Digidexo.com

Hvordan behandle Munchausen syndrom

Hvordan behandle Munchausen syndrom


Munchausen syndrom er en psykisk lidelse hvor en person enten finter en medisinsk tilstand eller selv induserer symptomer slik at de kan bli medisinsk behandlet. For eksempel en person med Munchausen s kan ta unødvendige medisiner som forårsaker fysiske symptomer. Han kan påføre skader som skjæring eller brenning selv. Andre personer late som de har symptomer som smerte eller problemer med å puste. Selv om det kan være vanskelig å få personer med Munchausen syndrom til å innrømme sitt problem det finnes behandlinger som kan hjelpe. Les videre for å lære hvordan å behandle Munchausen syndrom.

Bruksanvisning

•  Lær om risikofaktorer. Årsaken til munchausen syndrom er ikke kjent, men det synes ikke å være risikofaktorer. Opplever overgrep som barn, har hatt en langvarig sykdom som barn, har svært dårlig selvtillit og ha en personlighetsforstyrrelse er alle risikofaktorer for utvikling av Munchausen tallet.

Spot symptomer. Munchausen s kan gå udiagnostisert i lang tid. Mennesker med lidelse kan søke behandling i ulike sykehus i flere forskjellige byer. Andre symptomer er en person som har omfattende kunnskap om medisinske forhold, kan han eller hun presse for medisinske prosedyrer og utvikle flere symptomer når testene kommer tilbake negative.

Unn medisinske problemer som var selvforskyldt. Noen individer vil faktisk føre til et medisinsk problem. Alvorlige medisinske tilstander kan noen ganger føre. Fysiske problemer bør behandles etter behov.

Gå for psykoterapi. Alle mennesker med Munchausen syndrom må delta rådgivning økter for å lære å endre sin måte å tenke på. Problemer fra barndommen eller med selvtillit må tas opp. Atferdsterapi kan være indisert.

Ta medisiner. Mange mennesker med Munchausen syndrom har også en angst problem, depresjon eller en personlighetsforstyrrelse. Medisiner som antidepressiva kan være foreskrevet for å behandle den medfølgende psykiske lidelser.

Følg behandlingsplan. Personer med Münchausen syndrom har en høy rate av tilbakefall. Det er viktig en person med sykdommen delta på alle rådgivning økter. Medisiner bør tas som foreskrevet. Langsiktig oppfølging er vanligvis nødvendig.

Utvikle og skape relasjoner. Personer med Münchausen syndrom ofte føler noe mangler i livet sitt. De kan mangle relasjoner med andre. Finn fornøye sunne aktiviteter å forfølge. Tilbringe tid med familien og vurdere å bli en klubb, kirke eller kommunal organisasjon for å få venner.

Tips og advarsler

  • Vær oppmerksom på mennesker med Munchausen syndrom er i faresonen for å utvikle alvorlige komplikasjoner fra selvskader. Personer med ubehandlet og ukontrollert Munchausen syndrom kan ha behov for å bli tatt opp til et psykiatrisk sykehus midlertidig.