Digidexo.com

Egg Protein Næringsinnhold

Egg Protein Næringsinnhold


Egg er en av de viktigste næringsmidler. Deres unike egenskaper gjør dem viktig for mange bakevarer. De inneholder mange viktige vitaminer og mineraler, og noen tror de kan faktisk senke kolesterolnivået hvis erstatte mettet fett matvarer. Men tradisjonelt, og sannsynligvis viktigst, er egg kjent for sin protein. Egg tilby en komplett protein som er lett fordøyelig. Den biologiske funksjon av egg er å understøtte veksten av et embryo, så naturligvis den er full av nyttige næringsstoffer.

Identifikasjon

Ifølge US Department of Agriculture, er en stor rå egg omtrent 50 g i massen. Skjønt eggeskall er spiselige, er de vanligvis ikke forbrukes. Den ernæringsmessige data gitt for egg er basert på innholdet i eggeplomme og albumin, eller eggehvite. Mange arter av dyr, fra skilpadder til fisk, produsere egg, men de mest spist egg i Amerika er kylling egg. Informasjonen som gis her er egg protein ernæring i en eneste stor kylling egg.

Protein Content

Det store flertallet av et egg er vann. I en 50 g porsjon er omtrent 40 g vann, og bare ca 6,3 g (omtrent 12 prosent av den totale masse) er protein. En litt mindre enn halvparten av dette protein er i eggeplomme, og resten er i eggehvite. Det totale proteininnholdet synker bare litt når et egg er kokt. Selv om dette ikke er en stor mengde protein, er egg fortsatt regnet som en av de beste proteinkilder fordi de gir protein av svært høy kvalitet.

Aminosyre

Egg er ansett som en komplett protein fordi de gir alle de essensielle aminosyrer som kreves av mennesker i kostholdet. De åtte essensielle aminosyrer er fenylalanin, valin, treonin, tryptofan, isoleucin, metionin, leucin og lysin. Like viktig, egg inneholder disse aminosyrene i mengder proporsjonale med menneskelige ernæringsmessige behov. Dette bidrar til å sikre at proteinet er tilgjengelig og raskt benyttet i stedet omdannes til fett.

Fordøyelighet

Et stort spørsmål er om ernærings næringsstoffer i næringsmidler eksisterer i en form som er tilgjengelig for bruk i kroppen. En 1998 studie på fordøyelighet av egg protein ved Universitetssykehuset Leuven i Belgia (publisert i The Journal of Nutrition, vol. 128 Antall 10) fant at egg protein er faktisk bedre fordøyd når kokt i stedet for konsumeres rå. Dette antas å være et resultat av endringen i proteinstruktur som oppstår når rå eggeprotein er oppvarmet. Studien fant at egg protein er om lag 91 prosent fordøyd når kokt.

Powder

Kroppsbyggere har lenge sett til egg som en proteinkilde for å legge til muskelmassen. Men fordi de inntar så store mengder protein, spise nok egg er ikke alltid et praktisk alternativ. Flere proteintilskudd bruker en pulverisert form av dehydrert egg albumen protein som hevdes å være 100 prosent fordøyd. Som egg selv, egg protein tilskudd er en komplett protein.