Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på Cat Scratch Sykdom

Hvordan identifisere symptomer på Cat Scratch Sykdom


Cat skrapesykdom er en bakteriell infeksjon forårsaket av en gruppe av bakterier kjent som Bartonella henselae. Overføring av disse mikroorganismene begynner når en person blir ripete, bitt eller i kontakt med kattens spytt. Selv om det ikke har blitt bevist, er spekulasjoner om at lopper bære bakterier og gi det videre til kattene. Når katten er smittet, legger seg bakterier på sitt spytt i månedsvis. Kattunger mindre enn ett år er mer sannsynlig å bære bakterier og overføre det til mennesker. Personer med cat scratch sykdom kan oppleve milde til alvorlige manifestasjoner av symptomer. Alvorlighetsgraden i stor grad avhenger av personens immunsystem - folk som er helt frisk opplevelse mildere symptomer sammenlignet med de med svakere immunforsvar.

Hvordan identifisere symptomer på Cat Scratch Sykdom

Hvordan identifisere symptomer på Cat Scratch Sykdom

Observer huden for eventuelle uvanlige sår. En kul eller en blemme betegnes som inokulasjon lesjon kan utvikle seg på kontaktpunktet. Det er stedet der bakterien kom inn i kroppen og vises vanligvis tre til 10 dager etter at katten din ripete, bit eller slikket deg. Slik lesjon er ikke smertefull og er ofte plassert på armene eller hendene.

Inspiser de nærliggende overflater av blemme for noen hovne lymfeknuter. Innen to uker etter at bakterier kommer inn i kroppen, hovne lymfeknuter vanligvis vises i nærheten av området av infeksjonen. For eksempel, hvis du er riper på deg armen, lymfeknuter som ligger på armhulene blir ømme og hovne. Lymfeknuter kan hovne opp fra ca ½ cm til 2 inches i diameter, og huden rundt er farget rød og er varm å berøre. I noen tilfeller slike hovne lymfeknuter kan renne puss.

ta temperaturen. En lav feber av mindre enn 101 grader Fahrenheit (38,3 grader Celcius) blir ofte observert blant en tredjedel av personer med cat scratch sykdom. Dette kan ha sammenheng med frysninger, kvalme og oppkast.

Se etter andre symptomer. Hodepine, tretthet, generell sykdomsfølelse og ubehag er noen symptomer oppleves av smittede personer. Dårlig appetitt kan forekomme, vanligvis etterfulgt av vekttap. I sjeldne tilfeller kan pasienten utvikle alvorlige komplikasjoner som betennelse i netthinnen av øynene (irreversibel retinitis), kramper, eller betennelse i hjernen (encefalitt) - men bare folk med veldig svakt immunforsvar er mer sannsynlig at lider av disse type komplikasjoner.

Hint

  • Hvis noen av symptomene ovenfor er observert, må du kontakte legen din umiddelbart.
  • Den enkleste måten å hindre katten scratch sykdommen er å unngå å provosere dine katter eller kattunger.
  • Hvis du skal spille med kjæledyret kattedyr, prøver ikke å være for grov for å hindre deg fra å bli ripete eller bitt.
  • Hvis du blir bitt av katten din, vaske området med rennende vann og såpe med en gang. Ikke glem å vaske hendene også etter klining katten din.
  • Vær nøye med å ikke la katten slikke noen åpne sår du har.
  • Kontrollere loppene av katten din hvis de har noen.