Digidexo.com

Tegn og symptomer på galleblæren problemer hos barn

Mens problemer forbundet med galleblæren er sjelden hos barn, nesten 50 prosent av barna har gallestein. Mange av dem - mellom 80 prosent og 90 prosent - har ingen symptomer. Det er ikke uhørt for steiner å eksistere i 10 år eller mer uten å vise noen ytre tegn, spesielt hvis de er små. Imidlertid kan selv små steiner i små barn forårsake problemer. Omtrent 40 prosent av tilfellene oppstår hos barn yngre enn 11.

Gallestein

Symptomene for gallestein hos barn etterligne de av andre gastrointestinale problemer, bortsett fra smerter i et bestemt sted. Noen lett forveksles symptomene er fylde eller gass, frysninger og skjelvinger, feber, kvalme, oppkast og halsbrann. Med gallestein, vil det imidlertid være en alvorlig smerte plassert på høyre side av barnets over-midtre buk. Smerten vil ofte forverres under eller umiddelbart etter måltider eller mens du tar dype åndedrag, og det kan noen ganger virke å flytte til høyre skulderblad.

Bile Duct Obstruksjon

Hvis gallestein er små nok, kan de bevege seg fra barnets galleblæren og blokkere kanalen som fører fra leveren til tynntarmen. Det kan også blokkere kanalen som fører til bukspyttkjertelen. I begge tilfeller er nødvendig behandling. Symptomene vil være lik tegn på gallestein; Men barnet også vil vise tegn til gulsott (gulfarging av hud og det hvite i øynene), og vil passere leire-farget avføring.

Cholesterolosis

Cholesterolosis er en sykdom av galleblæren forårsaket av innskudd av kolesterol i makrofager submukosale i barnets galleblæren. Det er oftest funnet hos voksne, men det er stadig dukker opp hos ungdom. Det forekommer hos jenter i puberteten, potensielt forårsaket av økt østrogennivå, og hos barn som har en familiehistorie med kolecystitt (betennelse i galleblæren veggen). Symptomene ligner på gallestein, inkludert plasseringen og alvorlighetsgraden av smerte sammen med oppkast og en intoleranse overfor fet mat.

Diagnose

Hvis du mistenker at barnet ditt har en galleblæren problem, vil barnelege må kjøre flere tester. Disse inkluderer abdominal røntgen, CT og ultralyd. Noen ganger små (under 3 mm) gallestein vil ikke dukke opp på disse testene. I det tilfellet, vil blodprøver tas for å bestemme om det er en forhøyet antall hvite blodlegemer.

Behandling og forebygging

Gallestein hos voksne kan være forårsaket av ulike faktorer, men hos barn, er arvelighet oftest nevnt som en årsak. Hvis gallestein ikke ofte bry barnet, er ingen behandling nødvendig. Dersom barnet har gjentatte angrep, men da barnelege kan anbefale å fjerne galleblæren.