Digidexo.com

Hva er årsaken til nyresvikt hos mennesker?

Nyresvikt kan utvikle plutselig eller over en periode, og selv om du kan bli svært syk, er mulig å behandle nyresvikt, og du kan komme med delvis eller fullstendig nyrefunksjon. Årsakene til nyresvikt inkluderer infeksjoner, skader eller tap av blodtilførselen til nyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til nyresvikt hos mennesker.

Hjertesvikt

Kroniske sirkulasjonsproblemer, inkludert hjertesvikt, kan redusere tilførselen av blod til nyrene og føre til nyresvikt.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake nyresvikt ved å senke blodtrykket og redusere mengden blod tilgjengelig for nyrene.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom er en komplikasjon fra infeksjoner med Escheria coli bakterier og forårsake nyresvikt ved alvorlig redusert blodtilførsel i nyrene.

Infeksjoner

Bakterielle og virale infeksjoner som hepatitt A, B eller C; strep hals; og urinveisinfeksjoner kan forårsake plutselig betennelse i nyrene og føre til nyresvikt.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer som diabetes, lupus og Berger sykdom kan føre til betennelse i nyrene som resulterer i akutt nyresvikt.

Medisiner

Medisiner inkludert aspirin, ibuprofen, streptomycin, kjemoterapi narkotika og radioaktive fargestoffer som brukes for medisinsk diagnostikk kan føre til nyreskader som fører til nyresvikt.

Forgiftning

Forgiftning fra tungmetaller; produksjon av kjemikalier og løsningsmidler; og stoffer som kokain og alkohol skade nyrene særlig hvis eksponeringen er langvarig eller tung.