Digidexo.com

Hva er årsaken til Barretts øsofagus?

Barretts øsofagus oppstår når kroppen erstatter skadet esophageal fôr med en ny unormal fôr som ligner på slimhinnen i tarmen. Prosessen kalles intestinal metaplasi, og det er ingen symptomer. Lidelsen kan bare bli diagnostisert med en biopsi.

GERD

Barretts øsofagus er vanligvis diagnostisert hos personer med gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) som har hatt år med kronisk halsbrann. Om lag 10 prosent av personer med alvorlig GERD utvikle Barretts øsofagus, ifølge Mayo Clinic.

GERD Symptomer

Halsbrann oppstår når magesyre vasker opp i spiserøret, noe som kan skade sensitiv fôr hvis det blir kronisk. Mennesker som opplever acid reflux flere ganger i uken over lengre tid anses å ha GERD.

Teorier / Spekulasjoner

Den nye unormal spiserør foring virker i stand til å motstå magesyre bedre enn normal foring. I tillegg til noen personer diagnostisert med Barretts øsofagus oppgir at de ikke har hatt halsbrann i år, fører noen forskere spekulerer i at den nye fôr kan liksom lindre GERD.

Betraktninger

Forskning har ikke bestemt hvorfor Barretts øsofagus forekommer i så få personer med GERD. Lidelsen rammer bare ca 1 prosent av voksne i USA, ifølge US National Institutes of Health (NIH). Hvite og spanske menn er mest utsatt.

Forsiktig

Barretts øsofagus forårsaker en litt økt risiko for esophageal kreft. Fordi det har ingen symptomer, noen leger anbefaler at folk over 40 som har opplevd GERD i flere år har en biopsi for å sjekke for Barretts øsofagus.