjennom kroppen din med urinen din i stedet for å multiplisere og forårsaker infeksjon. Innlemme disse matvarene i kostholdet ditt for å unngå opphoping av bakterier og påfølgende urinveisinfeksjoner.

Andre forebyggende metoder

Du kan ta ytterligere skritt, som ikke involverer kostholdet ditt, for å unngå blæren infeksjoner. Unngå stramtsittende undertøy eller bukser. Tørk alltid forfra og bakover etter avføring for å hindre at avføring fra å finne sin vei inn i urinveiene. Unngå å bruke såpe, deodoranter eller parfyme på kjønnsorganene og vask alltid med varmt vann etter samleie. Hold aldri urinen, heller. Urinere så snart du føler behov til og tømme blæren helt å unngå stagnere urin i blæren.