Digidexo.com

Hvordan stoppe besatt Mat og vekt

Hvordan stoppe besatt Mat og vekt


Fokuserer for mye om mat og vekt kan være et symptom på underliggende følelsesmessige eller fysiske helseproblemer. Første skritt må alltid være å søke profesjonell medisinsk råd før du tar fatt på noen form for selvhjelp program eller diett. Følgende teknikker kan bidra til å endre matvaner og bistå i vekt kontroll, men bør diskuteres med din helse-omsorg leverandøren.

Hvordan stoppe besatt Mat og vekt

•  Ta opp dine følelser, stemninger og tanker knyttet til mat og vekt i en journal hver dag. Identifisere negative automatiske tanker og oppfatninger om deg selv. Husk, følelser og tanker er ikke fakta. En trenet terapeut vil kunne hjelpe deg å overvinne dem.

Spis sakte og mindfully. Sett ned dine redskaper mellom munnfuller og fokus på hver bit. Akkurat som en gourmet, tenk om den smaker og teksturer som du tygger og følelsene som du svelger. Legg merke til alt om opplevelsen inkludert dufter, farger og presentasjon. Vent til alle opplevelser og smaken er borte før du plukker opp dine redskaper og tar en ny slurk. Lære å sette pris på maten du spiser.

slutte å spise når du begynner å føle deg mett. Trangen til å fortsette kan være sterk, så sette din kniv og gaffel på plate, og skyv den bort fra deg som et tegn til andre og deg selv du er ferdig. Ved å spise alene hjemme får opp fra bordet umiddelbart og kaste de resterende mat fra platen i søpla i stedet for å plukke på den.

Vei deg bare månedlig - eller stoppe veier helt - og bruke andre måter å overvåke din vekt som hvor stramt eller løst klærne dine er. Regelmessig veiing er villedende og mot sin hensikt når kroppsvekten naturlig svinger.

Eksperimenter med nye matvarer når det er mulig å holde kostholdet variert og underholdende. Ikke eliminere matvarer du liker fra kostholdet ditt hvis ikke anbefales å gjøre det av legen din.

Tenk om ernæringsmessige verdier ved valg av matvarer og fokus på hvordan maten er å styrke kroppen din, i stedet for følelser det påkaller. Nyt følelsen av å pleie kroppen din i stedet for å trøste den. Matvarer med dårlig ernæring vil etter hvert bli mindre attraktivt.

•  Unngå å bruke mat som en dyne eller smokk. Finne alternative fornøye måter å håndtere nød for eksempel å skrive i dagboken din eller ta en boble bad.

Utforsk et bredt utvalg av sunne, morsomme aktivitetsmuligheter som trening, sport og hobbyer som ikke involverer mat.

Lytt til kroppen din og vet når du er genuint sulten og dehydrert eller stresset - som er noen ganger forveksles med sult. Bruk STOPP teknikk når du ikke er sulten, men likevel tvunget til å spise. Stopp hva du gjør, tenker på det, observere din situasjon og følelser, planlegge alternative tiltak og fortsette med det valgte alternativ handling.

Opprettholde alle aspekter av din grooming, utseende og følelse av velvære. Vekt er ikke den viktigste faktoren i å se og god følelse. Fokus på generelt god helse, styrke dine positive poeng og aksept av deg selv som person. Unngå sammenligning med andre, spesielt urealistiske bilder av modeller og kjendiser som oppmuntrer umulige forventninger.

Hint

  • Søke støtte fra en betrodd venn eller rådgiver.
  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for medisinske råd.