Digidexo.com

Hvordan trene med Cerebral Parese

Trene med cerebral parese er ikke bare bra for pasienten, men i de fleste tilfeller er det helt avgjørende for trivsel for pasienten og for å løsne musklene som kan være svært innsnevret til tider. Øvelsene må tilpasses den enkelte pasientens behov, men generell bevegelse er behagelig også. Spille utendørs, svømming, aerobic trening, vekt styrketrening, alle er akseptable former for trening for folk som lider av cerebral parese.

Bruksanvisning

Hvordan trene med Cerebral Parese

Svømming er en utmerket mosjon for pasienter med cerebral parese som vannet har en viss motstand mot den. Pasienten kan flyte og hans eller hennes vekt er mye mer spenstig enn det er uten vann, slik at personens bevegelser er mindre begrenset. Kaldt vann er gunstig for å øke muskel tone mens varmt vann har en tendens til å slappe av i musklene. Det som er nødvendig for muskel tone for den enkelte er det som bør velges.

Stretch strammet muskler ved å arbeide på problemområdet i flere minutter hver dag. For eksempel, hvis problemet er stramme kalv muskler, bør pasienten trene beina ved å stå på hans eller hennes tær og sakte spretter opp og ned. Også bøye kalvene i sittende stilling, med tærne bøyes og berøre tærne, er en stor tøyningsøvelser.

Assistere pasienten i å utføre vekt motstand øvelser, kun ved hjelp av hvor mye vekt at pasienten trygt kan håndtere. Vekt håndleddet band, ankel band og små manualer er ideelle for dette formålet.

Arbeid armer og ben i en sykkel bevegelse, ved hjelp av stasjonære sykler eller håndverktøy. Dette kan gi mange positive effekter for bedre pust og muskel styrke.

Stretching er en grunnleggende øvelse for alle cerebral parese pasienter. Ulike typer oppgaver kan fremme stretching. Bare står like høyt som parese vil tillate er sterkt gunstig. Bærere bør brukes der det er nødvendig, i tilfelle at pasienten ikke er i stand til å stå alene.

Prøv ulike typer av aerobic øvelser, som for eksempel jogging, turgåing og klatring trapper. Disse øvelsene arbeide med å forbedre sirkulasjon samt muskel fleksibilitet og styrke. Mange barn liker dans, og det kan være en fin måte å forbedre muskel tone og tetthet samt deres pust og sirkulasjon.

Bruke visse verktøy for å hjelpe med stretching terapi er en god idé. Oppblåsbare terapi baller og terapi supplerer er nyttige for å strekke de stramme musklene i cerebral parese pasienten. Strekke hamstrings med standers og gulv stedfortreder. Stender er sammenlignbare rullestoler som holder barnet fastspent i en stående posisjon og gulv stedfortreder er polstret stoler med bryst seler stropper slik at barnet kan sitte på gulvet oppreist som andre barn.

Hint

  • Å spille utendørs er veldig bra for barn med cerebral parese fordi det får dem flytte og strekke og ha det gøy på samme tid.
  • Foreldre til svært små barn eller spedbarn kan hjelpe dem trening ved ganske enkelt å sette armer og ben gjennom hele spekteret av bevegelse.
  • Akkurat som med noen gjør en øvelse diett, bør cerebral parese pasienten ikke overdriv noen form for trening. Tretti minutter en dag med lett trening bør være nok, og pass på å jobbe på problemområdene hardest.