Digidexo.com

Hvordan å bekjempe en MRSA-infeksjon

MRSA står for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Det er en form for staph infeksjon som ikke responderer på behandling med de vanlige antibiotika brukes til å behandle Staphylococcus infeksjoner. De MRSA-infeksjoner inn i kroppen gjennom et kutt eller sår, eller gjennom innsetting av en medisinsk enhet. MRSA-infeksjoner har en tendens til å bryte ut i medisinske fasiliteter, i Sportsanlegg, eller noen ganger i det militære. Det er diagnostisert av blod, spytt, urin, og hud kulturer. Infeksjonen er mer vanlig hos personer med svekket immunforsvar. MRSA-infeksjoner er ofte alvorlige og ødeleggende. Hvis ubehandlet, kan infeksjonen føre til døden.

Bruksanvisning

Hvordan bekjempe en MRSA-infeksjon

•  Få en nøyaktig diagnose. Hvis du har kviser, blemmer, eller lesjoner med drenering, søke medisinsk hjelp umiddelbart. MRSA-infeksjoner er lettere å behandle i de tidlige stadier. Om lov til å forverres, kan infeksjonen trenge kroppens organer og infisere bein, ledd, hjerteklaffer, lunger og blodbanen.

Ha legen renne puss og væske fra hudlesjoner. The Center for Disease Control anbefaler drenering som den første linjen i forsvaret mot MRSA. Følg legens instruksjoner om sårpleie til brevet.

Fullfør dine antibiotika. Det er viktig at du er ferdig med alle antibiotika foreskrevet for deg i din runde med behandling. Selv om du føler deg bedre etter noen dager, må du fortsette å ta antibiotika før de er alle forbrukes. Stoppe antibiotikabehandling før ferdigstillelse kan føre til at bakterier økt motstand mot antibiotika, og infeksjonen kan komme tilbake.

Hvis infeksjonen forverres, eller hvis du begynner å føle seg verre, ta kontakt med din lege. Du må kanskje legges inn på sykehus for intravenøs væske inntak, mer intensiv sårpleie, eller annen behandling.

Hvis du trenger å legges inn på sykehus med infeksjon, sørge for at sykepleiere og leger følger anti-infeksjon protokoller. Sørg for at sykehuspersonell vaske hendene før og etter berøre deg. Du må kanskje være i et privat rom for å hindre spredning av smitte. Hansker og kjoler om å delta på medisinsk personell og besøkende kan være nødvendig.

Øv god hygiene for å beskytte andre mot smitte. MRSA spres gjennom hudkontakt. Vask hendene ofte før måltider og etter toalettbesøk, eller bruke et rensemiddel. Hold sårene dine rene og dekket med en tørr bandasje for å forhindre kontakt overføring av MRSA-infeksjon. Vask daglig med en antiseptisk såpe. Ikke del kammer, barberhøvler, håndklær, klær eller sengetøy med andre mennesker. Tørk av ditt miljø med et desinfeksjonsmiddel. The University of Leeds i Storbritannia har funnet at anvendelse av et negativt ion ioniseringsinnretning bidrar til å redusere antallet MRSA-infeksjoner dramatisk.

Tips og advarsler

  • MRSA spres gjennom hud-til-hud kontakt. Vær spesielt forsiktig i atletiske situasjoner. Hold sår dekket for å forhindre kontakt overføring av MRSA-infeksjon. Seksuell kontakt kan være risikabelt.