Digidexo.com

Farlige bivirkninger av Ibuprofen hos barn

Ibuprofen er anti-inflammatorisk medikament (NSAID) som vanligvis brukes i barn. Det er ofte brukt i stedet for babyen aspirin for å behandle feber, fordi aspirin har vært assosiert med utvikling Reyes syndrom. Ibuprofen brukes til å behandle smerte, betennelse og feber. Ibuprofen bruk kan være ganske farlig, men for barn som har visse eksisterende forhold. Det kan også føre til en svært sjelden tilstand.

Astma

Barn som lider av mild til moderat astma kan være følsomme for ibuprofen-indusert astma angrep, selv om sjansen for forekomsten er liten. De utsatt for ibuprofen-indusert astma angrep er følsomme for de andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler også, selv om ibuprofen er minst sannsynlig å forårsake et astmaanfall.

Leversvikt

Leversvikt fører til redusert evne til leveren å avgifte blodet av narkotika og andre giftstoffer. Ibuprofen kan forverre leversvikt og tilhørende tegn og symptomer. Gulsott er den manglende evne i leveren for å fjerne bilirubin fra blodet resulterer i gulning av hud og øyne sclerae. Kvalme og oppkast er to bivirkninger som kan også oppstå. Leveren arbeider med nyrene å fjerne overflødig væske fra kroppen, så nedsatt leverfunksjon kan føre til ødem i bena.

Nyresvikt

Barn med nyresvikt bør unngå å ta ibuprofen som det kan føre til ytterligere skade og forverre nyresvikt tegn og symptomer. Ibuprofen senker blodstrømmen til nyrene, noe som kan redusere urinproduksjon og konsentrasjon. Nyrene manglende evne til å fjerne overflødig væske fra blodet, sammen med nedsatt sirkulasjon kan føre til ødem i bena eller ascites i buken.

Mavesår

Ibuprofen virker ved å blokkere enzymer som produserer prostaglandiner. Prostaglandiner er en kjemikalie som induserer smerte og inflammasjon. De fremmer også slimproduksjon i magen. Det er denne slimproduksjon som hindrer sår. Barn med mavesår har avbrudd i slimhinnen i magen. Ibuprofen kan forverre denne tilstanden. Symptomer inkluderer en kjedelig, verkende smerter som kan bli forverret med mat. Denne smerte oppstår i området av navlen, og ovenfor. Det er viktig å merke seg at symptomene på peptisk ulcus sykdommer er forskjellige for barn enn for voksne.

Stevens Johnson syndrom

Stevens Johnson syndrom er en alvorlig tilstand som forårsaker sår og blemmer på huden, og lesjoner i slimhinner i kroppen. Det er en sjelden tilstand som kan føre til død av komplikasjoner, spesielt hvis tilstanden ikke er anerkjent og ibuprofen bruk stoppet. Ibuprofen er direkte relatert til Stevens Johnson syndrom. Noen voksne kan også utvikle denne tilstanden.