Digidexo.com

Årsaker og behandlinger av bunions

Føttene er et område av legemet utsatt for å bli skadet, fordi de er plasseringen av legemet som kommer i kontakt med bakken. I løpet av tiden, kan foten få utvikle et brak på siden av stortåen som kan hovne opp, blir røde og bli svært smertefullt. Dette kalles en Hallux valgus. I den normale innretting av en stortåen, peker benet rett frem, men når det er en liktorn, stortåen peker i retning mot den andre tå. Det er flere årsaker og behandlinger for bunions når de utvikler.

Arvelighet

En av de viktigste årsakene til å utvikle en Hallux valgus er arvelighet. Når dette er tilfelle, er den ikke i seg selv bunion hva som er arvet, er det bevegelsesmønsteret og mekaniske strukturen av knoklene i foten som er arvet. Dette, i sin tur fører til bunions.

Sko

Når det kommer til bunions utviklings, kvinner er mer sannsynlig å få dem. En av grunnene til hvorfor er på grunn av fottøyet de bruker. Et eksempel på dette ville være tettsittende kjole sko som er smale. Når kvinner konsekvent bære disse, får sine tær knaste opp og slått innover, noe som kan føre til en Hallux valgus. Men, menn kan også oppleve dette hvis de bærer tettsittende arbeid støvler eller sko daglig.

Sug

Når bunions først utvikle, er en vanlig behandlingsalternativ soaking føttene i varmt vann hver kveld og bruk riktig montering sko. Soaking føttene kan myke opp huden og lindre smerte på kort sikt. Iført bedre montering og mer komfortable sko kan redusere stress på bunions i løpet av dagen. Sko med spiss tå og høye hæler bør unngås.

Pads

En måte å legge ytterligere beskyttelse til bunions er ved å legge noen padding til dem. Pads for bunions er slitt på siden av foten slitasje Hallux valgus eksisterer. Disse beskyttende puter kan kjøpes på et stoff butikken, eller du kan få dem fra foten din lege.

Injeksjoner

I noen tilfeller, bursa sekker i tåledd bli betent, noe som resulterer i dannelsen av en liktorn. Bursa sekker er fylt med væske, og de hjelper danner en pute mellom leddbånd, sener og ledd. Når bunions er forårsaket fra betent bursa sacs, er injeksjoner av kortikosteroider brukt som behandling.

Kirurgi

I de mest ekstreme situasjoner, kan kirurgi utføres for å korrigere misdannelse og for å lindre smerter forårsaket av Hallux valgus. Dette gjøres vanligvis når dine daglige aktiviteter blir hindret som følge av Hallux valgus. Når operasjonen er utført, blir benet omstrukturert, myke vevsforandringer bli korrigert, og den faktiske brak som dannes på bein blir fjernet.