Digidexo.com

Kolin bivirkninger

Kolin eller lipotropic faktor er et stoff som ligner på B-vitaminer. Til tross for sin bruk i alternativ medisin for å behandle astma, høyt kolesterol og lillehjernen ataksi, utgjør kolin en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Betydning

Bivirkninger fra kolin er mest vanlig når tillegget er tatt ved høye doser, forklarer RxList.

Typer

Mulige bivirkninger av kolin inkluderer svetting, magesmerter, økt spyttsekresjon, tap av matlyst, svette, diaré, oppkast og en fishy kroppslukt.

Allergier

Noen pasienter utvikler en allergisk reaksjon på kolin, forårsaker kortpustethet, rask hjerterytme, brystsmerter og hud elveblest, ifølge Leger Desktop Reference.

Risiko

En studie 2007 gjennomført av Brigham and Women Hospital og Harvard Medical School fant at kvinner som spiste store mengder kolin var en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, unngå å ta kolin tilskudd hvis du er gravid eller ammende, foreslår Physicians Desktop Reference. Snakk med legen din før du starter en kolin diett, spesielt hvis du tar en reseptbelagte medisiner eller har en kronisk medisinsk tilstand som hører sykdom.