Digidexo.com

Hvordan virker det vaksine mot rotavirus arbeid?

Hvordan virker det vaksine mot rotavirus arbeid?

Innledning

Den rotavirus er et vanlig infeksjon hos barn. Når et barn er infisert, viruset kan forårsake alvorlig diaré og i noen tilfeller kan resultere i sykehusinnleggelse på grunn av dehydrering. Viruset er vanligvis spres gjennom kontakt med andre infiserte barn ved hånd-til-munn kontakt med avføring. Selv om viruset sprer seg lett, er det en vaksine for å beskytte barn mot infeksjon. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil dette vaksinasjon forhindre 74 prosent av infeksjoner.

Vaksine

Den vanligste vaksine for rotavirus kalles Rotarix. Rotarix inneholder et svekket form av viruset som forårsaker infeksjonen. Vaksinen gis gjennom munnen to ganger over en periode på 4 uker. Det anbefales å vaksinere barn for viruset ved 2 måneders alder, men det kan gis som helst mellom 2 måneder og 6 måneder.

Slik fungerer det

Rotarix inneholder en svak nok til formen av viruset at det ikke kan føre til at sykdommen forekommer. Men det er nok av en tilstedeværelse som det aktiverer kroppens immunsystem respons. Når den første dose er administrert, begynner kroppens immunsystem lage antistoffer mot sykdommen. Antistoffer er som minneceller i at de husker viruset og de beste måtene å drepe den før den kan forårsake sykdommen. Når antistoffer er blitt opprettet, de forblir i kroppen i det uendelige. Når barnet kommer i kontakt med den fullstendige versjon av virus, blir antistoffene som allerede er opprettet og raskt å bekjempe sykdommen før den kan forårsake infeksjon.