Digidexo.com

Ildfast Depresjon Beskrivelse

Ildfast depresjon er også kjent som behandlingsresistent depresjon; begge er psykiatri begreper som brukes for å beskrive tilfeller av alvorlig depresjon som ikke responderer på bruk av minst to antidepressiva. Det har blitt rapportert at mange som lider av depressive lidelser ikke opplever den fulle effekten av antidepressiv behandling. Som blir sagt, de fleste pasientene etter hvert føle den fulle effekten av behandlingen, selv om tiden det tok sine organer for å svare ble betydelig forsinket.

Betydning

Mange som opplever depresjon har stor suksess med en kombinasjon av medisiner eller langvarig bruk av en medisin spesielt. De som opplever ildfast depresjon, derimot, har blitt tvunget til å oppsøke andre alternativer for sin lidelse. Noen metoder, som for eksempel å kombinere ulike typer narkotika, har vist seg å fungere. En kombinasjon av et SSRI og TCA stoffet kan hjelpe, som studier har vist at 50 prosent av pasienter som ikke klarer å svare på desipramin eller lignende TCA vil svare på en SSRI, og vice versa. Mye av behandlingen er også avhengig av graden av ildfast depresjon og hvis respons til medisineringen er partielle eller ikke-partialt.

Effekter

De som ikke svare på eksisterende depresjon behandlinger, for eksempel medisinering og psykoterapi, kan oppleve enda verre depresjon som etterlater dem følelsen hjelpeløs. Denne typen depresjon kan bli ødeleggende, og det er derfor oppsøke andre behandlinger blir så nødvendig, selv om det er mer ekstreme.

Noen folk som ikke har nytte av mer tradisjonelle behandlinger ofte gjennomgå elektrokonvulsiv terapi, som er mer kjent som elektrosjokk terapi. Denne typen terapi er godt etablert, men likevel kontroversielt. Det innebærer elektronisk indusere anfall i bedøvede pasienter for terapeutisk effekt. Denne formen for terapi er kun brukt i ildfast depresjon, mani, bipolar lidelse, catatonia og schizofreni.

Betraktninger

Det har nylig kommet frem i lyset at bruk medisiner oftere brukes til ulike hjernesykdommer kan være svært nyttig i tilfeller av ildfaste depresjon. Hvis du eller noen du kjenner lider av ildfast depresjon, vurdere å diskutere med legen din bruk av beslaget medisiner for behandling av stemningslidelser og borderline personlighetsforstyrrelser.

Misforståelse

Mange misforståelser og arr er knyttet til å bruke elektrosjokkbehandling (ECT). Selv om det er sant at det ikke kan være riktig for alle som lider av ildfast depresjon, har det vist seg å arbeide. ECT er vanligvis betraktet som en behandling av siste utvei, men det er allment ansett som den mest kraftfulle verktøyet tilgjengelig for å behandle depresjon. Som blir sagt, det er ikke brukt veldig ofte, men dette er mer sannsynlig på grunn av misforståelser og stigma om ECT enn for effektene.

Forebygging / løsning

Bortsett fra de tradisjonelle medisiner, elektrosjokk terapi, og bruk av ikke-standard medisiner allerede diskutert, er nye teknologier som transkranial magnetisk stimulering blir studert som et tryggere alternativ til ECT. Andre nye behandlinger for ildfaste depresjon inkluderer også mer invasive intervensjoner, for eksempel nervestimulering. Antipsykotika har også vist store løftet i behandling av behandlingsresistent depresjon, men dessverre disse medikamentene kommer ofte med alvorlige bivirkninger.