Digidexo.com

Hva som forårsaker muskler til å kaste bort?

Hva er Wasting?

Muskelsvinn, også kjent som atrofi, er en reduksjon i muskelmasse i kroppen, noe som fører til svake muskler. Muskler kan være så betydelig svekket at en person blir skrøpelig og ute av stand til å bevege seg av seg selv. Atrofi kan være forårsaket av en rekke faktorer, men generelt, atrofi er delt inn i to kategorier: stillstand atrofi og nevrogen atrofi. Atrofi kan reduseres i alvorlighetsgrad eller helt reversert gjennom riktig rehabilitering av muskler, men dette er ofte vanskelig eller umulig med nevrogen atrofi.

Stillstand Atrofi

Stillstand atrofi er en svakhet i musklene som oppstår fra å unnlate å riktig engasjere og trene musklene. Når musklene sjelden kontrakt, kroppen har ingen grunn til å bygge opp eller vedlikeholde muskelens masse, og over tid musklene skal bryte ned. "Hvis du ikke bruker det du mister den," er et vanlig ordtak blant idrettsutøvere, som er et tegn på denne tilstanden. Noen grad av stillstand atrofi kan være greit for idrettsutøvere som stopper et høyt nivå av fysisk aktivitet. En fotballspiller, fotballspiller eller annen idrettsutøver med topp stand og høy muskelmasse må jobbe ut hele tiden bare for å opprettholde muskelmassen. Alvorlig stillstand atrofi er mest vanlig i svært stillesittende mennesker, og som følge av skader som forårsaker en person til å bli sengeliggende i lengre perioder av gangen. Kaster slitt for å beskytte beinbrudd ofte føre til at musklene under for å bli svekket. Ernæring kan også bidra sterkt til avmagring, siden kroppen kan mate på musklene hvis det ikke er nok energi som blir levert av kaloriinntaket og fettlagrene. Spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi kan bidra til muskelsvinn.

Nevrogen atrofi

Nevrogen atrofi er sløse som oppstår på grunn av en skade eller sykdom som påvirker nerver som tillater musklene å bli kontrollert og innleide. Hvis en person ikke er i stand til å frivillig kontrollere sine muskler, vil musklene gå ubrukt og avfall bort. Nevrogen atrofi har en tendens til å føre til atrofi som onsets raskere enn å kaste bort forårsaket av stillstand, og kan føre til en betydelig reduksjon i livskvalitet. Flere forhold kan føre til nevrogen atrofi inkludert lammelse, ryggmargsskade, hjerneslag, brannsår, og leddgikt.