Digidexo.com

Vitaminer Kvinner bør ta

Menn og kvinner har forskjellige ernæringsmessige behov, på grunn av sine forskjellige kroppsstrukturer. Kvinner går gjennom ulike faser som de opplever menstruasjon, graviditet og overgangsalder - som alle krever viktige vitaminer for å hjelpe i kroppens prosesser. I en tid da vi blir oversvømt med informasjon om en rekke vitaminer og mineraler, er det lurt å bevæpne oss med informasjon om vitaminer fit for hvert trinn i en kvinnes liv.

Betydning

Vitaminer er viktige kjemikalier som trengs av kroppen vår til å fungere skikkelig. Men dessverre, ble kroppen vår ikke designet for å gjøre alle de vitaminene vi trenger, med unntak av vitamin D, og ​​dermed behovet for å kilden vitaminer fra maten vi spiser eller fra vitamintilskudd.

Antioksidanter

Antioksidant vitaminer inneholder vitamin A, C og E. Antioksidanter kjempe svært reaktive og ustabile molekyler som kalles frie radikaler, som, hvis den ikke er kontrollert, kan føre til utvikling av kroniske sykdommer.

Vitamin A bygger og styrker bein, bløtvev, hud og slimhinner. Den regulerer også immunforsvaret og bekjemper infeksjoner. Vitamin C spiller en viktig rolle i dannelsen av røde blodceller og letter sårheling og samtidig øke våkenhet og konsentrasjon. En gruppe fettløselige forbindelser, er vitamin E en kraftig antioksidant som kan hindre eller forsinke kroniske sykdommer og langsomme aldersrelaterte endringer i kroppen.

De fleste grønne bladgrønnsaker, frukt og nøtter er rike på antioksidanter vitaminer.

B-vitaminer

Vitamin B6, B12 og folsyre er viktig for hjernens funksjon, røde blodceller dannes og for å bygge DNA.

Gravide kvinner nytte spesielt fra B-vitamin folsyre som det reduserer risikoen for fødselsskader. Vitamin B6 er viktige for metabolisme, og en mangel kan resultere i en form for anemi. Vitamin B12 er nødvendig for å bidra til å gjøre DNA, det genetiske materialet i cellene våre.

Siden Food and Drug Administration kreves tillegg av folsyre til matvarer i 1996, kan vitamin nå bli funnet i forsterkede frokostblandinger, brød, mel, ris og andre kornsorter. Mat kilder til vitamin B6 inkluderer avocado, banan, kjøtt og fjærfe. Vitamin B12 er i matvarer som ost, egg, fisk og melk, men kvinner eldre enn 50 --- som har problemer med å absorbere naturlige vitamin B12 --- bør få mer av vitamin fra forsterkede frokostblandinger.

Vitamin D

En god dose sollys er hva du trenger for å produsere vitamin D i kroppen din, som svært få matvarer inneholder vitamin. Den aktiverer to av de viktigste mineralene --- kalsium og fosfor --- å holde skjelettet sterkt. Når du ikke har nok vitamin D i systemet, blir kroppen til skjelettet for å fylle opp sin tilførsel av kalsium og fosfor, noe som gjør bein tynn. Tynning bein kan senere føre til osteoporose, eller gradvis bein krymping som er mer vanlig hos kvinner enn menn. Fordi eldre kvinner har mer problemer med å produsere vitamin D, anbefaler USDA å ta ekstra vitamin D fra berikede matvarer eller kosttilskudd.

Vitamin K

Eldre kvinner trenger vitamin K mest, som den spiller en nøkkelrolle i å fremme sterke bein. Det er viktig å ha et konsistent mengde av vitamin K i kroppen, som det kan reagere med andre stoffer som blir tatt for blodpropp --- en tilstand som kan begrense strømmen av blod til hjertet eller hjernen.