Digidexo.com

Life Cycle of Echinococcus

Ifølge Centers for Disease Control, er Echinococcus en parasitt som pattedyr kan bli infisert med. Vanligvis kalt bendelorm, er det seks distinkte faser av Echinococcus livssyklus.

Adult Stage

Den voksne stadium utvikler seg i tynntarmen i vertsdyret. Den voksne bendelorm er festet til tarmveggen av en scolex, eller suger hode.

Egg Stage

Den voksne Echinococcus går av egg for reproduksjon. Disse forlater legemet i dyrenes avføring gjennom avfallsfjerningsprosessen.

Oncosphere Stage

Bendelorm egg, som ble vedtatt i avføring, er inntatt av en annen vert. Egg luker i tynntarmen og produserer en oncosphere eller bendelorm embryo, som går gjennom tarmveggen, og kommer inn i sirkulasjonssystemet, til slutt inn i vertens organer.

Cyste Stage

Den oncosphere blir til en cyste innsiden av det valgte organ og produserer mange andre cyster inne i seg selv. Den scolex, som blir den suger en del av voksen bendelorm, er tildannet som cystene utvikle seg.

Evagination Stage

Disse Cyste-infiserte organer blir spist av enda en vert, der vegetativt produsert scolices evaginate, eller slå seg selv innenfra og ut.

Scolex Attachment Stage

De evaginated scolices feste til tarmveggen, hvor de utvikler seg til det voksne stadiet i en til to måneder. Den Echinococcus livssyklus begynner på nytt.