Digidexo.com

Splint Instruksjoner

Av seg selv, et brukket bein sjelden truer en persons liv. I tilfelle at du trenger å flytte noen med et brukket bein, må du splint området før du trygt kan flytte ham - spesielt for et brukket bein. Avhengig av materialene rundt deg, kan mange elementer fungere som en splint, for eksempel papp eller tre grener. Uansett hva du bruker, er det primære målet alltid konstant: immobilisere den brukket bein.

Bruksanvisning

Dial 911, om mulig, å få hjelp sendt mens du lager splint.

Undersøk den ødelagte området. Dersom det er ytterligere skade, kan fremgangsmåten ikke være så enkelt. Hvis benet bryter på en slik måte at den ikke kan støtte splint på sitt nåværende vinkel, veldig forsiktig rette ut beinet før det kan støtte splint.

Skaffe et par av rette materialer du kan bruke til å lage provisoriske splint. Avhengig av dine omgivelser, kan du bruke grener, sopelimer, treplater eller papp. Hvis materialet er solid og kan holde beinet helt rett, kan du bruke den som en splint. For et brukket ben, bruke materialer på at tiltaket 5 cm i diameter eller større.

Mål splint. For et brukket ben, bør man splint måle 20 cm fra armhulen forbi brukket bein, og den andre splint skal måle 20 cm fra lysken forbi brukket bein. Ideelt sett vil de to splinter nå like langt utover brukket bein, lindre press og opprettholde et solid grep.

Pad de splinter. Bruk noen polstring som vil holde den brutte benet fra omtrent kommer i kontakt med de splinter, slik som tepper.

6. Plasser splint rundt den brutte benet, slik at polstringen hviler på innsiden. Unngå å flytte bein og har pasienten i ro gjennom hele prosessen. Plasser den korte skinne mellom de to ben, som strekker seg fra foten til lysken.

Fest splinter 'posisjon på beinet. Bruk hvilken som helst materiale kan du enkelt feste rundt splinter, som for eksempel bandasjer, tau, vinstokker eller klut. Tie det i så mange forskjellige steder som mulig og samtidig sikre de er på trygg avstand fra den ødelagte bein. Unngå festing for hardt, eller du kan påvirke blodsirkulasjonen.

Påfør ekstra polstring i noen hull å fullt ut sikre splinter.