Digidexo.com

Ringorm i babyer

Ringorm er en type hudinfeksjon. Selv om det er mest vanlig hos personer eldre enn 2, babyer også kan kontrakten sykdommen, ifølge babycenter.com. I noen tilfeller kan det være vanskelig å oppdage ringorm i babyen, som symptomer ikke møter opp i dager etter smitte. Dermed er det viktig at du holde babyen unna noen kjente tilfeller av ringorm, samt holde hennes eiendeler rent.

Årsaker

Ringorm er ikke avledet fra ormer, men er en type smittsom hudsopp. Soppen kan spres fra mennesker, så vel som av dyr. Det er mer vanlig i fuktig klima. Ringorm kan påvirke babyens hodebunnen, en tilstand som kalles tinea capitis. Imidlertid er tinea capitis ikke det samme som en annen mer vanlig babyen hodebunn sykdom, holder hetten. Når ringorm påvirker områder av annet enn hodebunnen kroppen, kalles det tinea corporis. Eksempler er skrittsopp og fotsopp.

Symptomer

Ringorm i hodebunnen er preget av skjellende flekker og skallethet i de samme områdene. Ringorm på babyens kropp er mye mer uttalt. Den er karakterisert ved plastre som har skjell ringer og glatte sentre. Ifølge surebaby.com, den vanligste området for ringorm å utvikle seg i babyer er lysken. Patches forårsaket av ringorm er tørr og kløende. Når disse lapper starte de er vanligvis på størrelse med en krone, men kan vokse opp til 1 cm i diameter, i henhold til babycenter.com. Ifølge surebaby.com, vil symptomene dukke på babyens hud rundt 10 dager etter første kontakt med en smittet person eller dyr.

Diagnose

Hvis du mistenker at barnet ditt har ringorm, har en barnelege teste huden hennes. Noen ganger kan en lege fortelle bare ved å se på patcher, eller han kan ha å gjøre en lys hud skraping for å finne ut om barnet ditt har ringorm eller ikke.

Behandling

Din barnelege kan anbefale en over-the-counter krem ​​for å behandle ringorm på babyens kropp. Bruk den to ganger om dagen i opptil fire uker. Hvis legen mener ringorm er alvorlig, vil han anbefale en aktuell eller en muntlig resept. Ringorm i hodebunnen blir behandlet med et anti-sopp sjampo og oral medisinering. Det vil ta opp til åtte uker for babyens hodebunnen for å rydde opp, ifølge babycenter.com.

Forebygging

Når barnet begynner behandling, sørg for at du vasker hans klær og sengetøy for å hindre en annen infeksjon. Hold barnet borte fra dyr og mennesker som har ringorm. Noen kjæledyr du har bør sjekkes for ringorm under årlige kontroller med en veterinær. Hvis barnet ditt er på tur, være sikker på at han bærer sko i fellesarealer, for eksempel en bassengområdet eller lekeplass. Sørg også for babyens barnehage er sanitær.