Digidexo.com

Hva er årsakene til høyresidig brystsmerter?

Ifølge Medisin Net, "brystsmerter er en av de vanligste klagene som vil bringe en pasient til akuttmottaket. Søker umiddelbar omsorg kan være livreddende og betydelig offentlig utdanning har blitt gjennomført for å få pasienter til å få tilgang til medisinsk hjelp når brystsmerter streik. " Fordi søker riktig medisinsk behandling umiddelbart kan være livreddende, er det viktig å vite hva årsakene til brystsmerter er slik at de som plaget med brystsmerter ikke avvise det.

Beskrive Pain

Brystsmerter kan beskrives på flere måter, blant annet skarp, kjedelig, verkende, intens, intermitterende eller konstant.

Årsaker

Smerte på høyre side av brystet er vanligvis et tegn på galleblæren problemer og leverbetennelse. Andre årsaker inkluderer trakk rib muskler, lungeemboli (en eller flere arterier i lungene blir blokkert) eller lungebetennelse. Ifølge Baby Boomer Care Taker, "når er lokalisert smerte i visse områder av brystet, er det lettere å utføre en selvdiagnose og iverksette tiltak for å hindre ytterligere skade før konsultere lege." En ytterligere årsak inkluderer rib subluksasjon-et skifte eller forskyvning av et ribbein.

Rib subluksasjon

Ifølge Baby Boomer Care Taker er rib subluksasjon "tilkjennegitt av en liten forskyvning av ribbeina, som igjen genererer smerte." Smertene kan stråle ut til ryggen og bli forverret av dyp pusting. Dersom smertene vedvarer eller forverres, kan legehjelp være nødvendig.

Leverbetennelse

Skade på leveren gjennom visse sykdommer (som hepatitt) kan føre til høyresidig brystsmerter. Hepatitt er delt inn i to typer: akutte og kroniske. Akutt hepatitt varer vanligvis mindre enn seks måneder, mens kronisk varer lenger enn seks måneder. Hepatitt er vanligvis forårsaket av bakterielle infeksjoner, alkohol-bruk, soppgiftstoffer og metabolske forstyrrelser.

Galleblæren eller Pancreas Dysfunction

Fordi galleblæren og pankreas er plassert i den øvre mageregionen, kan en hvilken som helst betennelse eller problemer med disse organer forårsaker høyresidig brystsmerter.

Ifølge Baby Boomer Care Taker, kan tilhørende symptomer inkluderer kvalme, magesmerter og nedsatt appetitt. Diagnose kan kreve blodprøver og ultralyd.

Hvis du har gallestein, dette også kan føre til høyresidig brystsmerter i at det kan føre til betennelse i galleblæren. Symptomer på dette kan være skarpe magesmerter som stiger inn i brystet. Smerten, som noen ganger betegnes som jevn og alvorlig, fører til synlige endringer i et elektrokardiogram.

Andre årsaker til brystsmerter

Brystsmerter er også forårsaket av hjerteinfarkt, angina (hjerterelaterte brystsmerter), aortadisseksjon, lungeemboli (blodpropp i lungene), spontan pneumothorax (kollaps av lungene), lungebetennelse, stamme eller betennelse av muskler og sener mellom ribbeina, helvetesild (en smertefull blemmer hudutslett), lungebetennelse, astma, halsbrann og magesår.