Digidexo.com

Finnes det en kur for Muscular sklerose?

Muskel sklerose eller multippel sklerose er en sykdom som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Dens effekter kan være mindre eller de kan være ødeleggende. Noen MS ofrene ender opp helt lammet av sin sykdom. Men er det er en kur for multippel sklerose?

Hva er MS?

Multippel sklerose er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet. Det er en meget uforutsigbar sykdom. Noen pasienter lider av liten eller ingen problemer, mens andre mister kontrollen over hele kroppen. MS angriper myelinet i nervene, som forårsaker nervene til å miste funksjon. Årsakene til MS er ukjent. Noen tror det er en autoimmun sykdom som angriper kroppen. Andre tror det er et virus. Tidlige symptomer inkluderer tåkesyn eller blindhet. Nummenhet og svakhet i armer og ben er vanlig, som er nedsatt koordinasjon og balanse. Dette kan svekke gå eller i ekstreme tilfeller føre til lammelser. Konsentrasjon, oppmerksomhet, hukommelse og dømmekraft kan alle bli påvirket av MS. MS fører ofte depresjon. Angrep av MS er tilsynelatende tilfeldig med lite faresignaler. En person kan være greit for år uten forverring av sine symptomer når et plutselig anfall av MS gjør ham miste flere evner.

Finnes det en kur for multippel sklerose?

Dessverre er det ingen kur for multippel sklerose. Gjennom årene har mange falske kurer blitt annonsert av enten velmenende mennesker eller svindlere. Noen leger har hevdet at å fjerne fyllinger med kvikksølv vil kurere MS, men dette har vist seg å være falsk. Kalsium og hydrogenperoksid har også vært spioneringen som mirakelkurer for MS. Det er godt kjent over hele det medisinske miljøet at ingen kur for MS nå eksisterer. Hvis du kjører i en nettside eller utøver som hevder å ha en kur for MS, er det anbefalt å unngå bruken. Mange av "herder" som kalsium er ufarlig, men noen av dem, inklusive marihuana bruk, kan være skadelig. Symptomene på MS kan behandles og sykdommen kan bli bremset ned av medisiner.

Behandlinger

Mange MS-pasienter leve et fullverdig liv uten terapi. De er de heldige. Mange MS-pasienter må ta medisiner nesten hver dag for resten av livet. Det er tre beta interferon narkotika at FDA har godkjent for bruk mot MS. Disse inkluderer Avonex, Betaseron og Rebif. Disse stoffene redusere antall angrep i en MS pasient og bremse utviklingen av sykdommen. Angrep vil også være kortere og mindre alvorlig. En myelin protein kalt kopolymer I eller Copaxone hjelper behandle relapsing MS, og har blitt vist å redusere relapsing med en tredjedel. Avansert MS er behandlet med et legemiddel behandling som kalles Novantrone. Dette stoffet undertrykker immunforsvaret, så det er bare brukes i alvorlige eller kroniske tilfeller av MS. Tysabri er et annet stoff som bremser immunsystemet. Kortikosteroider bidra til å redusere betennelse i angrep, men ikke behandle selve sykdommen. Fysisk behandling som turgåing, jogging og andre fysiske aktiviteter er ofte foreskrevet for å holde bena aktivt.