Digidexo.com

Food Pyramid for en sunn livsstil

Food Pyramid for en sunn livsstil


Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) har etablert en næringspyramiden for å leve sunt. Den er delt inn i seks kategorier: kjøtt og bønner, frukt, grønnsaker, korn, melk og olje. De har en nettside hvor nøyaktige beløpene og tilpassede resultater er oppført (se Ressurser nedenfor). Det følgende er en oversikt over kategorier og omtrent anbefalte daglige inntaket.

Kjøtt og bønner

Nøtter, tørre bønner, kjøtt, fjærkre og fisk er alle en del av kjøtt og bønner kategori. Den anbefalte daglige mengden er 2 oz. til 6,5 oz., avhengig av alder, kjønn og aktivitetsnivå.

Frukt

Fruktene gruppen består av frukt eller 100 prosent fruktjuice. Det anbefales at 1 til 2 koppene er inntatt daglig, avhengig av alder, kjønn og aktivitetsnivå.

Grønnsaker

Grønnsaker og 100 prosent vegetabilsk juice er en del av Grønnsaker gruppen. Anbefalte daglige inntaket er alt fra 1 til 3 kopper avhengig av alder, kjønn og aktivitetsnivå.

Korn

Kornene kategorien inkluderer mat som tortillas, havregrøt, pasta og brød. De anbefalte beløpene varierer 1,5 til 3 oz., Avhengig av alder og aktivitetsnivå.

Melk

The Milk kategorien består av meieriprodukter som melk, ost og yoghurt. De anbefalte mengder varierer med alder: 2 kopper for alderen 2 til 8 og 3 kopper for alderen 9 og over.

Oljer

Oljene kategorien inkluderer mat og matlaging elementer som margarin uten transfett, nøtter, matoljer og avokado. Avhengig av alder, daglige anbefalte mengder variere 3-6 ts., Men de fleste amerikanere spiser dette beløpet i maten de spiser.