Digidexo.com

Informasjon om Konserveringsmidler

Informasjon om Konserveringsmidler


Konserveringsmidler brukes i en rekke matvarer, inkludert brød, drikkevarer, hermetikk og pakket mat, som kjeks og snack chips. Mer enn 3000 stoffer har for tiden FDA-godkjenning som tilsetningsstoffer i mat, ifølge Miljø Nutrition.

Funksjon

Antimikrobielle konserveringsmidler hindre vekst av muggsopp, gjær og bakterier. Antioksidant (eller askorbinsyre) konserveringsmidler hjelpe maten beholder farge og friskhet, og kan bidra til å beskytte aminosyre og vitamin innhold, ifølge Forbruker Forskning magazine. Uten slike konserveringsmidler, ville ødelegge maten raskere og være langt mer kostbart.

Eksempler

Vanlig brukte konserveringsmidler er dinatrium-EDTA, kalsium-propionat, BHA / BHT, natrium-benzoat, natriumnitrat, kaliumsorbat, sitronsyre, karragen og sulfitter. Mononatriumglutamat (MSG) er en annen vanlig tilsetningsstoff i matvarer, vanligvis lagt for å forbedre smaken.

Sikkerhet

FDA har strenge regler og forskrifter for bruk av konserveringsmidler i mat. Reglementet er oppdatert som tilsier vitenskapelig forskning. Konserveringsmidler antas å være trygt for folk flest, men en liten prosentandel av befolkningen kan være følsomme for noen av disse godkjente stoffer. Noen mennesker er følsomme for mononatriumglutamat (MSG), eller til sulfitt, for eksempel. Personer med astma ser ut til å være spesielt følsomme for enkelte konserveringsmidler. Hvis du er bekymret for hva som er i maten, kan du lese den ernæringsmessige etiketten; konserveringsmidler og andre tilsetningsstoffer må inkluderes i listen over ingredienser som finnes på de fleste emballasje.

Effekter på barn

En mye rapportert studie ved University of Southampton funnet en link mellom hyperaktivitet hos barn og inntak av kunstige farger og natriumbenzoat, tilsetningsstoffer ofte finnes i brus og juice. Choice magasinet rapporter om en tilsvarende studie knytte kalsium propionate, et konserveringsmiddel som finnes i brød, til atferdsproblemer hos noen barn. Mye forskning er gjort på disse tilkoblingene, spesielt for barn med ADHD og autisme, men resultatene er fortsatt ikke klart.

Expert Insight

Registrert kostholdsekspert Linda Antinoro, skrive for Environmental Nutrition magasinet, anbefaler unngå følgende konserveringsmidler på grunn av koblinger til kreft eller andre problemer: BHA / BHT, kaliumsorbat (finnes i brød), natrium eller kalium benzoat (brus og juice), nitrater ( kjøtt), sitrus RED 2 (frisk sitrus) og røde 40 (maraschino kirsebær). Klarert for forbruk i sin mening er kalsium og natrium-propionat, kalsium og natrium-stearoyl lactylate, karragenan, sitronsyre og kaliumsorbat. For å gjøre god liste, fordelene av konserveringsmiddel må oppveier den potensielle risikoen. Legge kunstige farger, for eksempel bærer potensiell risiko med liten nytte; dens eneste formål er å gjøre maten ser bedre.