Digidexo.com

Spinal Meningitt Recovery

Hjernehinnebetennelse er en viral eller bakteriell infeksjon som involverer betennelse av membraner i ryggmargen og hjernen, også kalt hjernehinnene. Ifølge CDC, er det ca 3000 tilfeller av hjernehinnebetennelse i USA hvert år, og om lag 10 til 12 prosent av tilfellene er dødelig. Selv om noen typer av hjernehinnebetennelse kan løse på egen hånd, i tilfelle av hjernehinnebetennelse, er rask behandling en viktig del av utvinning. For de som har langsiktige komplikasjoner, kan fysioterapi og veiledning bidra til å redusere de problemene som følge av hjernehinnebetennelse.

Årsaker

Spinal meningitt kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon, fungi eller parasitter. Når en person opplever traumer som involverer skallen, kan det gi bakterier rikelig anledning til å gå inn i hjernehinnene.

Symptomer

Noen av de viktigste symptomene på spinal meningitt inkluderer feber, frysninger, hodepine, kvalme eller oppkast, stiv eller sår hals, og lysfølsomhet. Andre symptomer på hjernehinnebetennelse kan inkludere en endring i mental status eller bevissthet, pust, agitasjon, postural endringer og problemer med å spise.

Diagnose

Avhengig av tilstanden til pasienten, kan en lege å begynne med blodprøver for å bestemme nivåer av glukose og protein, en fullstendig blodtelling, og blodkulturer for å bestemme nivået av inflammasjon. Diagnostisering av spinal meningitt innebærer ofte en spinalpunksjon eller nålestikk å renne noen av spinalvæsken. Prøven tas deretter evaluert i en lab for å enten utelukke hjernehinnebetennelse eller bekrefte diagnosen. Imidlertid, hvis legen har mistanke om at det foreligger en abscess eller høyt nivå av intrakranialt trykk, kan det øke risikoen for pasientens helse og unngås. Bryst x-stråler og CT-skanning kan også bidra til å diagnostisere pasienter med spinal meningitt og finne ut om det er skade på hjernen eller ryggraden.

Behandling og Recovery Time

Antibiotika er gitt for å hjelpe bekjempe organismen som forårsaker infeksjonen, men det er ikke i stand til herding viral hjernehinnebetennelse. I noen tilfeller vil en lege som gir en IV av ytterligere fluider og medisiner for å redusere svellingen i hjernen, støt eller beslag. Dette kan innebære steroider for å bidra til å redusere komplikasjoner av hevelse i hjernehinnene. Pasienter med spinal meningitt er normalt innlagt på sykehus for å overvåke deres reaksjon på medisiner og å senke muligheten for å spre smitte til others.Prompt diagnose og riktig behandling av spinal meningitt er viktig å redusere komplikasjoner, for eksempel nevrologiske eller ryggskader. Symptomer vanligvis forsvinne innen to uker etter behandlingsstart, men hvis behandlingen ble forsinket, pasienten kan ha en lengre rehabiliteringsperiode og kan trenge å forholde seg til gjenværende effekter, som for eksempel hørselstap, hjerneskade eller endring i synet. Prognosen og tid for utvinning er normalt avhengig av pasientens generelle helse, alder, og årsaken til infeksjonen.

Fysisk Recovery

Selv om flertallet av de som rammes av hjernehinnebetennelse overleve, mange avtale med etter påvirker av infeksjonen selv etter behandling. Komplikasjoner av hjernehinnebetennelse kan være midlertidig eller permanent, og ofte innebære fysiske og følelsesmessige aspekter. Mange leger vil anbefale medisiner for å bidra til å redusere problemene med hodepine og beslag, men langsiktig fysioterapi kan være nødvendig for enkelte pasienter å hjelpe dem utvinning evner som gikk tapt på grunn av infeksjon. Ergoterapi kan bidra til å forbedre tale, forbedre styrke, og håndtere problemer med balanse og koordinasjon, som er viktig å gjenvinne under utvinning.

Emosjonell Recovery

Pasienter som er utvinne fra spinal meningitt har gode og dårlige dager, hvor de kan føle at infeksjonene er tilbake. Tar fri for å samle krefter er nødvendig, men det er også viktig å forstå at det kan være emosjonelle effekter fra en så alvorlig infeksjon. Recovery av hjernehinnebetennelse kan innebære klengete atferd, humørsvingninger, søvnproblemer, sengevæter, endringer i personlighet, depresjon og frykt. Finne en rådgiver for deg eller en kjær kan hjelpe deg å overvinne disse følelsesmessige endringer og gi et støttesystem for å håndtere mulige komplikasjoner. For de som har en depresjon, medisinering og terapi er ofte et alternativ som en del av utvinning fra spinal meningitt.

Følelsesmessige endringer