Digidexo.com

Alternative Prostata Behandlinger

Alternative Prostata Behandlinger


Prostatakreft er den nummer én kreft diagnostisert hos menn. Mens vanlige behandlinger inkluderer kirurgi og bestråling, er det en rekke av alternative behandlinger av sykdommen. Fordi alle for tiden aksepterte behandlinger utgjøre risiko for kjertel omliggende vitale strukturer og nærliggende vev, fortsetter jakten på effektive, men snillere behandlingstilbud.

Kosttilskudd Terapi

Selv om flere studier er nødvendig, lykopen, en antioksidant som finnes i tomater, har blitt foreslått for å redusere risikoen for prostatakreft. I land som Japan, der grønn te er et kosttilskudd stift, prostata kreft tilfeller er dramatisk lavt. Studier tyder på at te kan drepe kreftceller. Soya, en annen fast innslag i det asiatiske kostholdet, har fått tilslutning i flere laboratoriestudier både for prostata-kreft forebygging og behandling av kreft.

Herbal Therapies

Mens naturmidler bør aldri startes før en konsultasjon med en lege, har flere urter blitt mye spioneringen som forebyggende behandling. Saw Palmetto og hvitløk, samt johannesurt, er uprøvd rettsmidler for å forebygge prostatakreft.

PC-SPES, urtepreparat bestående av krysantemum, isatis, lakris, så Palmetto og fire andre urter har blitt brukt for lokaliserte og avansert prostatakreft. Selv om kostbare, og med noen sikkerhetsmessige problemer involvert, utarbeidelse har vist seg å redusere både testosteron og prostataspesifikt antigen (PSA) nivåer.

Kryoterapi

I teorien fryser kryoterapi prostatakjertelen til å ødelegge kreftcellene. Brukes primært som en backup plan etter stråling har sviktet, er kryoterapi assosiert med både en høy forekomst av urininkontinens og erektil dysfunksjon. Mens studier viser at prosedyren effektivt kan ødelegge kreft i lever eller nyrer, har kryoterapi hadde minimal suksess i behandling av prostatakreft.

Thermal-Heat Therapy

Høyintensiv fokusert ultralyd (HICU) nesten bakes kreft-infisert vev. Europeiske studier viser at på grunn av sin presisjon, er HICU svært effektiv på små, målrettede områder. Det er tryggere enn kryoterapi og noen alvorlige bivirkninger er rapportert.

Radiofrekvensablasjon (RFA) er en annen alternativ metode som forsøker å drepe kreftceller ved å levere varme gjennom nåler. Langtidsstudier er ikke tilgjengelige.

Fotodynamisk terapi lys er en ny eksperimentell behandling hvorved en lyskilde aktiverer et medikament som ødelegger prostatakreft og dens blodtilførsel. Kliniske studier har ennå ikke vist hva skader kan oppstå til nærliggende nerver, sphincters og endetarms veggen.

Gene Therapy

Genterapi attemps å forebygge og behandle prostatakreft ved injeksjon av virale gener i kreftcellene. Vanligvis en sekundær alternativ, har tilnærmingen så langt hatt begrenset suksess.