Digidexo.com

Hvordan forklare Sorg til barn

Hvordan forklare Sorg til barn

Sorg er en naturlig reaksjon på tap. Det en personlig opplevelse og kan være spesielt vanskelig for barn. De ikke bare oppleve de fire store følelser forbundet med sorg - frykt, sinne, skyldfølelse, tristhet - men barn kan også oppleve sjokk, fysiske symptomer som hodepine eller vondt i magen, og regress til tidligere vokst atferd som tommelsuging eller sengevæting. Å snakke med barn om sorg kan bidra til å lindre disse følelsene og veilede dem gjennom sorgprosessen. Hvis du er usikker på om ditt barns reaksjon er normal, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan forklare Sorg til barn

•  Snakk om dine følelser for å åpne diskusjonen om sorg. Spør barna hvordan de føler kan ikke generere en grundig respons. Å være åpen om din sorgprosessen kan oppmuntre barn til å snakke om sine følelser og berolige dem de er ikke alene.

Gi en enkel forklaring. Forklar død i grunnleggende og konkret. Hvis personen var syk, forklarer at kroppen deres ikke var fungerer, og kan ikke rettes. Du kan også forklare at døende eller død betyr at kroppen sluttet å fungere. Informere barnet om at personen ikke kommer tilbake.

Forklar hva som skjer videre. Barn kan være bekymret for kroppen eller oppholdsstedet til den personen som har gått bort. Hvis det er en kropp til å vise, forklare at personen ikke er vondt, sulten eller kald. Del din families tro om etterlivet med barnet ditt.

Diskuter noen ritualer som kan skje. Hvis det skal være en begravelse, la barnet bestemme hva han ønsker å gjøre. Inviter ham til å skrive eller lese et dikt. Forsikre barna om at det er greit å ikke delta.

Forklar følelser knyttet til sorg. Barn uttrykker sorg på forskjellige måter i forhold til voksne. De kan ha varierende følelser som kan vedvare i lang tid. Fortell barnet at hans følelser er normale, og at det er greit å uttrykke dem åpenlyst.

6. Oppmuntre spørsmål. Selv om du kanskje ikke har alle svarene på et barns spørsmål, skape en atmosfære av komfort og åpenhet som lar ham vet at han kan snakke med deg.

Hint

  • Unngå å bruke eufemismer, for eksempel å fortelle barna at den elskede "gikk bort", "sovnet" eller at din familie "mistet" den personen. Små barn tror bokstavelig talt, og disse setningene kan gjøre dem redde for å gå i dvale eller engstelig når noen går bort.
  • Sørg for at din forklaring er alder riktig.