Digidexo.com

Medisin for Fibroid Svulster

Livmor fibroids, også kjent som livmor myomer (leiomyoma), er laget av muskelceller og andre vev som vokser som en enkelt svulst eller i klynger av svulster i og rundt livmoren din vegger. Livmor fibroids er ikke-kreft. Ingen av dagens legemidler som brukes til å behandle denne tilstanden forebygge muskelknuter fra forming eller krymper dem permanent. Men det er legemidler som vil midlertidig redusere størrelsen av fibroider og / eller redusere intensiteten av symptomene.

Typer

Livmor fibroids er klassifisert basert på hvor de vokser. De kan være like under din livmorslimhinnen (submukøse), i mellom musklene i livmoren (egenutført) eller på utsiden av livmor (Subserosal). Stilker som vokser ut fra hulrommet i livmoren er kalt pedunculated fibroider. Hvor dine fibroids ligger innflytelse hva slags symptomer du kan oppleve og hva slags behandling er tilgjengelig.

Størrelse

I henhold til National Institutes of Health størrelsen av en fibroid kan variere fra en til åtte tommer inches tvers eller mer. En klynge av fibroider kan også variere i størrelse. NY Times Health Guide Artikkel på livmor Fibroids gir innsikt i en type medisiner, GnRH-agonister, som kan redusere størrelsen på fibroids med 30 til 90 prosent. Imidlertid er det kun anbefalt å bli brukt i kortere eller lengre tid, fordi lengre tids bruk fører til tap av bentetthet og kan føre til osteoporose. GnRH agonister inkluderer goserelin (Zoladex), buserelin, en månedlig injeksjon av leuprolide (depot Lupron), og nafarelin (Synarel), en nesespray. Disse medikamentene er injisert narkotika, og kan ikke tas gjennom munnen, de er dyre og fibroids vokse etter at du slutter å ta dem.

Symptomer

Blødning tungt (menoragi) er et symptom du kan oppleve fra fibroid. Kraftig blødning er en primær årsak til anemi. Andre symptomer inkluderer smertefulle perioder, blødning mellom perioder, urinating ofte, smerter under sex, smerter i korsryggen, og mett i nedre del av magen eller bekken press. Prevensjon i form av p-piller og intrauterin enheter (iuds) brukes til å redusere kraftig blødning og blødning mellom perioder som følge av livmor fibroids.

Andre legemidler

Penn State Hershey anbefaler ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som over-the-counter medisiner som kan redusere kraftig blødning samt smerter relatert til fibroids. Ibuprofen eller Naprosyn er NSAIDs. I tillegg er jerntilskudd for å forebygge blodmangel på grunn av kraftig blødning relatert til fibroids.

Herbal Medicine

Sara Hamer drøfter urtemedisin som brukes for behandling av muskelknuter i sin artikkel om "urtemedisin og Fibroids." Ryllik, brennesle, gjeter-vesken, marikåpe, kanel og blåbær all hjelp i å redusere langvarig eller kraftig blødning. Hun foreslår å drikke flere kopper te om dagen laget med ryllik, Nettles og kanel, under menstruasjon. Du kan også være lurt å drikke det flere dager før. Yarrow bidrar til å forbedre bekkensirkulasjonen og bidrar til å lindre menstruasjonssmerter. Andre urter som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen er ingefær og rosmarin. For muskelkramper, vurdere krampe bark, kamille og lavendel.

Expert Insight

The US Department of Health and Human Services sier at ingen vet hva som forårsaker fibroids og mer enn én faktor, for eksempel hormoner og genetikk, kan spille en rolle. Siden den vitenskapelige og medisinske miljøet har ingen bekreftede bevis på hva som forårsaker fibroids, kan de ikke identifisere hva som gjør dem vokse eller krympe. De vet at fibroids er under hormonell kontroll --- både østrogen og progesteron. De vokser under svangerskapet, når hormonnivået er høyt og krympe når anti-hormon medisiner brukes og når du når overgangsalderen.