Digidexo.com

Grunner til å drikke mer vann

Grunner til å drikke mer vann


Eksperter anbefaler å drikke minst åtte glass vann om dagen for å holde kroppen balansert og din helse i sjakk. Men det er mange flere grunner til å drikke vann enn bare "legen min fortalte meg det." Faktisk kan drikkevann ha en stor innvirkning ikke bare på spesifikke helseproblemer, men også på den måten du ser og føler.

Vekttap

En av de første tingene du bør gjøre mens du prøver å gå ned i vekt er å erstatte høy-kalori drikker som brus og saft for rent vann. Siden en enkelt 8 oz. glass appelsinjuice har ca 150 kalorier og 33 gram sukker, vil du spare betydelige kalorier bare ved å bytte til vann. Dessuten er vann en stor filler og en appetitt suppressant, slik at de som drikker mer vil føle seg mindre sulten samlet, spesielt i mellom måltidene. Endelig er tørst noen ganger forveksles med sult ved kroppen vår, ber deg om å spise når du er i virkeligheten alt du trenger er vann. Enkelte prosesser i kroppen, som proteinsyntese (som bygger muskel), også kreve vann. Når du er dehydrert eller bare ikke drikker nok, vil kroppen bruke noe vann du forbruker for flere viktige prosesser, som for eksempel fordøyelsen, og overse muskel produksjon.

Energi

En av de viktigste årsakene til tretthet og generell svakhet er dehydrering. Mangel på vann kan føre til svakhet, svimmelhet, irritabilitet og fuzzy korttidsminne. Riktig fuktighet bidrar også opprettholde riktig mengde oksygen i blodet, noe som igjen fører til klar tenkning og bedre konsentrasjon.

Sunn hud

Fordi vann er avgjørende for så mange prosesser i kroppen, dehydrering resulterer ofte i organismen ved hjelp av en hvilken som helst væske som forbrukes for disse prosesser, igjen ta bort fuktighet fra huden og håret. Forbruker nok vann vil ikke bare føre til sunn glødende hud, men også bidra til å redusere synligheten av rynker (ved plumping hud), gjør huden mer smidig og forhindrer slapp hud. Drikker mer vann hjelper også å skylle ut giftstoffer, som ofte har en effekt på hvordan huden din ser ut (Ashy hud) og føles (grov eller peeling).

Rensing

Med flere og flere mennesker prøver renser og faster, har vannet tatt en helt ny mening når det gjelder å holde kroppen ren. Vann hjelper skylle ut metabolsk avfall, detoxifies og hindrer forstoppelse. De på en høy-protein diett vil særlig ha nytte av å drikke mer vann, så mye protein resultere i produksjon av ketoner og urea, som er giftig for kroppen. Vann kan også hjelpe deg med å samle krefter raskere etter en sykdom eller et tilfelle av matforgiftning, som det vil øke hastigheten som giftstoffer skilles ut fra kroppen.

Hjertesykdom

Dehydrering fører til høyere blodtrykk, siden kroppen trenger å hente vann fra blodet for å holde fungerer. Som vann og oksygen i blodet er redusert, blodtrykk øker og blodstrømmen avtar. Dette tvinger hjertet til å jobbe hardere for å pumpe nok blod til organer. For de med en tidligere historie med hjertesykdom, kan dette bety ekstra stress og en økt risiko for hjerteinfarkt. Men studier ved Loma Linda University har vist at selv friske mennesker er mindre sannsynlighet for å dø av hjerteinfarkt hvis de konsumert fem glass eller mer med vann hver dag.