Digidexo.com

Hva er Beta Waves?

Når en person opplever en beta tilstand, er han langt fra rolig og avslappet; kan han faktisk føler deg nervøs, engstelig, redd eller opphisset. Til tross for dette er beta bølge tilstander anses sunn og normal hjerneaktivitet for voksne. Når du er våken og engasjert i mentale aktiviteter, som å løse et problem, genererer hjernen beta bølger. Beta bølger opererer på en frekvens mellom 18 og 38 hertz, typisk genereres i den venstre hjernehalvdelen av hjernen.

Øk Beta Waves

Voksne generere flere beta bølger enn barn og tenåringer. Som du alder, beta rytmer øke. Til tross for dette, er imidlertid typisk et individ i stand til å øke beta bølger på egen hånd. Brain-bølge underholdning som binaural toner kan bidra til en individuell økning beta bølger. Det finnes også ulike hjerneprogrammer, for eksempel "Lysstyrken Brain Program" (på luminosity.com). Lysstyrken har massevis av hjernetreningsspill som øker beta aktivitet naturlig og oppmuntre rask tenkning. Løse matematiske problemer eller lese en bok vil også øke beta bølger.

Fordelene av økt Beta Waves

Økt beta bølger tillater en person å tenke på tærne og komme opp med nye ideer i korte perioder av gangen. Disse aktive bølger også oppmuntre til samspill, som beta bølger øke i løpet av samtalen. Fordi beta bølger genereres i venstre halvkule av hjernen, kan en person bli mer målrettet, slik målsetting er knyttet til denne halvkule også. Når du er svært fokusert operere deg på en høy beta bølge frekvens, så det oppfordrer produktivitet.

Ulemper med Økt Beta Waves

Mens det er mange fordeler som et resultat av økt beta bølger, er det også risiko også. For mye beta bølgeaktivitet kan føre til angst, frykt, stress eller paranoia. Paranoide schizofrene vanligvis produsere flere beta bølger enn de av "normal" hjernens funksjon. Fordi beta bølger forårsake redusert bevegelighet, kan det hende du finner ut at du har spente muskler også. Hvis du begynner å føle deg stresset eller engstelig, tar sikte på å øke alfa bølger å redusere beta-stimulering. Dette kan gjøres gjennom meditasjon, yoga, visualisere bilder med øynene lukket og / eller dype pusteøvelser. I utgangspunktet, noe som slapper du vil øke alpha bølgeaktivitet.

Beta Waves og Parkinsons sykdom

Det er teoretisert at personer med Parkinsons sykdom er i stand til å kontrollere de beta bølger i hjernen. Ifølge BBC News (Storbritannia), Peter Brown, professor ved University College London i Storbritannia, utført eksperimenter på beta bølger. I disse studiene, beta stimulering forårsaket deltakerne til å bevege seg opp til 10 prosent tregere. Som et resultat av dette eksperimentet, mener Brown at opplysningene vil føre til å lære mer om bevegelsesforstyrrelser.