Digidexo.com

Dietter for Ulcerøs kolitt

Personer med ulcerøs kolitt kan oppleve hard avføring, sår, blodig diaré, gass og intense magesmerter. Når kolon fôr blir betent mat har en vanskelig tid passerer gjennom. Mens det er noen skritt du kan ta og mat alternativer som kan hjelpe lindre symptomer, det er ikke en anbefalt diett plan for alle ulcerøs kolitt lider. Ta kontroll over dine sår flareups ved å skreddersy en diett til dine behov.

Dairy

Mange mennesker har funnet ut at deres flareups avta etter eliminere meieri fra kostholdet. Mange mennesker har et meieri eller laktoseintoleranse som var en medvirkende årsak til ulcerøs kolitt symptomer. Prøv en mat eliminering diett og gjøre uten meieri for en måned for å se hvordan du føler deg. Post i en matdagbok noen reduksjon eller økning i symptomer. I stedet for å bruke melkeprodukter, sjekk ut alternativer som soya, ris eller kokos melkeprodukter. Du kan finne iskrem, ost og melk laget av disse plantebaserte produkter. Hvis eliminasjonsdiett indikerer at du er allergisk mot melkeprodukter, sørg for å få nok kalsium gjennom kosttilskudd.

Fiber

Fiber spyler ut giftstoffer, gir kroppen en langvarig kilde til drivstoff, og myker avføring. Kroppen tar lengre tid å bryte ned fiber til å lage glukose, derfor det hemmer radikale blodsukkersvingninger. Brokkoli, spinat, kål og rosenkål er noen valg. Du kan dampe grønnsaker hvis de er for vanskelig å spise rå. Andre kilder til fiber er brun ris, hvete toast, linser og ris kaker. Selv om fiber er gunstig for å hjelpe avføring passere gjennom, mange har problemer med oppblåsthet og smerter forbundet med gassy mat. For å behandle gassen noen av disse matvarer kan forårsake, prøver en anti-gass-medisinering. Som et alternativ til uløselig fiber kan du ta løselig fiber som Metamucil. Hvis dette ikke lindre smerte, kan det være lurt å unngå gassproduserende matvarer helt.

Protein

Den mest ofte anbefalt diett for ulcerøs kolitt er en lite karbohydrater, høy i vegetabilske proteiner og lite fett. Fett forverre diaré og magesmerter som er typisk for sykdommen. Nyt matvarer med omega 3-fettsyrer som fet fisk eller ta tilskudd. Avstå fra å spise rødt kjøtt. Stick med magre proteiner som fisk og en og annen kylling eller kalkun bryst. Studier i Storbritannia ledet av University of Newcastle har indikert at folk som har reoccurring ulcerøs kolitt var seks ganger mer sannsynlig å ha vært tidkrevende rødt kjøtt. Noen leger anbefaler at deres klienter gå på en vegetarisk diett for å se hvordan deres symptomer reagere.

Fordi ingen ulcerøs kolitt saken er den samme, må kostholdet tilpasses den enkelte. Å kutte ned på forvirring når du prøver å finne årsaken til dine flareups, spise små måltider med noen få enkle elementer. For eksempel har et protein og en frukt for ett måltid og se hvordan du føler deg. Dette gjør det enklere å identifisere matvarer som er plagsom for systemet.