Digidexo.com

Hvordan redusere blyeksponering

Blyforgiftning er en svært alvorlig og urovekkende vanlig helseproblem blant barn, spesielt blant spedbarn og småbarn som bor i eldre hus, nær byggeprosjekter, eller i forurensede områder. Siden det er vanskelig å behandle blyforgiftning, forebygging er den desidert viktigste faktoren. Seriøse bly utbedring prosjekter krever ofte profesjonell hjelp, men det er noen skritt du kan ta hjemme for å redusere blyeksponering.

Hvordan redusere blyeksponering

•  Se opp for bly maling. Nesten alle maling fra før 1970 kan muligens være bly maling, men flasser bly maling har en avslørende rektangulær-flassing mønster. Denne malingen er ofte funnet på vegger, vinduskarmer og gamle leker og hvitevarer. Det er spesielt farlig hvis det er avskallinger, fordi flak kan bli spist av babyer eller malt til støv. Fjerning av bly maling kan skape enda mer av en fare som det blir brutt opp, så hvis du finner noen, ta kontakt med en dyktig fagperson om å fjerne det trygt.

Sjekk din VVS. Noen gamle hus kan ha blyrør, og kobberrør innebærer ofte bly lodd. Hvis du har blyrør, er det best å erstatte dem. Hvis du ikke skifter rørene, få en god vannfilter og / eller kjøre vann i flere minutter før du drikker fra springen, noe som bør redusere blyeksponering.

Reduser bly eksponering ved å rense huset ditt regelmessig. Vakuum grundig (med et HEPA filter vakuum hvis mulig), så støv og mopp med fuktige kluter og mopper. Hold renhold forsyninger på et trygt sted, og skyll kluter og mopper grundig, fordi støvet du rydde opp kan inneholde bly.

Hold barn rent. Barn bør vaske hendene før du spiser, for å fjerne bly støv og også etter å ha spilt utenfor der de kan møte en forurenset miljø. Leker bør rengjøres regelmessig. Bare nylig vasket elementer som ikke faller på gulvet bør være tillatt for å tygge.

Hjelp barna å spise et sunt kosthold, inkludert massevis av protein, jern og vitamin C. Disse næringsstoffene hjelpe kroppen til å eliminere små mengder bly eksponering så raskt som mulig.

Hint

  • Mange leger anbefaler en rutine bly screening ved ett års alder, men hvis du er bekymret for bly eksponering i miljøet kan det være lurt å få en test enda tidligere. Siden den eneste behandling for lave til moderate nivåer av eksponerings er generelt å fjerne kilden bly, før dette gjøres, desto bedre.
  • Finger stikk bly testene er beryktet for falske positiver. Hvis du får en ledelse screening, får en test med en blod uavgjort, noe som er mer nøyaktig, eller dobbeltsjekke resultatene hvis barnet ditt tester positivt.